Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 09 Þubat 2023 tarihli toplantýsýnda, diðer hususlar yanýnda;
Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-18.1 sayýlý Kayýtlý Sermaye Sistemi Tebliði hükümleri çerçevesinde, Þirketimizin ayný tarihli toplantýsýnda karara baðlanan sermaye artýrýmý ile iç kaynaklarýn sermayeye ilavesi nedeniyle 150.000.000,-TL tutarýndaki mevcut kayýtlý sermaye tavaný aþýlacaðýndan; kayýtlý sermaye tavanýnýn 3.000.000.000,-TL'ye yükseltilmesi, kayýtlý sermaye tavanýnýn geçerlilik süresinin 2023-2027 yýllarýný kapsayacak þekilde deðiþtirilmesi ve sermaye artýrýmý sonrasýnda çýkarýlmýþ sermaye tutarýnýn güncellenmesi amacýyla Þirket Esas Sözleþmesinin "Sermaye" baþlýklý 6 ncý maddesinin Ekte verildiði üzere tadil edilmesine,
Esas Sözleþme tadil metni için gerekli izin ve onaylarýn alýnmasý amacýyla Sermaye Piyasasý Kurulu ve Ticaret kanlýðýna baþvuruda bulunulmasý dahil her türlü iþlemin yürütülmesi hususunda Genel Müdürlüðe yetki verilmesine ve
Sermaye artýrýmýnýn tamamlanmasý ve gerekli izin ve onaylarýn alýnmasý sonrasýnda söz konusu Esas Sözleþme tadil metninin yapýlacak ilk genel kurul toplantýsýnda pay sahiplerimizin onayýna sunulmasý hususunda Genel Müdürlüðün yetkilendirilmesine,
karar verilmiþtir.
Kamuoyuna saygýyla duyurulur
Þirket ana sözleþmesinde deðiþiklik yapýlýyor, kayýtlý sermaye tavaný 3 milyar TL ye çýkarýlýyor.. KAP tan inceleyebilirsiniz.
Açýklamada yazýyor..
"Esas Sözleþme tadil metninin yapýlacak ilk genel kurul toplantýsýnda pay sahiplerimizin onayýna sunulmasý hususunda Genel Müdürlüðün yetkilendirilmesine,
karar verilmiþtir."
Kap açýklamalarýný gördüm zaten,ben sermaye artýþý için gerekli spk ve tb izinlerinden sonra yapýlacak genel kurulda sermaye artýþý onaylanýr sonrasýnda sermaye artýþý iþlemleri olur diye yorumladým.
Açýklamada sanki önce sermaye artýþý yapýlacak,sonra gerekli izinler alýnacak,sonra da sözleþme genel kurul onayýna sunulacak gibi bir sýralama var gibi..bu bana mantýksýz geldi.Btün izin süreçleri ve genel kurul onayý sonrasý sermaye artýþý olmasý gerekir diye düþünüyorum.
Mesela olmaz ama genel kurul sözleþme tadilini, ret ederse ne olacak? Paralar geri mi verilecek?
Neyse yaþayýp göreceðiz,ancak hisse baþý 5TL bedelli beni bir hayli zorlayacak,hele temettü filan vermeden isterse.
Sn. efe78
Kayýtlý sermaye sistemini seçmiþ þirketler Yönetim Kurulu kararý ile sermaye arttýrmaya karar verebilirler.. Hatta 1 defaya mahsus olmak üzere kayýtlý sermaye tavanýný geçebilirler ki burada da 150 milyonluk kayýtlý sermaye tavanýný aþmýþ bulunuyorlar.. Bu karardan sonra SPK ya müracaat edilir ve oranýn onayýný müteakip bedelli bedelsiz sermaye artýþýný gerçekleþtirirler. Sonrasýnda ise bu yapýlan iþlemler (gerek sermaye artýþý ve gerekse yeni duruma göre oluþan sermaye tutarý ve yeni kayýtlý sermaye tavaný) genel kurulun onayýna sunulur.
Genel kurulun bunu reddebilmesi genel kuruldaki çoðunluðun oylarýna baðlýdýr. EGSER in çoðunluk hissesi Polat holding ve ailesinde olduðuna göre, genel kurulda hiç bir sorun çýkmaz. Genel kurulun onayýný takiben de þirketin sermaye ile ilgili maddesi de ticaret siciline tescil edilir. Prosedür budur. Bunun örnekleri de BÝST þirketlerinde bir hayli fazladýr.
Yer Ýmleri