https://twitter.com/_alitutuncu/stat...796338181?s=21
Bu açýdan bakýlýrsa personel giderinin artýþý çok da aþýrý deðil.
Þahsi yorumumu Twitter’da yaptým ama yinelemek gerekirse öldük bittik diyecek bir durum yok. Beklentiyi kendimiz yükselttik.
Ýlk çeyrek bilançosunu görmeden çýkmayacaðým.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar,/ Yaðmura bakmayý cam arkasýndan/
Ýnsandan insana þükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar
Giderlere yýllýk bakmak yanýltýr, çeyreklik bakmak lazým. Üstelik %40 adam baþýna zam da çok fazla kim alýyor bu zamlarý özel sektörde ? Barýþ bey rakamlarý ortaya koymuþ.
Gerek personel gerekse diðer giderler çok yüksek ve bu da açýkçasý bende þüphe uyandýrýyor. Eskiden bu tip firmalar her zaman daha dusuk çarpanlarla fiyatlanýrlardý kurumsal rakiplerine göre þimdi durum büyüme beklentisi olsa bile tam tersi olmuþ. Normalize olmasýný beklerim.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...434958341?s=21
20 den 14 lere inmiþ bunca masraf yapmalarýna raðmen F/K si bu hýzla gidersek ne olur fk mýz hesaplayan varmý?
18 milyona sizler kadar facia bakmýyorum zira tahminlere bakýn benim tahminim 20 milyondu. beni üzen personel giderlerindeki manasýz artýþ, elektrik giderlerinde korkunç artýþ sanki fabrika çalýþtýrmaya baþladýlar ve temsil aðýrlama giderlerindeki artýþ pandemi esnasýnda kimleri aðýrladýlar acaba, pandemide parti mi verdiler. Sorun sadece kar düþüklüðü deðil. Manasýz kalemlerin gideri artmýþ. Sorun hoþ olmayan þekilde kar düþüþü.
Selam herkese , 2019 sonu 10 tane þube\irtibat bürosu vardý þirketin 2020 sonu 19 bildiðim kadarýyla , þirket büyüyor dolayýsýyla sabit giderleri artýyor ve bu þubelerin bazýlarý tam gelir üretmeye baþlamadý belkide gelir anlamýnda tam etkisi 2021 yýlýnda olacak , personel giderlerinde benim de tam kestiremediðim 5-6 milyon TL civarýnda fazladan geldiðini düþündüðüm bir rakam var son çeyrekte , buda büyük ihtimalle ya yýlsonu prim üst yönetim ( icra kurulu , genel müdür , yardýmcýsý vb.) ile ilgili olabilir, diðer broker danýþman vb. ler aylýk alýyordur primini , belki genel müdür ayrýlmýþtý ayrýldýðý için teþekkür anlamýnda fazladan da bir prim vermiþ olabilirler son çeyrekte , onun dýþýnda temsil , elektrik þu bu giderler artacak zaten , þirket yeni irtibat bürolarý açmýþ müþteriyi çekmek için ne yapacak temsil -aðýrlama artýracak mecburen , çalýþtýðým þirkettede yeni bir bölgeye girildiðinde o bölgenin yemek - aðýrlama vb giderlerin diðer bölgelerin 3-4 katý olabiliyor , ha eðer hiç þube/irtibat bürosu açýlmadan bu tür giderler bu þekilde artsa büyük problem olurdu , ama son çeyrekte ilave 34 kiþi iþe alýnmýþ gördüðüm kadarýyla , þirket büyüyor , önemli olan bu , ayrýca personel vb giderlerde son çeyrek gelir vergisi dilimi bakýmýnda artýþ olduðu için personel giderlerinide zýplatabiliyor böyle bir etkide var , Onun için son çeyrek personel giderlerine takýlmamak lazým bende çok kýzmýþtým ama þuan hiç önemsemiyorum , hacim iyi , viop þahane , çok iyi faiz geliri gelmiþ , bedellinin þimdi ilk çeyrekte tam etkisi olacak , ortalama tahmin 25 di kar anlamýnda 19 geldi , kar tahmin ederken zarar mý geldi 😂😂😂
Yazan herkes satsýn kurtulsun açýlýþta mademarkadaþlar bilanço gayet iyi gayet baþarýlý, hacmini 1 senede 15 katýna çýkartan bir kurum var hiç masraf etmeden mi yapsýn bunu? Para harcanmýþ da sonucu da ortada satýþlar ortada pazar payý ortada kurumun kalitesi ortada. Tartýþmak için yazmýyorum ama okuyan varsa hiç öyle olduk bittik modunda deðilim vana göre bilanço kötü filan deðil gayet iyi 20 üstü gelse daha da mutlu olurdum hepsi bu.
Buyumek çok risklidir, 40 kiþi ise alýnmýþ bunlarý yönetmek yönlendirmek cok zordur bundan sonrasýný yakýndan takip etmek lazým kazanýmlar geri verilmeden yoluna devam ediyorsa biz de yatýrýma devam ediyor oluruz.
Bugün sadece ben muhtemelen 2000 tl komisyon ödedim sadece 1 günde, boþ konuþmuyoruz destek de atýyoruz
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri