Son 15 dk tera dan 600 bin lot istahi gorunce cikildi, carpanlari bu kadar sifira dogru yanasirken bu transferin mantigi nedir cozemedim goren de borsa bitmis hacimler cokmus sanir,gercekten bu sirket hic guven vermiyor
Son 15 dk tera dan 600 bin lot istahi gorunce cikildi, carpanlari bu kadar sifira dogru yanasirken bu transferin mantigi nedir cozemedim goren de borsa bitmis hacimler cokmus sanir,gercekten bu sirket hic guven vermiyor
Dün yatýrýmcý iliþkileri ile görüþtüm. Açýkçasý hisse fiyatýndaki düþüþü pek dert ediyorlarmýþ havasý yoktu.
Faaliyetlerde sýkýntý varmý diye sordum. Fazla detay veremiyeceklerini ama þu andaki düþüþü açýklayabilecek bir kötüleþme olmadýðýný söylediler.
Geri alýnan 3.559.000 lot paylar 14.28 fiyat ile satýlmýþtý. Satýlan fiyatýn altýna düþtüðünü yeniden geri alým yapýp yapmayacaklarýný sordum herhangi bir þey yok þu anda dediler.Yönetime iletmelerini isteyince ileticeklerini belirttiler.
Bu Tera hergun kimin malýný satýyor böyle.Takaslari takip eden var mý?
bakalým 2023 karýný da temettü olarak daðýtacak mý... ÝSMEN güzel bir temettü daðýtacak gibi duruyor
Araci kurumlar endeksinde en hantal fiyatlanan hisse. Hacim bazinda geri cekilmeye ragmen bence ismen den sonra hacim verisinden en az etkilenen info dur ki viop hacmi dusus gostermedi artiyor. 7300 endekste 11 liranin asagisini gostermeyenler endeks 8 bini devirdi hisseyi 12 lerde tuttular,hacimlerin toparlanma egrisi goz onune alininca bi sekilde toparlanmasini beklemek lazim.
Bu þirketin fiyatlamasý çok tuhaf. Dün akþamki verilere göre çok kabaca bir hesaplama yaptým. Halka açýk aracý kurumlarýn pazar payý ve piyasa deðeri ve piyasa deðeri bölü pazar paylarý dün akþamki kapanýþa göre þöyle:
Þirket Paz.Pay. Piya.Deð. pp/pd
ISMEN 9.376 47138 5.05
OYAK . 1.966 12.000 6.1
GEDIK 2.544 6.777 2,6
TERA 0.349 2.302 7.6
OSMEN 2.098 4.111 1.9
GLOBAL 0.776 1592 1.9
A1.CAP 3.407 3.858 1.1
INFO 4.916 2.850 0.5
Kabaca piyasa ortalamasýndan en azýndan 4 - 5 misli ucuz görünüyor. (Ýþtiraklerden vs. baðýmsýz olarak yapýlmýþ kabaca bir hesaptýr. Yatýrým tavsiyesi içiermez.)
.
Bunun bir kac nedeni var ama temeli patron ve sirket ic iceligi ile alakali. Ýnfo ve etrafinda holding v.s. lotlar ic ice yatirimlar ic ice ve disaridan cok bi fon v.s. almiyor bu yapi kendi muhafazakar sekliyle harmanlaniyor,disaridan blok kilitleyecek ciddi bir alim gelse daha yukarilardan fiyatlanacak . Gecen senen13-8 taban serisinde fiyatlamasi araci kurumlarin altina dustu ve bi daha kimse onu otekilerin onune kaldirmadi. Yine de gorunen koy de kilavuz istemez iskonto orani en yuksek yerde beklemek daha az riskli info bu seviyelerde bist geri donusu olacaksa en potansiyelli sirketlerden
Biraz hareket gelse iyi olurdu .
Yer Ýmleri