Borsada para kazanmak iki sekilde oluyor ;birincisi hissemizin borsa degerinin artmasiyla ,ikinciside ortagi oldugumuz sirketin dagitmis oldugu kar payindan yararlanarak ayrica unutmamaliki fk .sina gore de belli bir sure icinde hissemiz kendinide amorti ediyor.
Sanýrým bu yüzden bedelli yapýldý cuma günü bankasý olmayan aracý kurumlarda bist hacminde 1.oldu info. Çok hýzlý bir hacim artýþý oldu.Son zamanda borsaya da aþýrý bir ilgi ve yatýrýmcý artýþý var. Müþterilerinin ihtiyaçlarýna karþýlýk verebilmesi için bedelli yapmasý gerekti demekki diye düþünüyorum.
Bedelli avantajlarý
1- Lot baþý 1 TL den yeni lot alýnabilecek.
2- Kasaya þirketin piyasa deðeri 140 milyon civarý iken yaklaþýk yarýsý kadar 66 milyon TL para girecek.
Dezavantajý
1-Bedelliye katýlmak istemeyenlerin panikle satmasý. (Bu arada bedelli süreci yaklaþýk 2 ay sürüyor)
Ben özellikle avantajlardan 2 numara yani kasaya þirketin piyasa deðerinin yaklaþýk yarýsý kadar para gireceði nedeniyle bedelliye katýlacaðým. Zaten son dönemde bedelli ler bu yüzden olumsuz algýlanmýyor. Ytd
WAS-LX1A cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 çeyrek kar tahminine gire fk kaça kadar düþer bedelli olayýný heap katmadan düþünürsek
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Res Tantum Valet Quantum Vendi Potest
Ýlk çeyrek kar ile 2.çeyrek ayný gelse bile 6 aylýk 12.5 milyon yapar. Son 4 çeyrek 17 milyon civarýna yakýn bir rakam yapar. Þuanki piyasa fiyatý 143 milyon oradan fk 8.4 e düþer. Benim hesabým bu þekilde yanlýþta olabilir þuanki piyasa deðerine göre. Ytd
WAS-LX1A cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenleme : clastobar; 28-06-2020 saat: 23:16.
Sagolun tskler SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Res Tantum Valet Quantum Vendi Potest
Hesap doðru. [emoji106][emoji106][emoji122][emoji122][emoji122]
Fk son 4 çeyreðe göre hesaplanýr.
Piyasa degeri÷Son 4 çeyrek kâr toplamý= fk.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri