Evet bugün yüzde 10 ekside belli etti cuma cuma küfür etmeyeceðim Allah'a havale ediyorum
Evet bugün yüzde 10 ekside belli etti cuma cuma küfür etmeyeceðim Allah'a havale ediyorum
Oyle bir dertleri olmadigi belli. Bu agirlikli ortalama nasil hesaplaniyor ona da bakmak gerekli. Bendeki sikinti GIP deki hisseler nasil satilir. Nasil alinir. Mesela dun 17.55 fiyati ile bu hisse bugune nasil baslayacagini belli etti. Ama bugun ku ilk fiyati bilmiyoruz. Ikinci gongta 188 satista. Biz KY olarak bu hissede oncelik siralama bilmiyoruz. Mesela simdi 183 e 40k satis yazsak 10.55 de satabilir miyiz? Kaca satabiliriz? Dun 1.99 goren hisseyi kim 1.83 e satis yazar??
Kurbanlik koyun gibi bekliyoruz.
100 bin hacimle 7 kuruþ düþürdü adam uyu spk uyu küçük yatirimcinin elini kolunu baðladýn ne olduðunu goremiyoruz illa yüzde 10 ekside mi satýþ koyalým hisseyi satmak için kime çalýþýyorsunuz speklere mi ben anlamadým ki spek ve patron bu sistemden niye çýksýn ki herþey adamlarýn elinde kendileri çalýp kendileri oynuyor dün 1 milyon hacimle yükselttiði ve çoðunu küçük yatirimcinin aldýðý hisseyi bugün 300 bin satýþla yüzde 10 eksiye dusurecekler ne ala yüzde yirmi kar cepte bunun neresi küçük yatýrýmcýyý korumak diðer türlü en azýndan stop koyardým 5 kuruþ aþaðýsýna emir verir satardik bu sistemde koyun gibi bekliyoruz yatýrým tavsiyesi deðildir...
Daralan grafikte bu iki günlük hareketi saymazsak 1.64 e kadar inmesi daha saðlýklý olacakti.simdi mükemmel (!), grafigimizde bozuldu.saklama oranlarina baktým kimsenin arttýrdýðýný goremedim.bilakis iþ yatýrým 67 bin elden çýkarmýþ.ben en az 4-6 TL araligindan önce elden cikarmayacagim. Ýki yýllýk kaybýný göz önünde bulundurarak inmesi halinde biraz daha alirim. Zamanýnda 14bin lotla çýkmadým.70 bine dayandým.ama cesaret edip alsat yapsaydým þimdi çoktan artidaydik. Bu arada dün 1 milyon lot. El deðiþtirdi.cogu kiþi kafadan -7 zararda onlarda el kol kessin tabaný da görürüz.
83-86 araligindan döner belki
Kapitalist sistemin özü olan sermaye her zaman kazanacaðý yöne doðru akmak ister. Din, iman, ülke, millet, ýrk, soy, sop, cinsiyet ayrýmý yapmaz. Namusu yoktur. Her türlü manevi ve etik deðerden soyutlanmýþtýr. NOKTA.
Bunu bilip buna göre yatýrým tercihi yapmalý herkes. Seçimleri siz yapýyorsanýz, sizin yerinize baþkasý al sat yapmýyorsa, kaybettiklerinizden baþkasýný deðil her zaman kendinizi sorumlu tutun.
Çünkü o fiyatta alan, yükseldiðinde daha da gider deyip satmayan, yeri geldiðinde stop-loss uygulayamayan, teknik ve temel analiz bilgisi ol(an)mayan da siz olmalýsýnýz. Baþkasý deðil.
Yer Ýmleri