Recep Karapýnar kardeþ Mesaj atsýn sanada
Yazýlanlara bakarsak Gip olayýný piyasa lot sürerek mi halledecek bunlar þimdi? Bugünkü düþüþ hissede artýk bu beklentinin olmadýðýný ve malý kucaðýmýza aldýðýmýzý mý gösteriyor?
Arkadaslar yalnis biliyosam duzeltin ne lotu bu sirket kazayla burda islem goruyo bunu defalarca yazdik birileri mali kotulemek isteyip mal topluyosa bilemem sirketden seckin beyle bende konustum bu sirketin normal pazara gecmesi icin hicbir sorun yok ama bana sorsaniz 15 milyon kar veya yabanci ortaklik gelsin hep burda kalsin bugun acemiler satdi kerizleri silkelediler jokeriniz pazartesi mallari toplamaya baslar mali olan versin iran savasi cikarsa daha asadan alir.
Yazýlanlara bakýldýðýnda sürülen lotlarla 15 milyonu aþýyor lot miktarý. Ama þu an için 13 milyon civarýnda dolaþýmda lot var. Þirkette gelecek ve büyüme varsa ekstra lotlar ne kadar etkiler bilinmez. Gerçekten þirketin geleceðini anlamaya ihtiyacýmýz var. Vaktiyle isdmr i inceledim.milyarlarca kar ettiði halde gözaltý pazarýndaydý. Bu kaðýt buralarda durmaz dedim almayý düþündüm sonra da risk almayayým dedim. Birkaç ay sonra kaðýt 2 lerden 8 lere gitti. Bu sefer safkr da bu riski alýp mallandýk ama isdmr ile kýyas etmek zor. Þirket hakkýnda gelecek yorumu yapacak bilge kiþilere ihtiyaç var. Burda yazan 3-5 kiþi de anlamsýz þekilde wsap grubu kurma peþinde düþtü sanýrým...
Hocam gruba sizde gelebilirsiniz ayni paylasimlar devam ediyor. Siteye gore daha basit iletisim kurmak paylasim yapmak.
Anlamsýz grup kurma peþine düþen yok
Þirket 2018 ikinci yarýyýlda ilk yarýyýla göre cirosunu 20 milyon arttýrmýþ. 2019 ne gelir bilinmez ama benim beklentim 60 milyon civarý. 2019 Yýllýk ciroyu da 120milyon civarý bekliyorum. 2020 beklentim ise en az 150 milyon... Þirket ihracatta ve raylý sistem ürünlerde ataða geçmiþ durumda...2020 yýlýnda þimdiden 2 milyon euro ihracat baðlanmýþ durumda ve bir bu kadar da devamý gelirse 150 milyon ciroyu çok rahat yakalayacaktýr... Normalde þirketin toplam satýþlardaki ihracat payý yüzde 6-7 civarý.... Özetle bence 2020 de 150 milyon ciro cepte. Fazlasý olursa da þaþýrtmaz beni... Sonuç... fazla finansman maliyeti olmayan, tatminkar bir kar marjýyla çalýþan bu tarz þirketlerin benim açýmdan piyasa deðeri çok basit mantýkla cirosu kadar olmalýdýr. Mevcut piyasa deðeri 73 milyon bu þirketin.... Bana göre de bistteki birçok þirkete göre ucuz kalmýþ durumdadýr. YTD.
Yer Ýmleri