Originally Posted by
NecoMeco
MAN KAFA ÝHLAS
Vay a...na ko...mun hissesi bizi ne hale getirdin, leyla olduk, mecnun olduk þimdi de abbas ama sende ne týk var ne insaf... Herhalde bu yükseliþ (olursa) ihlasýn son þansý olacak bi daha gerilerse artýk kepenk kapatýp karanlýk tarihin, kara kaplý kitabýnýn sabýkalý bir müsveddesi olarak silinip gidecek týpký raks gibi, adam inatla su arýtmasý, temizlik robotu kakalamaya çalýþýyor, ulan be pe...venk
korsan þarj aleti bile satsan þimdiye milyar $'lýk þirket olurdun, teknolojiye nereye iheva tersine Allah kurtarsýn tüm kader mahkumlarýna dostlara bol sabýrlar, Güzel çalýþma için teþekkürler.

Eyvallah, sabrýmýz ÇOK ve de sonunda kazancýmýz BOL olsun Sn. NecoMeco,
Tekkeyi bekleyenler olarak çorbayý içeceðimiz inancýyla sabýrla bekliyoruz...

Originally Posted by
Suat4276
Sayýn RýzkOfRisk bu hissede yýllarca teknik analiz yapýyorsunuz. Bu hissede sizi bu kadar beklentiye iten sebep nedir. Temel olarak beklenti desteklemesi gerekmiyor mu. neden bu kadar teknik analiz ve beklenti sebebini öðrenebilirmiyim acaba. þimdiden teþekkürler.
Sorunuza tek cümle ile cevap verseydim eðer, sadece TEKNÝÐÝNDE SUNDUÐU ZENGÝNLÝK derdim, Sn. Suat4276...
Sonra buna DAHA ÇOK KAZANMA HIRSI 'ný (malesef...!) eklerdim. Malesef diyorum çünkü bu hýrs iyi deðil, onu yeri gelmiþken söylemiþ olayým.
Lakin uzun yazmayý severim, biraz daha açayým bu 2 nedeni;
TEKNÝÐÝNDEKÝ ZENGÝNLÝK;
Evet itiraf etmeliyim ki özellikle teknik analize ilgi duyan biri olarak ev aletlerinin tekniðini çok beðeniyorum. VE hatta daha da ileri gideyim; ev aletleri grafiði sadece grupta deðil bence borsa genelinde en güzel görünüme sahip. Hangi periyotlarla (günlük, haftalýk, aylýk, yýllýk) bakýlýrsa bakýlsýn, hangi grafik þekli (çizgi, normal mum barlar, heikin ashi) olursa olsun, hangi grafik türü (lineer, üssel) ile incelenirse incelensin, hangi teknik indikatör ile izlenirse izlensin; etkileyici, bozulmamýþ, GERÝYE DÖNÜK UYUMLU, birbiriyle ahenk içerisinde çok þifre var. VE grafikteki bu ahengi bozmamak için muazzam bir gayret var...! Tesadüf olamayacak kadar GÜZEL BÝR GRAFÝK...! Ama bu grupta olmak için bu da tek baþýna yeterli deðil, bir diðer etkenden devam edelim...
ÖDENMÝÞ SERMAYEYÝ BÝR GÜN AMA MUTLAKA BÝR GÜN KAYITLI SERMAYEYE ÇEKECEK;
Ödenmiþ sermayesi 191 Milyon TL. Kayýtlý sermaye tavaný 750 Milyon TL. 8 yýldýr ek kaynak yaratmýyor, öncesinde hep 2-3 yýlda bir sermaye artýrýmý yoluyla ek kaynak saðlamýþ hep.
Grubu yönetenlerin nakit yaratma kapasitesi geçmiþte ne ise bugün ve gelecekte ayný. Çünkü geçmiþte de bugün de ayný zihniyet tarafýndan yönetiliyor.
Peki nedir nakit yaratma kapasitesi bunlarýn? Tek cümle ile YATIRIMCININ CEBÝ...!
Bedelli sermaye artýrarak grubun çarkýný döndürmeye çalýþan bir zihniyet halen grubun tüm yönetim kurullarýnda ayný strateji ile kararlar alýyor ve uyguluyor. En son örneði IHLGM operasyonu...! Bence IHLGM Operasyonu ÝLK ATEÞ idi. Bu ateþin devamý gelecek. Onun öncesinde yaklaþýk 5 yýl önce holdingde operasyon yapýldýðýnda fiþi çekip gitmiþlerdi. 5 yýl grubu süründürmüþlerdi. Ayný þeyi þimdi IHLGM 'de yapacaklarýna zerrre kadar ihtimal vermiyorum. Çünkü holding kasaya giren ek kaynak 400 Milyon TL 'nin üzerinde idi. Þimdilerde ise IHLGM 'de kasaya giren ek kaynak bunun onda biri...!
Öyleyse bu operasyon henüz fiþi çekilip gidilecek bir montanda deðil...! Bunun devamý gelecek...!
Bu gruba portföyün aðýrlýklý kýsmý ile girmemin sebebine gelince;
Cevap yine geçmiþ deneyimlerde. Yýl 2008 küresel krizde tüm hisseler dip yaptýðýnda holding 20 kuruþu gördü (daha sonra bölünmüþ haliyle þimdiki 15 kuruþ karþýlýðý oluyor). O dönem EN HIZLI, EN ÇOK, KAZANDIRAN þirket olmuþtu. 2011 Nisan zirvesinde 2.4 'leri görmüþtü. TAM 12 KAT...! Baþka þirket yoktu bu kadar hýzlý ve de fazla kazandýran...!
Ýþte bu noktada da HIRSIMIZA YENÝK DÜÞÜYORUZ, kendi adýma bir itiraftýr bu...!
Ýþte bu nedenlerle, analizlerimin sonuna samimiyetle uyarýlarýmý en çarpýcý þekilde eklemeye gayret ederim.
Yeri gelmiþken tekrar etmekte fayda görüyorum;
Kýsa ve orta vadeciler uzak dursun, buharlaþtýrýr hem de tekrardan hiç yoðuþmaMAcasýna...! Bu grup ile mücadelenin tek yolu var o da UZUNCU olmak...!
Saðlýkla,
Çalýþmalarým; düþüncelerimdir, hayallerimdir. Eðitseldir, deneyseldir, gözlemseldir.
YATIRIM TAVSÝYESÝ ÝÇERMEZ...! YÜKSEK RÝSK ÝÇERÝR...!
Yer Ýmleri