Yeni forumumuz, yeni topiðimiz bizlere yepyeni bir ÝHEVA getirmesi temennilerimle.
Eski dostlara,
Eski olup yeni isimler ile gelenlere...
Hayýrlý olsun, uðurlu olsun...
Yeni forumumuz, yeni topiðimiz bizlere yepyeni bir ÝHEVA getirmesi temennilerimle.
Eski dostlara,
Eski olup yeni isimler ile gelenlere...
Hayýrlý olsun, uðurlu olsun...
Tahta sahibinin selamý var
Ve aleyküm selam![]()
Kendisi bugün Ýstinye Park 'taydý. Muhterem hanýmefendi ile birlikte "zannediyorum Godiva 'dan kahve içmeden çýktýlar" Godiva yakýnlarýnda gördüm. Kendisi ile ayaküstü sohbet edeyim diyecektim ki o an aklýmdan ilk cümle "Merhaba, bendeniz 6.5 yýllýk IHEVA yatýrýmcýsýyým deyip" cümlenin devamýný getirecektim ki....!!!
Bir an düþündüm zaten bu cümleyi duyduklarý anda otomatikman kendisine ve de muhterem hanýmefendiye anýnda yüksek gerilim yüklenecekti, o saatten sonra da o sohbetten bir hayr çýkmayacaktý...!
Sonra kendi kendime iyi ki dedim bu karþýlaþma 2014 ya da 2015 yýllarýnda olmamýþ...! Zamanla insan daha bir olgunlaþýyor. Son 1 yýldýr bu hissede daha bir olgunlaþtýðýmý hissediyorum...![]()
![]()
![]()
Son düzenleme : RýzkOfRisk; 18-02-2017 saat: 22:23.
Çalýþmalarým; düþüncelerimdir, hayallerimdir. Eðitseldir, deneyseldir, gözlemseldir.
YATIRIM TAVSÝYESÝ ÝÇERMEZ...! YÜKSEK RÝSK ÝÇERÝR...!
selamlar herkese
FAALÝYET KARI VEYA ZARARI 12.317.490,52
DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI 353.769,11
hayýrlý olsun...
Bilançoyucel nasýl yorumluyorsunUz? 13 martta asýl spk için verilecek bilanço önemli ama bu açýklanan da fena deðil bence... Teknik olarak olgunlaþtý beklentim yukarý hareketin devamý 46 ve 56 saðlam dirençleri var. 13 marta kadar bu dirençler kýrýlabilir. 30 nisana kadar ötv indirimi ihlas grubunda en çok buna yarayacak. Orta ve uzun vadede ölü topraðýný atacak ve 1 üstüne gidecek diye düþünüyorum inþallah yanýlmam...
Yazdýklarým tamamen beni baðlar yatýrým tavsiyesi deðildir
Geçen sene bu zamanlar, Sn. hayalci ile birlikte, Vergi Dairesine beyan edilen mali tablo ile SPK standartlarýnda açýklanan bilanço arasýnda bir korelasyon bulmaya çalýþmýþtýk.
GEÇEN SENE
Vergi Beyaný
4 Milyon TL kar bildirilmiþ.
Konsolide Bilanço
12.4 Milyon TL NET DÖNEM KARI bildirilmiþti...!!!
Konsolide bilançonun detaylarýnda ise;
1- ESAS FAALÝYET KARI 4.05 Milyon TL bildirilmiþ, (VD beyanýna çok yakýn bir rakam!)
2- YATIRIM FAALÝYETLERÝ (IHMAD hisse senedi satýþý) ile kar 13.7 Milyon TL 'ye çýkmýþ,
3- FÝNANSMAN GÝDERLERÝ (döviz kur artýþýndan kaynaklý kambiyo zararý) ile 10.9 Milyon TL 'ye düþmüþ,
4- SÜRDÜRÜLEN FAALÝYETLER (ertelenmiþ vergi geliri) ile 12.4 Milyon TL 'ye çýkmýþtý.
BU SENE
Þimdi her zamanki gibi geçmiþ verilerin ýþýðýnda konsolide bilançoyu tahmin edebilir miyiz?
Vergi Beyaný
0.3 Milyon TL kar bildirildi. Bu tabloya göre;
1- Ayný tabloda EN ÇOK OLUMLU GÖRDÜÐÜM KALEM FAALÝYET KARINDAKÝ (12.3 Milyon TL) BÝR ÖNCEKÝ YILA ORANLA %200 'LÜK ARTIÞ...!!!
2- Faaliyet karýmýza eklenecek bir yatýrým faaliyet kar/zararý (IHMAD iþtirak hisse senedi satýþý gibi) bu sene yok!
3- Döviz kur artýþýndan kaynak saðlam bir finansman giderimiz (-10.6 Milyon TL) var. Bu gider konsolide bilançoya yansýyacaktýr!
4- Vergi gelirleri/giderlerinin nette ne kadar ne yönde yansýyacaðý bilinmiyor. Ancak +/- 1.5 Milyon TL olarak yansýyabileceði geçmiþ bilançolardan bir fikir verebiliyor.
5- Ek olarak, bu sene geçmiþ senelerden farklý olarak KPT Lojistik ve Þifa Yemek %100 oranýnda karýyla/zararýyla konsolideye etki edecek. Ancak buradan gelecek bir rakam toplam kar zarara gözle görülür bir sapmaya yol açmayacaðý, tahmini +/- 0.3 Milyon TL kadar bir etki yaratabileceðini sanýyorum.
Konsolide Bilanço
Hal böyleyken;
Zarar gelir ise;
[-0.5 - 0] Milyon TL aralýðý : BEKLENTÝMÝN ALTINDA KALIR
"Sýfýra çok yakýn bir yerlerde gelir, sýfýrýn çok altýnda gelmez yaaa, yok yok gelmemesi lazým" durumu ...
Kar gelir ise;
[0.3 - 4] Milyon TL aralýðý : BEKLENTÝMÝ KARÞILAR
"Eeehhh iþte bu þartlarda daha ne olacaktý ki" durumu ...
[4 - 12.5] Milyon TL aralýðý : BEKLENTÝMÝN ÜSTÜ OLUR
"Ýyi yaa fena deðil, her þeye raðmen iyi kapattýk yýlý yaaa" durumu ...
[12.5 - ??] Milyon TL aralýðý : ÜSTÜN PERFORMANS OLUR
"Nasýl yani yaaa gerçek mi bu" durumu ...
Hadiii hayýrlýsý, umutlar capcanlý izlemeye devam, sevgiyle...
Son düzenleme : RýzkOfRisk; 20-02-2017 saat: 13:05.
Çalýþmalarým; düþüncelerimdir, hayallerimdir. Eðitseldir, deneyseldir, gözlemseldir.
YATIRIM TAVSÝYESÝ ÝÇERMEZ...! YÜKSEK RÝSK ÝÇERÝR...!
Yer Ýmleri