Topluyor it. Sirketi satinca sabanci tum lotlar bende olsun diyor pezoto...
Topluyor it. Sirketi satinca sabanci tum lotlar bende olsun diyor pezoto...
Bugun ki yani yukselisi beni ilerisi icin umitlendirdi herkese bol kazanclar ben ekrani kapattim bir ay sonra görüþmek uzere
MI 9 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satýlmayanlar yaklaþýk 2,70 liradan satýlmýþ þeklinde hesapladým, sanýrým doðrudur. bu iyi bir haber diye yorumluyorum.
Sermayesini % 300 artýrarak gerçekten çok güçlü bir yapýya ulaþtý dersek abartý olmaz sanýrým.
Buna baðlý olarak þirketin bundan sonraki üretimi, satýþlarý ve büyümesi vs. durumlarýn hangi aþamada olacaðý.
Ve haliyle hissedeki durumun nerelere gidebileceði.
çok kabaca bir mukayese etmek gerekirse ;
Aslan Çimento : Sermayesi 73.000.000 Özsermayesi : 304.423.232
Piyasa deð/def.deð : 8,75
Hissenin bugünkü kapanýþ fiyatý : 36,50
Afyon çimento : Sermayesi 400.000.000 Özsermayesi : 159.681.082
Piyasa.deð/def.deð : 6,84
Hissenin bugünkü kapanýþ fiyatý : 2,73
Afyon çimento 2011 yýlýndan bu yana hissedaþlarýna temüttü vermemiþ. Temettü cimrisi olduðu bir gerçek.
Fakat aslan çimento 1998 yýlýndan bu yana (2 sene hariç) her yýl ortaklarýna temettü daðýtmýþ.
Bu mukayese çerçevesinde afyon çimento'nun eksik kalan en önemli yönü özsermaye.
Özsermayesini de yakýn zamanda artýracaðý muhakkak. Ýþte o zaman muhteþem bir hisse olma yolunda rakipsiz olur.
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Benim anlamadýðým sermayesi dörde katladýðý halde pd /dd aþaðý inmedi, normalde düþmesi lazýmdý, aceba zaman içinde güncellenir mi diye düþünüyorum, bende bir pd takýntýsý var, hissenin pd sine mutlaka bakarým, bu haliyle 6,84 biraz yüksek.
Aslanýnki daha yüksek ama fiili dolaþýmda %3,5 gibi çok az lotu var bu sebeple pd yönünden aslanla kýyaslamak biraz yanýtltýcý olur.
Yer Ýmleri