https://www.instagram.com/p/BnjOukVl...=1qlibzachf5s1
Ýþe yarar mý bu sistem mühendis beyler?
Yaramaz. Uzun zamandýr dillenen bir proje ama öncelikle muazzam bir aerodinamik gerektirir her türlü meteorolojik koþulda denge problemi olmamasý gerekir. Herþeyi geçtim böylesine bir sistemin kusursuz çalýþmasý için yapýlacak ar-ge bile milyarlarca dolar tutar. Bunun aðýrlýðýný özellikle hareket halindeki aðýrlýðýný( çok artacaktýr) kaldýrabilecek yollar yapman gerekir vs.. yolu yaptýn diyelim yol güzergahýndaki zeminin özelliklerinin standart olmasý lazým. Yumuþak kayaç, sert kayaç geçiþleri vs... kýsacasý ekonomik ve mühendislik anlamda neredeyse olanaksýz bence
Burada yazdýklarýmýn hiçbiri yatýrým tavsiyesi deðildir, kendi düþüncelerimdir.
Yol kenarý
Daþlar var ya bariyerler felan yolu ayýrttýrýveren
Onlarý kapla sungerlen
Carptýmýn energiyi sogurur
Tabi gecekonducular gece onlarý calýp
Evlerin dýþ cepheye izolasyon malzemesi yapabilirler
Bu proje instagramdaki oldukca sacma
amac oto kazalarini engellemekse
tek yapilabilcek is
istatistik bilimi
ayni kisi bi sene 2 hatayi ust uste
yaptimidi
mesela alkollu arac kullanma
yada trafigi tehlikeye sokma
gibi
bakican bilgisayardan
para cezasi bunu kesmiyo demek deyip
tikican hapse
daha trafik ana karnindan guvenli olur
boyle sofistike teknik sistemler instagram gibi
millete asiri guven verir
kazalar on kat artar on
insanlari idare etmenin en guvenli yolu
once korkutmaktir
dinde bile iyi ol cehenneme girme der
yani bunun derinleme incelemesiyle ugrasamam tabi ama
en azindan trafikteki can mal kayip ve yaralanmalarini oldukca azaltir boyle bisey
yoksa ne kafa yorucan ya hi tech maytek bozar bizi onu Aytek dusunsun :-) paytak aytek
Zaten bu sistemi türkiyede düþünsene. O aletin a.sýný bellerler. Diyelim ki her þey çalýþtý, öncelikle suriyelilerden bir dilenci takýmý oluþturulur etrafa, sonra hýrsýz ekibi parçalarýný çalar ( gövdesinde scandium, titanium gibi pahada aðýr yükte hafif malzemeler kullanýlacak ya) sonra içinde onun geçtiði yerlerin etrafýna piknikçiler filan gelir, üstüne ve içindeki tuvaletlerine sanatçýlarýmýz ‘beni ara, veriyorum 053...’ gibi yazýlar yazarlar, vs vs. Aleti yapýldýðýna piþman ederler. Bizim millet stabil olmayan izotoplardan ibaret abi. Uranyum gibi düþün. Adý ne kadar kýymetli deðil mi ? Ama onu kullanýlabilir hale getirmek için dünyanýn en pahalý teknolojisi gerekir ve 100 birimlik uranyumun nihai üründe 4% ünü alýrsýn iþe yarayan o kadardýr çünkü gerisini atarsýn. Hayatta en hakiki mürþit ilimdir demiþ Ata. Bizimkiler için hayattaki en önemli þeyin ne olduðu belli deðil. Onu düþünecek kadar kafa çalýþmýyor kafa. Çünkü kurbaða deneyindeki gibi zehir yavaþ yavaþ enjekte edildi bu yobazlar tarafýndan. Þimdi analarýna küfredilse alkýþlayacak durumdalar. ...
Burada yazdýklarýmýn hiçbiri yatýrým tavsiyesi deðildir, kendi düþüncelerimdir.
simdi soyle bisey var
yari iletken patenti tek sayfa sadecene
ancak her alanda cigir acti
eski raytheon sirketi merhum emekli muhendisi bunu bulan zat
bir sonraki teknolojiyi merakla bekliyorum
umarim Turkiyeden cikar
cikicak olan her ne ise ne de
iyice daha zayif akim elektrigin icinde kullanilacagi kesin olan bisey
aslinda beklentim usaklar
su yonlu
belki elektronikcilere yonde gosterir
icinde lityum pil entegreli devre modelleri
pil 2yil dayansa misal
pil bittimi mikrodevreyide cope at gibi
kullan at hatta giy at cikar gitsin
gibim bi teknoloci
yani pil ustune calisilmali
uzun sure sarj ihtiyac hissettirmiycek olan turden
Nokia 3310'un pilinin büyüðünü yapýp kullansalar ya. Tek þarjda 1 hafta on gün giderdi, demek ki ayný pilin 100 kiloluðunu yapýp belediye otibisine (i.melih gökçek tarzý telaffuz) taksalar efsanevi 500T (Topkapý - Tuzla) hattýnda tek þarjda 3 gün gider. Al sana cari açýðýn kapanmasý.
3 tonluðunu yapsan Yozgat'ýn 8 günlük elektriðini karþýlar. Al sana yerli ve milli pil, batarya, topçu bataryasý, 3. Bölük, 2. Takým.
Nokya, konektin piiipýl, birlikte hep daha iyiye, önce kamil koç vardý.
Yer Ýmleri