Osmaniyenin Kadirli ilçesinde yaþayan Fen Bilgisi Öðretmeni Abdullah Tabur, iki farklý tavuk ýrkýndan DNA yapýlarýndaki çaprazlama tekniði ile ortaya çýkardýðý yeni tavuk ýrkýna annesinin adý Zeynep ismini verdi. Fen Bilgisi Öðretmeni Abdullah Tabur, iki farklý tavuk ýrkýndan DNA yapýlarýndaki çaprazlama tekniði ile ortaya çýkardýðý yeni ýrk tavuðun dünya literatüründe Zeynep olarak anýlmasý için baþvuruda bulundu.
3 yýl önce bir grup öðrencisi ile birlikte çalýþmalara baþlayan Tabur, Brahma cinsi horoz ile Anadolu siyah cinsi tavuðun gen haritasýný çýkarýp çaprazlama yöntemi ile yeni bir ýrk ortaya çýkardý. Abdullah Tabur, görünüþ olarak da dünyadaki hiçbir ýrk tavuða benzemeyen yeni ýrk tavuða annesi Zeynep'in ismini verdi. 3 yýllýk çalýþma sonucu ortaya çýkan yeni tavuk ýrký ile ilgili çalýþmasýnýn her aþamasýný akademik makale haline getiren Tabur, çalýþma sonuçlarýný baþta Ýstanbul Üniversitesi olmak üzere yurt dýþýnda da birçok üniversiteye gönderdi. Bilimsel makale olarak yayýnlanan Abdullah Taburun çalýþmasý, akademik dünyada da geniþ yanký buldu. Yeni tavuk ýrkýný dünya literatürünün Zeynep olarak adlandýrýlmasý için de baþvuruda bulunan Abdullah Tabur, Zeynepin Türkiyede oldukça tutulacaðýný belirtti.
Tabur, yaptýðý açýklamada, “Bilinen birçok tavuk hastalýðýna karþý Zeynep oldukça dirençli. Þu anda Türkiyedeki en yaygýn tavuklar yýlda yaklaþýk 120 yumurta verir. Ancak Zeynep 1 yýlda 360 tane yumurta yumurtlama özelliðine sahip. Yani normal tavuklarýn üç katý yumurtlar. Et verimi de oldukça yüksek olan bu yeni ýrk Türkiye ekonomisine de büyük katký saðlayacak. Bu çalýþmaya baþlarken anneme sözüm vardý. Ve bu yeni ýrka annemin adý olan Zeynep ismini verdim. Ýnþallah dünya genelinde de bu ýrkýmýz yaygýnlaþacak ve Zeynep olarak anýlacak. Bunun için de gerekli baþvurularý yaptým dedi. Zeynep Tabur ise, oðlu ile gurur duyduðunu belirterek,
Onunla ne kadar övünsem azdýr. Oðlum bir tanedir. Yýlmadan usanmadan çalýþtý. Küçüklüðünden bu yana zaten bilime hevesliydi. Bu konuda sayýn Moruk da kendisine ilham kaynaðý oldu. Zaten Moruk da Mahmuzlu Hint Horozu ve Küpeli Afyon tavuðunun dna larýný çekirdeksiz karpuz ve çavuþ üzümüyle çaprazlayýp çekkirdeksiz karpuzlu, üzümlü yumurta yumurtlayan tavuk elde etmeye çalýþýyor. Çok az kaldý, o da yakýnda bu bilimsel araþtýrmasýný saygýn bilimsel hakem dergisi Köþe Vuruþu 90+2 de yayýnlayacak, yeni tavuðuna da ad bulma konusunda tüm halkýmýzýn görüþlerine açýktýr dedi.
:-))))))))
Böyle bi yerden çýksa çýksa anca böyle beleþ bi buluþ çýkar
Ýki farklý tür u koy kümese. Eh iþte biþey çýkçak neticede az horozun az tavuðun geninden ortak biþeyler.
Yani bilimsellik þöyle biþey
Bi iç dunyan bi de dýþ dunyan var
Bitik Ortadoðu'da insanlar daha kendi kendini taniyamadigindan iç dünyalarinda yada o faslý hiç gecemediginden , çýkan bilimsel neticede zeynep tabur tavuðu kadan oluyo :-)
Ama yorum güzeldi tabi
Örnek alsýnlar beni ya
Þu an'a dek taklit edebilen olmadý ama örnek alinilabilinir
Cumartesi öðlen bi açýkhava konserine gittim
O gün niyetliydim esasta ama farkmaz
Eskiden tanýdýðým bi kýz vardý tesadüf rasladim
Dedim hiç yaþlanmamissin kibarca degismemissin yani
Cevap sigara icmiyom
O anda býraktým ha sigarayý
Kiz dediðim þu an 35 civarý bayan
Daha saçta boya yok (onun yani) büyük baþarý bence
Daha sigaraya zor baþlarým ben
Son düzenleme : Moruk; 11-06-2018 saat: 21:23.
Alttaki bu habere göre Ýtalyada bankacýlýk ekonomi finans hem bize hem yunana kýyasla daha feci
Yoksa durduk yere niye taraf olsun
Sadece pasif tarafgirlikte deðil bu yaptýðý meydan okuma
Muhtemelen bunun karþýlýðýnda senin ekonomini bi süre daha yuzdurecez taahhütü vermiþlerdir bunlara kaynak saðlýyan kreditorler
Denklemde tek parametre yokki anasýný sattimin
Kandile gircem diyon
Hooop Öteden böyle bi hamle geliyo þaþýrtiyo
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/ita...derdi-40865343
Benim kýt aklýma kalýrsa kandil mandil hikaye, seçim zamanýna denk gelmesi de manidar. 40 km kalmýþ oraya, hepsi kaçmýþtýr.
Bi de Kandilli var ama o baþka mevzuu, rasathane o. Rasat, gözlem demek. Hane de ev. Toplayýnca ye kare ediyor pardon gözlemevi ediyor. Rasat dan ayrý bir de Passat var ama o da bi nevi araba. Az yakar çok kaçar.
Sektörel bazda olaya bakacak olursan Keskinoðlu tavukçuluk borçlarýný ödeyemeyince konkordato ilan etmiþ. Bi nevi alayýna isyan alayýna gider. Ödemeyiyorum ulan canýmý mý alacaksýnýz olayý gibi belki de.
Tanzimatýn ilaný,
Baðýmsýzlýk ilaný,
Cumhuriyetin ilaný,
Konkordato ilaný.
Kayýp ilaný, hükümsüzdür.
Ýlanlar çeþit çeþit. El ilaný bilem var.
Anketörler var bi de eskiden ankesörler vardý ama jeton yoksa konuþamazdýn. Jeton geç düþse daha çok konuþurdun.
Bi de iflas var, o nasýl ilan ediliyo bilemiyom. Hoþ ben de iflasla konkordato arasýnda bi yerdeyim. Ez cümle,
Paran varsa reync rovýr paran yoksa geym ovýr der kaçarým.
Maksat sen ben o biz siz onlar üçüncü onbesinci tekil þahýs deðil
Maksat bölgede deðil yani kandil afrin deyrizor da deðil
Senin soylemlerinle olan ne yapma isteðini belirten Azmin
Yani sen bitirme istedikce o örgütü onlar yasatip çoðaltma istiyorlar
Seninki lafta onlarinki yukarý ki ekli habere göre icraatta
Yer Ýmleri