Dalga boylarý linearden loga geçtiðimizde niçin deðiþsin ki?.Gözle bakarsanýz evet ama deðer olarak bakacaksýnýz deðiþmez. Deðerler hiç bir vakit deðiþmez. Ben dalga sayarken deðerler üzerinden giderim. nereye çýkmýþ nereye düþmüþ. bu arada fibo oranlarýda deðiþmez. Ýster log ister linear bakýn.EW sayýmý her kiþiye göre deðiþir, hani derler ya her yiðidin yoðurt yiyiþi baþkadýr , ew de bu deyime uyar.
Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, yetkili kuruluþlar tarafýndan kiþilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alýnarak kiþiye özel sunulmaktadýr. Yatýrýmcýnýn mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.
Uzun vadelý grafýklerde log bakmak daha saglýklýdýr.
Evettt
Anketimiz açýldý...
31 Mart seçimlerini pek çok ilde doðru tahmin etmiþdi Hisse.Net anketimiz...
Sizlerin katkýlarý ile gene ayný baþarýyý elde edeceðimizi düþünüyorum...
Anketimiz de oy kullanmanýz için Ýstanbul da yaþýyor olmanýza gerek yok
Oy kullanmadan ve sonuçlara bakmadan geçmeyin derim...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post3459253
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Oldum olasý logaritmik grafiði sevmem, kullanmam
Yukarýdaki logaritmik graf muhabbeti olunca merak ettim. Eski matematik bilgime göre 10 tabanýna göre
log 10=1
Log100=2
Log1000=3
1000 tl den 100 e düþen bir fiyat %90 deðer kaybetmiþken
Logaritmik grafta ise 3 ten 1 e düþmüþ olur. %66.6 deðer kaybeder. Bu fibo oranlarýný etkiliyor görünmekte.
Ancak graf üzerindeki incelememde ise oranlarda bir deðiþim görmedim. Sadece fiyatlarda bir deðiþiklik mevcut. Dalga yapýlarýnda bozulmuyor. Ayrýntý azalýyor.
Grafla(pratikle teorik) ham matematik bilgisinde bir uyuþmazlýk var.
Gece gece aylak bakkal oldum ya![]()
Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIÞMASIZ baþýmý sallayýp onaylýyorum.
Selametle.....
Tuncer hoca der ki 2-4 dipleri ve 1-3 tepeleri arasýndan geçen çizgiler ile kanal çizersiniz. Eðer lineer grafik çizerseniz uzun vadede bu kanallarý asla göremiyorsunuz. Dolayýsýyla kanal savrulmalarý da görünmüyor. Bu þekil de bir çok baþka zorluklar var lineer graf.larda. Bir de mesela xu100'ü sonlanan diagonal sayýyor hoca. Ama lineer grafikte asla böyle bir sayým yapýlamýyor.Ýsterseniz deneyebilirsiniz.
Y.T.D.
Yer Ýmleri