Dow düzeltme baþladýðýnda grafiðindeki yükselen trend kýrýlmadan dayanabilmemiz çok zor veya imkansýz deðil mi?
MI 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dow düzeltme baþladýðýnda grafiðindeki yükselen trend kýrýlmadan dayanabilmemiz çok zor veya imkansýz deðil mi?
Grafik bu
Þu halimize bakýn ki anatrendi dahi tam göremiyoruz. 2001/2008/2016 dönüþlerini yakalamak bir Elliottisyen için daha kolaydý. Belki bitti biz kabul etmek istemiyoruz. Belki gerçekten beþin beþi suyunun suyu olacak, o da olsun müzik bitmesin istiyoruz. Kesin olan yolun sonunun yakýn olduðudur. Belki bugün belki 2-3 yýl sonra. Ýtki kalýplarýný dahi etiketlemede zorlanmamýzýn nedeni bence bu. Diðer borsalarda da bu var. Mesela DAX'ý etiketlemek neredeyse imkansýzlaþtý.
--
Bence forumda herkes zehir gibi. Aynen öyle. Endeks 85000'lere geldiðinde bir gönderim olmuþtu. Bulabilen buraya koyabilir. Aslýnda bu nizami bir sonlanan diyagonal deðil. 1/4 örtmesi yok, ana düzeltme üçgen vesaire. Bu aslýnda nizami bir itki dalgasý. O gönderide 58000 gibi rakamlardan sözetmiþtim. Yani alem göçmeyecekse biz de göçmeyeceðiz ama trendi kýrýp nasýl devam edeceðiz ?
O gönderide bu alternatifi örtülü þekilde yazmýþtým. Þu aþamada hala sakýncalý bulduðum için detayýna girmeyelim. Çünkü herkes Elliott eksperi deðil. Yanlýþ mesaj vermeyelim. Hala umudum olduðu için full senetteyim. Stop olursam o da yetmez 91200 kýrýlýrsa onu konuþuruz.
--
Sn DEVÝR
bu durumda benim biraz bakýþým teknik analize siyaseti katacak
teknik analiz in önden gittiði mantýðý ile
eðer bugün yada önümüzdeki hafta ilk 2 gün
93170 in altý yeni lenir ise
DEMEK KÝ ; 12 ekim de PAPAZ ý serbest býrakmayacaðýz
yada
tam tersi bankalar ve büyük hisseler bugün yüksek hacim ve %5 ler civarý
+ lar ile biter ise
PAPAZ ý serbest býrakacaðýz ve ABD nin dediðini yapmak yolunda olduðumuzu göstermiþ olacaðýz
bu anlaþýlacak
benim düþüncem siyasi
sizin ki teknik analiz
birleþtirip sonuç arýyorum
ama sonuçlar farklý geliþir ise
yine sýkýntý olacak
ben kafa da tekniðin önden giderini haberlerde aramaya devam etmek zorunda kalacaðým
Paylaþtýðým hiçbir þey yatýrým tavsiyesi olamaz.
HERKESÝN KENDÝ AKLI VAR.
sayýn devir kötü senaryo gerçekleþirse nerede pozisyon almalý? Altýn?
Teþekkürler anladým
ben bu ED görünümlü grafiðe baktýðýmda þu an sanki 4. dalgasý içindeyiz gibi...en tepe 3. bitmiþ gibi bu durumda 4 için 60.000 lerin altýna inilmeli...bu da DOW daki muhtemel %10-15 lik düzeltmeye uygun hareket demektir...geçtiðimiz 3-4 yýl boyunca oluþan üçgen yapý da sanki 3.b dalgasý gibi ardýndan zaten yukarý 5 dalgalýk itki baþladý bu da sanki 3.c gibi...eðer böyleyse þu an ED nin 4. dalgasýnýn alt dereceli dalgalarý içindeyiz...
pek mantýksýz gelmiyor açýkçasý...
ÜYELÝK : KASIM 2006
Yer Ýmleri