www.hizliresim.com
www.666kb.com
sitelerini kullanabilirsiniz...
www.hizliresim.com
www.666kb.com
sitelerini kullanabilirsiniz...
Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, yetkili kuruluþlar tarafýndan kiþilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alýnarak kiþiye özel sunulmaktadýr. Yatýrýmcýnýn mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.
https://hizliresim.com/
https://resmim.net/
www.hizliresimyukle.com/
gibi sitelerden yukleyebilirisniz sayýn devir bizi grafiklerinizden mahrum býrakmayýn , sabýrsýzlýkla bekliyoruz
sayýn devir hazýr sizi yakalamýþken vaktiniz olursa bir de halk bank ýn kýsa ve orta vadeli ewp sayýmýnýzý paylaþýrsanýz seviniriz
inanýn pek çok kiþi fazlasýyla yararlanacaktýr
9 Þubat tabanýný düþüþün ilk bacaðý olarak düþünmüþtüm. Dolayýsýyla 26000-27000 aralýðýna bir tepki bekledim lakin yukarý tepki 25800'de bitti. Önceki tabanýn 2 Nisan'da bir kez daha test edilmesi ile aþaðý düzeltmenin ilk kýsmýnýn sürdüðünü deðerlendiriyorum. En güçlü olasýlýk Y dalgasýnýn aþaðý uzayarak 21000-22000 aralýðýna kadar sarkmasý. Bunun teyidi için 23300 kýrýlmalý.
Geçen hafta ilerleyen çok kýsa vadeli dalgalar sayýmý zorlaþtýrýyor. En dibin 3 dalgalýk bir paternde sonlanmasý enteresan. Bu bir anomali olabilir. 23 Mart sonrasý tüm salýnýmlar corrective yapýda. Buna uyan tek kalýp expanding triangle ama onun burada ne iþi var diye de sormak lazým.
27 Mart'a kadar sayýmlar su gibi akýyordu. Ancak o tarihten 2 Nisan'a ilerleyen kalýbýn itki olmamasý beni bir miktar beklemeye sevketti.
5 Nisan'a uzanan çýkýþla birlikte konuya ilgi duyanlar çok güzel bir geniþleyen yassý görebilirler ancak o da sorunlu çünkü son çýkýþ da itki deðil yani 3-3-5 kalýbýna uymuyor.
Tüm bunlarý ancak 5 dk. lýk grafiklerde görebiliyorsunuz. Bu derece detaylara fazla da takýlmamak lazým. Neticede birkaç hafta sonra dow 21000'li rakamlarý görürse elimizde oldukça kitabi bir W-X-Y düzeltme dalgasý olacak.
Daha aþaðýlarý göremez mi ya da 2008 benzeri derinlikte bir düþüþ olamaz mý diye soranlara Elliott parmak sallýyor. Çünkü anatrendin sonlanmasýna daha çok var. Sarkmalar olabilir neticede dip puanýný kimse bilemez ama geçici olacaktýr.
Þayet 21000'ler görülürse grafiðe kýrmýzý 4 yapýþtýrabilir miyiz ? Onun da cevabý hayýr. Seviye olarak 21000'ler trend sonuna kadar görülmeyebilir ama düzeltme bence epey daha devam eder. Benim ilk tercihim üçgen. Ki son çýkýþtan bir önceki düzeltme kalýbýnýn genelde üçgen olmasý da beklenir. Buna göre Temmuz Aðustos aylarýnda yeni bir zirve dahi görebiliriz. O zirve üçgenin B dalgasý olur. Merak edenler literatürde running triangle nedir incelebilirler. Sanýlanýn aksine bu üçgenlere simetrik üçgene nazaran daha sýk rastlanýr. Bunun esas nedeni ise keskin olmayan her nevi düzeltme kalýbýnda Elliott Dalga teorisinin temel prensiplerinden olan 'new price extreme' kavramýnýn baskýn olmasý. Ben buna 'yalancý tepe' diye isim taktým.
Newton yasalarý nasýl ki atomaltý parçacýk hareketlerinde yetersiz kalýyor; sub-minuette, micro, sub-micro gibi çok düþük rütbeli dalgalar da yasanýn kalýplarýna bazen uymayabiliyor. Yani kitapta 'dakikalýktan yüzyýllýða' diye baþlayan kliþe ifade tam doðru deðil. Elimde birikmiþ onlarca anomalik grafik var ki bu gezegeni býrakýn, komþu galaksiden Elliottisyen getirseniz o bile sayamaz.
Bunlardan bir tanesini (sanýrým Brezilya borsasýydý) bu topicte uzun yýllar önce anket yoluyla canlý biçimde doðrulattýðýmý hatýrlýyorum.
--
Bir ilave daha yapalým. Geniþleyen üçgen olasýlýðýný biraz kenara itmemin sebebi, 2 no'lu dalgalarda çok nadir görülmesi. Ama imkansýz deðil. Þayet 23300 altýnda bir ayý tuzaðýný müteakip tekrar 24600 üzerine corrective yapýda zýplarsa gerçek olur.
--
Döviz darboðazý ufukta göründü ve giderek yaklaþýyor. Bunda hükümet ve MB kadar vatandaþýn da kabahatý var. Bizim kadar bidaha mý gelicez dünyaya mantýðýyla yaþayan ikinci bir millet yoktur sanýrým.
Bizler de bir þeyler yapabiliriz. Yerli diye bir þey pek yok ama bu ülkede herþey üretiliyor. Mesela ailenizin iki otomobili varsa en azýndan bir tanesini bu ülkede montajlananlardan seçebilirsiniz. 2 tane akýllý telefonunuz varsa birini yerli markalardan seçebilirsiniz. Aynýsýný buzdolabi, televizyon, bilgisayarda da yapabilirsiniz.
Yerli bisküvi yiyebiliriz, mobilyayý sitelerden esnaftan alabiliriz, liste uzar gider.
--
Gomuniz diye diye ötelenen kooperatifçi anlayýþý tekrar diriltmek gerek. Merkez TL'ye deðer kazandýrsýn diyoruz. Peki biz sahip çýkýyor muyuz ? 1 kuruþlar, 5 kuruþlar evin her köþesinde saðda solda atýlmýþ.
2015-16'da Gürcistan Batum'da bir projede ingiliz ve Fransýzlarla çalýþtým. 30 tane ecnebi mühendis varsa hepsinin elinde tuþlu telefon vardý. Bir tanesi bile kumarhaneye gitmezdi. Bizimkilerin ne halt ettiðini burada yazmaya gerek yok. Anlayan anlamýþtýr.
Ben de zaman zaman gözlem amacýyla giderdim. Ulu Türklere mükellef sofra kurardý kumarhane. Ben de istediðimde oynamadýðým için önüme kuru fasulye koyardý. Kameradan herkesi izlerlermiþ meðer.
--
Yer Ýmleri