Detaya girmeyim diyorum ama yanlýþ anlaþýlmalar olabilir. Dow mevcut tepesiyle de aslýnda bir itki. Yani zirve yapsa da yapmasa da itki. Bunun nedeni 4.dalganýn hem simetrik üçgen, hem de regular flat olabilmesi.
--
Detaya girmeyim diyorum ama yanlýþ anlaþýlmalar olabilir. Dow mevcut tepesiyle de aslýnda bir itki. Yani zirve yapsa da yapmasa da itki. Bunun nedeni 4.dalganýn hem simetrik üçgen, hem de regular flat olabilmesi.
--
Bence dalga karakteristiði gereði daha aþaðýlar da mümkün. Bu düzeltmenin ortaya çýkardýðý ekonomik görüntü, düzeltme yüzdesiyle örtüþmüyor. Hala bir alt derece gibi bir hali var. Bu iþin negatif tarafý. Pozitif bakmak isterseniz tarihsel kanala geri döndüðümüz gerçeðini düþünebilirsiniz. Benim gibi hisse alamamýþ teknikçiler için bu da tedirgin edici.
--
Son düzenleme : DEVÝR; 29-01-2019 saat: 21:37.
Ýhtimal fazla olduðu için beklemek en doðrusudur. Alýn size bir tane daha. Dow 23000'e gevþer, Bist de 93000'e. Dow kalkar 26000'e gider. Biz ise son zirveye yaklaþýrýz ama bir türlü geçemeyiz. Endeksin üzerine bir aðýrlýk çöker. Geçmiþte çok olmuþ bir örnektir.
Diyeceksiniz ki balina ölçeðinde bir hareket. Nerede kaldý Elliott ?
Ben de size derim ki bu çýkýþ 5 dalga da olabilir 3 dalga da.
--
25000 de 200 günlük ortalama var bunun geçilmesi þölen yaratýr
MI 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Devir hocam dolarý aþaðý vermiyorlar, muhtemelen ky dolarýn deðersizliði görüp borsaya girer korkusu var. O zaman dolarý aþaðý verirlerse -4,8 gibi- borsanýn tepe deðeri görülmüþ olmaz mý. Keza çizgiler dýþýnda artýk psikoloji izlemek gerekir. Bir kaç kez caným 0,30 defter deðerinde banka olur mu diye sorduk, kendi kendimize, o vakit iþc 3,80 sanýrým, Euro grafik izleyen bir baþka büyüðümüz dibin dibi vardýr, iþç 2 lira olur dedi. Bizim borsa neyimize. 😊
Bist'de 3 uzattýðýna göre þu an 1=5 hedefi bir alternatife göre 105730 diðerine göre 105187 oldu.
3.i.5 yaþandýðýný düþünüyorum.
105XXX'dan kýsa düzeltme gelmeli bence zamaný doldu. Ana dalga ise Mart baþýný hedeflliyor. Zaten VIOP Þubat vadelide pozisyonlanma gereði Þubat kapanýþýna kadar kolay kolay düþmeyiz. Þu an bu süre içinde (Þubat sonuna kadar) kimsenin Nisan vadeyi þortlamaya cesareti olmayacaðý için Mart ve Nisan aylarý Þubata göre zayýf piyasa olmalý.
Yer Ýmleri