"veya 5.1" olasýlýðý ürkütücü..
![]()
"veya 5.1" olasýlýðý ürkütücü..
![]()
Sayýn Devir, daha önceki eski yazýlarýnýzda, Dow'un 40.000'lere kadar gideceði ve ordan 5.000'lere kadar düþeceði tahmininiz vardý. Þimdi ise anladýðým kadarýyla o büyük düþüþün daha erkenden baþladýðýný düþünmektesiniz. ABD'de piyasalara bu kadar para verilmesi-verilecek olmasý, sizin önceden beklediðiniz 40.000'lere çýkýþa neden olamaz mý acaba. Bu konudaki düþünceniz nedir?
Yatýrým tavsiyesi deðildir
Bazý yorumcular þu anda içinde bulunduðumuz düþüþün 4 dalga olduðunu, yeni olan-olacak parasal geniþlemeyle dow'un son 5. dalgayý yapabileceðini düþünmekteler. Bu son dalga olur ve dow Sn Devirin önceden öngördüðü 40.000 lere gidebilirse BIST teki 200.000 öngörüsüde gerçekleþebilir.
Yatýrým tavsiyesi deðildir
[IMG][/IMG]
Virüs bir doða olayý olduðuna göre Elliott çevrimine uygun bir yayýlým ve sönümlenme göstermeli. 3 Nisan günü 101.000 artýþla 3 nolu zirveyi görmüþ olmalý. Önümüzdeki günlerde 40.000-80.000 aralýðýnda günlük artýþlarla 4 nolu geri çekilmeyi tamamlamasý beklenir. Dünyadaki gerçek vaka sayýsý ile WHO'ya bildirilenler arasýnda sabit bir oran olduðunu varsayýyorum.
--
Sn hocam endeks öngörünüz nedir? Sizce 70 binleri görür mü tepki yükseliþi sonrasýYAL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elliott analisti duygusuz olmalý derler ama altýn için benim sayýmlarým 1000 $'ýn altýný gösteriyor. Bu cümleyi okurken gülenler olduðunu duyar gibiyim. Ben de gülüyorum ama durum bu. Esasen yaptýðým sayýmlar içinde en az inandýðým altýn. Nasýl olacak ben de merak ediyorum.
--
Yer Ýmleri