Çöküþ bittiðinde iyi yönetilen EM'ler aðýr yaralý kurtulurken, popülist olanlar iflas edecek. Objektif olmak gerekirse bana göre biz iflas edenler listesinin en üst sýralarýnda olacaðýz. Ýlla Polyanna olacaksak, forumda uzun zamandýr iletiþimde olup birbirini þahsen tanýmak isteyenler ekmek kuyruðunda buluþabilirler.
--
Sizi görmek güzel Sn Devir. EWA yapan,ya da paylaþan kalmadý eskisi gibi. MB' nin TL kýsýtlama ve türev piyasalara müdahale yoluyla, dolara müdahalesini nasýl yorumluyorsunuz, bu iþ nereye varýr. CDS, swap mevzusu?
3 nesil büyük bir kapitalist çöküþ görmediði için fantastik gibi görünebilir ama daha geriye bakarsanýz bunun kaçýnýlmaz olduðuna ikna olabilirsiniz.Belki de olmazsýnýz. Burada 2001 veya 2008'den daha büyük bir þeyden sözediyoruz ki o gün artýk geldi. Herþey 2-3 yýl içinde olup bitecektir. Birkaç haftalýk yukarý hareketler her seferinde kabusun bittiði gibi algýlanacak ama her uykuya daldýðýmýzda ayný rüyaya döneceðiz.
Efendim benim bu düþüþten haberim vardý ben önlemimi aldým kýsa pozisyona geçtim, güvenli limana parkettim vs. kurtuluþ deðil. Siz, ben, hepimiz, en isabetli trade edenle, en terste kalan hep birlikte batacaðýz.
--
Sn. DEVÝR,
Borsalar her zaman geliþmeleri önden fiyatladýðý için, biz bu çöküþü borsanýn hareketlerinden nasýl anlayabiliriz? Yani rakamsal olarak hangi seviyelerin altýna gelindiðinde "tamam geliyor beklenen" diyebiliriz? Teþekkürler,
Yer Ýmleri