Devir abi;bren petrolde 1 dalga eksik demiþsiniz.Yani aþaðý mý 18 $gibi olacak anlamýna geliyor?Sagolasýn abi.YTD
Çevremizde þu sýralar olan biteni normalleþtirmeden istikbalin bir emaresi olarak görmek gerek. En pesimist finans yorumcularý bile olacaklarýn farkýnda deðil. Mesela bugün bir bankanýn þubesine gittim. Kapalýydý. Kapý duvar. Bazý þubeleri kapatmýþlar, diðerine yönlendiriyorlar. Yenilenen kartýn þifresini almak için mecburen çýktým çünkü ne telefon ne de sms bankacýlýðý düzgün çalýþmýyor. Bugünün þartlarýnda normal midir, evet normaldir. Ama bu ve benzeri alýþýk olmadýðýmýz örnekler geleceðe flash-forward yapmaya engel deðil. Emsalsiz bir küresel buhranda en güvendiðiniz fiziki altýna ulaþamazsýnýz. Çünkü kasanýz þubenin alt katýndadýr, banka da kapalýdýr. Ne telefondan ne internetten muhatap bulamazsýnýz. Eve koysanýz, bahçeye gömseniz gelir onu sizden alýrlar.
Menkul ve emtia anlamýnda kurtuluþ yok. Tek kurtuluþ tapu. Neyin tapusu olduðu önemli deðil.
--
Bir kilo domatesin bir kilo altýndan daha deðerli olduðu günler gelecek desem bana katýlanlar olur. Ama bizim jenerasyona denk gelecek desem kimse inanmaz. Koskoca insanlýk tarihinde beni mi bulacak beþ göbek sonrasý düþünsün, FED deli gibi para basýyor, bu virüs iþi biter ralliye devam diye geçirir içinden.
Esasen bu domates altýndan deðerli olacak hikayesi bence 21.yüzyýlýn ikinci yarýsýnýn konusu. Yani kapitalizmin tarih olacaðý dönem. Buzullarýn eriyeceði, tarým arazilerinin katlanýlamaz ölçekte sular altýnda kalacaðý, milletin birbirini yiyeceði senaryo. Bu da olacak ama bizler göremeyeceðiz. Yakýn gelecekte bizi bekleyen þey tarihsel bir finansal kýrýlma ve onun reele yansýmasý. Kýsa bir sefalet süresi ve ders almayan insanoðlunun yeniden spekülasyona yöneleceði on yýllar.
Olacaklarý bilemem tabi. Bunlar benim tahminlerim.
--
Grafik paylaþýrken ilgilenenlerin en azýndan EWP101 bildiðini varsayýyorum.
--
2011-2015 arasý 4.dalgayý yapmýþ, 1921 zirvesinden 1040'a geri gelmiþ. Þimdi de oradan yukarý gidiyor, çok da yakýþýklý bir cup&handle yapmýþ 5. dalgaya gidiyor. Evet buraya kadar bir sorun yok. Sorunumuz 1921-1040 hareketinin net bir itki olmasý.
--
Yer Ýmleri