bu iþin piri avi gilburt hazretullah hazretleri dow jones da 2023 24 e kadar ralli bekliyor ki sp de bekliyor yani.
velhasýlý 1 mantýk olarak baktýðýmýzda trilyon dolarlýk þirketler ne olacak 1.5 trilyon dolarlýk þirketler 2 trilyon dolar 3 trilyon dolar mý olacak piyasa deðerleri..
açýkcasý herþey balonda bizim aklýmýz buna yetmiyor nasýl rakamlar ki a 101 den peynir alacak cebimizde para yokken..
velhasýlý 2 belki bir pullback sonrasý borsalar çýldýracak diyor hazretullah hazretleri ki aðzýmýz açýk olana bakýyoruz kendileri gibi bir vizyoner deðilim asla da olamam ki kapasitemiz belli hiç aç karnýmýz.
gel böyle þuan kaðýtlarda olanlara insan inanamýyor dev kaðýtlar açýlýþ seansý emir toplamada tavan kitliyor...
demek ki olabiliyor muþ.. ki bunu gören ahali gaza geliyor ...
usd olarak baktýðýmýzda kaðýtlar yerlerde demirçelik artmýþ gibi görünsede aslýnda yerlerde bankalar ise facia yerlerde.. çimentolar artmýþ gibi görünsede onlarda yerlerde herþey yerlerde aslýnda...
ihracat ayaðý yani avrupa ya ihracat yolumuz kapanmadan aða þirketler bedava çünkü çimento ya kadar herþey ihraç edilebiliyor. bu yüzden tl olarak bakmak kaðýtlara büyük hata. sonuçta burda asgari ücretle 200 euroya çalýþan vatandaþ gidip avrupaya çimento üretebiliyorsun euro olarak. ayný þekil petrol sektörü..
belkide avrupalýlar pandemide evlerinde sýcacýk kombiyi yakýp sevgilisiyle þarap yudumlarken çalýþma görevi avrupaya yakýn bizim gibi emerging e düþmüþ olabilir. onlar corona pandemisi bitene kadar fabrikalarý tatil ederken bu iþ bize düþer belki belki yani olabilir..
açýkcasý bilmiyorum... ihracat rekorlarý gelecek ki geliyor demir çimento araba petrol vs. vs. vs.
ki aslýnda devir hazretleri sürekli bir çöküþcü olduðu için ki bizde keko tayfa 2000 lerden sonra aða çöküþ möküþ hayalleriyle bezenip 2012 2013 rallisidne iflas ettiðimizden beri sakatýz.
ki gerçekleri analiz edemiyoruz belki pozisyon alamýyoruz..
neyse...
olaný izleyelim ona göre yorum yapalým benim vizyon olarak geniþ marjda bir sonraki hamleyi tahmin etme þansým yok olaný anlamaya çalýþýyorum ki anlayabilen de yoktur...
avrupa ile ihracat veya abd ile swiftsel gerekse entegre ihracat yani her türlü tam gazken devir hazretullah ýn hüloððð fiþ martta çektik demesi gibi yani mümkün mü deðil. ki fiþ takýlý ve üretim ülkeye düþmüþken her türlü rallimeyþion...
avrupa veya abd birlikte fiþi çekmezse her türlü ihracatmeyþion....
selçuklu hazretleri okuyor ise saygýlar sevgiler....
velhasýlý 3 benim herhangi bir iddiam yok adios 2..
abi iþin özeti þu açýkcasý.. avrupa birliðine ihracatýmýz devam ettiði sürece bu kompany ler her türlü çalýþýr.
devir hazretleri iflas edeceðiz derken mesela önceki mesajlarýnda abi 3 yýl kesintisiz sipariþ alan bir oto fabrikasý niye iflas etsin ?
bu hisse niye düþsün düþmez.. çünkü gelir garanti sadece çalýþman gerekiyor.
ha dersen ki aða avrupa full sýnýrlarý sana kapattý giriþ yasak ithalat yasak. o vakit fiþ çekilir.
abd fiþi çekerse iran gibi yaparsa fiþ çekilir.
ki öyle birþeyi bir analizci içeriden yani direk bu iþin mutfaðýndan bilmesi gerek..
böyle birþey olursa tabi farklý bir husus..
iran olur.. ki öyle birþey olmuyor olmayacak görünen.. sen sgk nýn veya hazine bütçesinin hissesini almýyorsun ki full sipariþ alým garantili kompany desin..
yani biz bu zihniyetle yýllarýmýzý yok ettik...
malesef olay bu.. eðitimi bu sitelerden çöküþ tayfadan aldýðýmýzdan ayaðýmýzda ayakkabý yok..
hazýr ab ve abd zirveleri öncesi güzel oldu bu yazý rahatladým bende beyin çimnastiyi yaptým (jimnastik yazýlýþý biliyorum trolleme)
adios 3
Mehmet Þevki, caný gönülden teþekkür ederiz.
mehmet aðabey devletlü aðabeyi taniyin dimek..
þunu deyim ki sensei nin baba oðul kutsal ruh üçlüsünün bi ayaðýda logic
gelelim asýl meseleye..1360 bi etiket yeri gözüküyor mu evet lakin fatal error þurda
önceki düzeltmede düþemeyen ortodox dip yapan (herif)þimdiki yükseliþi önceki yükseliþden neden kýsa býraksýn % leri vermiyimm..
Ama (herif) bu yapar deyisen baþka tabe...
![]()
bilmem anlata bildim mi..![]()
*** COMANDANTE ***
obsiwan.jpg
þunu mu demek istiyorsun ?
açýkcasý bu 2020 marttan gelen yükseliþ bir abc gibi geliyor bana ama ben çok bilmiyorum. bu iþin piri deðilim yani. tepeyi aþýp %30 daha mý gider demek istedin ?
xu100 hareket ettiði bantta böyle bir marj varmý marjinal bir deðiþiklik olur mu açýkcasý bilmiyorum. ben anlamam abi.
sonuç olarak bilmiyorum bir fikrin daha doðrusu bilgin varsa atarsan faideleniriz
obsiwan abi sen voborsa da da sürekli trolleme þeklinde yazýyordun dimi hatýrladým. bizim gibi bebeler acaba üstad obi wan kenobi ne diyor diye düþünüyorduk.
valla bence trolleme ile hoþ olmuyor. kendimden biliyorum...
þuan misal üstteki trolleme yazýsýyla ne dediðini düþünen bebeler anahtarý nereye koyduðunu hatýrlamýyor sokakta yerde çukur olsa obi wan ne dedi acaba diye geziyor..
devir hazretleri mesela hiç trolleme yapmaz. direk bam bam bam söyler. ki kendisi bu açýdan ne dediðini net ifade ederdi. sonuç olarak dedikleri trolleme olmadýðý için ne dediði anlaþýlýr.
mehmet aðabey sizi hatýrlayamadým abi..selcuklu hünkar. astatin abi, excali abi..daha bir bir cok grall hatta biri daha vardý ne zaman gelse kesin piyasa çökerdigüzel günlerdi onlar..troll mroll bilmiimm tek bildiðim troll abi balýkçý trolleridir yani gargadan baþka guþ bilmiimm..
Ben eyle yazmayý seviiimm abi..demem o ki 1360 etiket yeri gözügüyor emme dediðiniz gibi biraz daha gidebilü..önümüzdeki hafta netleþir aslýnda bugün de rengini belli edebilü (herif) diyorum ve gidiyorum...
*** COMANDANTE ***
Yer Ýmleri