Originally Posted by
behzat
Þirket hisselerine sahip olduðu halde o hisseleri çok güvendikleri yakýnlarýnýn hesaplarýnda saklamak en iyi kamuflaj þekli. Ortaklar cetvelinde yayýnlanan pay oranlarý dýþýndaki hisselerin bunca yýldýr toplanmadan gerçekten piyasada dolaþtýðýna sanýrým kimse inanmýyordur.Hisse bedava fiyattayken onlarý toplamamalarý mümkün mü?
Þimdi gelelim ne oluyoruza;
Geçenlerde senedi 7 TL den kaldýrýp%50 den fazla pirim yaptýrarak müthiþ numaralarla kaldýrýp indiren malum kiþiler oyunu kuralýna göre oynuyorlar.Peki nedir bu kural?
Þimdi birçok ky yatýrýmcý senet 10.70'e gelmeden senede veda ettiler.Zaten daha önce bu forumda 10 TL fiyatýn çok iyi olduðu söyleniyordu.
Þu an borsada öyle senetler var ki,örneðin Egeen,Kartonsan,Konya vb.senetler bana göre yeniden kurulma deðerlerinin çok üzerinde iþlem görüyorlar.Peki ya Sarkuysan böyle mi? yani kapanýþ fiyatýna ve düþmüþ dolar kuruna göre 354 milyon dolar eder mi? etmez mi? iþte mesele burada...Sahip olduðu peþtemalýk,fabrikalar,arsalar vs.bana göre bu deðerin çok üzerinde.Þu an Kartonsan Sarky'nýn iki katý piyasa fiyatýyla iþlem görüyor.Egeeen de öyle...
Þimdi piyasa yapýcý saygýdeðer beyefendi senedi tavan tavan götürürken bu kadar tavana alýþmamýþ ky'lerin bir kýsmý ilk tavanda diðer kýsmý ikinci tavana varmadan ve ikinci tavandan verdiler.Bir kýsmý üçüncü tavana giderken sattýklarý fiyatýn üzerinden tren kaçýyor diye mal aldýlar.Peki bizim pyasa yapýcý ne yaptý? 10.70'e deðdirdi ve senedi geri getirdi.Neden? hem tekrar alanlarýn malýný almak için ve hem de ; yükseliþ triçka kardeþim." deyip,daha fazla yükselmeyeceði algýsý yaratmak için yaptý bunu.Tabi bu benim þahsi görüþüm.Öyle görünüyor ki, bir süre daha buralarda üç aþaðý beþ yukarý oyalanýp duracak.Endeksin rekorlar kýrdýðý bu zamanda realizasyon korkusunu yaþayan ky'leri tereddütte býrakmak kolay.
Hiçbir zaman senet þuraya çýkar veya düþer iddiasý içinde deðilim.Sadece çýldýran ama asla hak etmeyen birçok senede göre Sarky fiyatýný iyi irdelemek lazým geldiðini düþünmek lazým diyorum.
Asla yatýrým tavsiyem yoktur.Kimseyi yanýltma amacým asla olamaz.Sadece Sarky forumunda fikrimi yazdým o kadar.
Behzat kardeþimiz çok güzel bir borsa dersi vermiþ. Ýyi okuyup anlamak lazým.
Biz bu kaðýdýn piyasa deðeri 60-70 milyon dolar iken dikkat çektik nihayet 350 ye geldi.
Boðazdaki yalý parasýný geçti ama, amasý var 10 altþirket/fabrika için bu fiyat yetersiz görünüyor.
Benim çözmeye çalýþtýðým husus þu. Behzatýn dediði gibi kaðýda giren gurubun alým yapmak için oynadýðý oyun mu, yoksa çaycýnýn fiyat ucuz kaldý biraz yukarlarda fiyat oluþturalým oyunu mu?
Göreceðiz.
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Yer Ýmleri