Ben de beðenmedim bakýr fiyatlarý uygulamasýna raðmen kar çok düþük
SM-A205F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de beðenmedim bakýr fiyatlarý uygulamasýna raðmen kar çok düþük
SM-A205F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bilançodaki kar hikaye. çaycý önce saða sola bakýyor, baktý ki kaðýt gidiyor elinden kaçacak hemen üç rakamla oynayýp kaðýdý tutuyor. Yoksa YK üyeleri paylarýný nasýl artýracak? 7 milyar cirolu 8 alt þirketli bir firmayý kim 130 milyon dolara verir ki? Alýma devam elbet bir gün bu virgül düzelecek.
Sen nasýl bir sarýkýz'sýn ki bu kavga da hiç kur yapmýyorsun....
Ve neden
Gücün ne....
Her Büyük gibi sabýr mý
Ama unutma.....
Abdullah Yeðin aðabey ;
"Cenab-ý Hak Adil-i Mutlaktýr. Acele etmez"
Ytd....
Lenovo A7020a48 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sarkuysan'ýn endekse ayak uydurmamasýnýn açýkça gösterdiði þudur; Borsayý uçuran gerçek alýcýlar deðil,speklerin kendi al ver'leridir.
Sarkuysan gibi bir senet hala buralarda durabiliyorsa ve yatýrýmcý bu senedi bu fiyata bile almýyorsa oturup düþünmek lazým.
Ancak, sarkuysan'ýn yükselmeyiþi gerçek yatýrýmcý için de çok olumlu demek yanlýþ olmaz.Zira buradan bu endekse raðmen alým fýrsatý veriyor.
32 günlük faizlerin 10.5'a düþtüðü ve bundan sonra da daha da fazla düþeceði beklentisi varken Sarkuysan'ý satýp parayý ne yapacaðým?
Evet,ekonomi içler acýsý olduðu gerçek.Ancak Sarkuysan'ýn pazarý hep canlý.
Bilançoya gelince; 9 aylýk bilançolarýn denetimsiz olmasý sebebiyle istenilen kaydýrmalar rahatlýkla yapýlýp kar az gösterilebiliniyor.
Zaten 9 aylýkta böylesi bir oyunun oynanacaðýný önceki yýllarý bilenler tahmin etmiþ olmalýlar.
Sarkuysan'ý artýk arsa almýþ gibi düþünmenin zamanýdýr derim.
Son söz; dünya kadar malýn olacaðýna fýndýk kadar Sarkuysan'ýn olsun.Ne mutlu Sarkuysan'ým var diyene!
Trabzon Sürmene'li bir abiniz veya kardeþiniz olarak (dün 66 bitti).Ancak bizim yörede bizim oralarda olabilecek bir fýkra veya olan bir olayý anlatarak baþlayayým;
Hoca camide her gün; "muhterem çemaat karilarunuzun kýymedini pilun" diyormuþ.Bir gün cemaatten birisi ;Hoçam,pize hep poyle karilarunuzun kýymedini pilun teyisunuz.Niçun?
Hoca hemen cevap vermiþ; " karilarunuz olmayaydi piripirunuzi tüzerdunuz"
Þimdi baþtaki bu kýçlarýnýn kýllarý aðýrmýþ ve benden moruklar hem bilanço hem para güçleriyle gerçekte bu alýcýsýz ortamda senedi pekala baskýlayabiliyorlar.Neredeyse hergün sürekli alýyorlar.Evet hisse paylarý büyük olduðundan büyük temettü alýyorlar ama bir de iþin bir boyutu var ki yýllardýr bunu bilançoda hiç görmedim. Bakýr üretimi sýrasýnda hatýrý sayýlýr altýn da elde ediliyor. Bu altýnlarý gören duyan var mý?
Bugün küçük de olsa bir haraket yaptý.Ama ne yaparsa yapsýn bundan sonra Sarkuysan'a demirbaþ veya arsa gözüyle bakmanýn zamaný bugündür diye düþünüyorum.
Yani, malunuzun kýymedini pilun.
"Ve malýný ellere,vur hötünü yerlere" durumuna düþmeyin derim.
'sarýkýz' neþelenmiþsin...
Vaktin geldi seni istemiþler de....
Gitmek mi istiyorsun...
Ciro=pd ne mi Virgülle mi varmak istiyorsun.
Halbuki herkesin senin peþinde olduðu çok güzel bir 'sarýkýz'dýn..
Ytd...
......
Güya nasýlki bir padiþah-ý zîþanýn bir yaver-i ekremi mütenevvi hediyelerle muhtelif akvamýn mecmaý olan bir þehre geldiði vakit, her taife onun istikbaline bir mümessil gönderir; kendi taifesi lisanýyla ona "hoþ-âmedî" eder, onu alkýþlar.
Mektubat
Trabzon Sürmene'li bir abiniz veya kardeþiniz........
Bir Sürmene' li olarak bende size merhaba diyorum...
......
Eskiden buralarýn tadý çok güzeldi
Çok kavgalar ederdik..
Çok kez profillerimizi yeniledik...
Sarýkýz sayesinde helalleþeceðiz gibi....
Hadi inþaallah..
Ya Allah Ya bismillah...
Ytd dir.....
Takip ediyordum her gün þirket yetkilileri Kap'a pay alýmý bildiriyorlardý bu alým miktarlarý 20.000 veya 25.000 civarýydý ama bugün yani 21 Kasým'da Kap'a bildirdikleri alým miktarý baya dikkatimi çekti çünkü bu seferki alým miktarý 51.172 olmuþ. Kýsacasý güzel günler yakýndýr inþallah.![]()
Yer Ýmleri