Çok deðerli Cover13; Bir senedi deðerlendirirken,senedin temel verilerinden ayrý olarak ülkemiz ve dünyanýn ekonomik gerçeklerini de düþünmek zorunda olduðumuz gerçeðini gözönünde tutuyorum.
Þöyle düþünüyorum;faizler çok düþük ve daha da düþecek.Döviz asala agresif artmayacak.Altýn iner de çýkar da zarar da ettirebilir.Gayrimenkulun ise reel getiri sunacaðýný hiç düþünmüyorum.Þayet bir dünya krizi olmazsa yine borsanýn bu seviyelerinden daha yukarýlara düþe kalka da olsa yolculuk yapacaðýný düþünüyorum.Ýþte þimdi burada Sarkuysan'ýn yeri ne? ben senede aþýk deðilim.Senedin borsa endeksinin seviyesine göre ve yukarýda saydýðým yatýrým araçlarýnýn bundan sonraki getirilerinin kýsýr olacaðý düþüncemle fiyatýnýn çok düþük olduðu düþüncem aðýr basýyor.Sizin "senet %60 pirim yaparsa satarým"düþüncenize saygý duyuyorum ama bazen %60 çýkan senedi satýnca senet asýl yükseliþini ondan sonra yaptýðýna eminim siz de çok þahit oldunuz.
Ekonomik krizde olmamýza ve özellikle dýþ konjonkürde ülkemizin canýný sýkan bunca meseleler olmasýna raðmen borsa bu seviyelere gelebiliyor,kurlar ve faiz tamamýyla kontrol altýnda tutulabiliyorsa bizim yeni bir sayfa açýp farklý ve olumlu bir trende girdiðimizin göstergesi de olabilir düþüncesindeyim.Bakýn size bir örnek vereyim; IÞC borsanýn bu seviyesinde bile hala ne kadar düþük.Oysa özsermayesine göre bile en az olmasý gereken fiyatý 10.7 TL.ama senet hala fiyatý çok yüksekmiþ gibi buralarda tutuluyor. Sarkuysan'ý da böyle görüyorum,Soda'yý da.
Selam ve sevgilerimle herkese saðlýklar diliyorum.

Bu arada karakteristik üçlüyü yine bir araya getirdim. (Sarky, Link, Dmsas) link kaçmýþtý yakaladýk
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri