Originally Posted by
behzat
Çakallarla dans !
Uzun süredir CELHA yatýrýmcýsýydým.Ýnandýðým senetti.Ýyi sebepleri vardý.Onca zaman tuttuðum senedi aþaðýdan alýrým hesabýyla kýsa süre önce 8 TL den verdim.Ama senet bir kaç gün içinde %40'ýn üzerinde arttý.
Þimdi Sarkuysan'a bakýyorum.6,80'leri görüp geri gelen senet,borsa çýksa da düþse de düþüyor.Sürekli olarak aþaðýya gidecek hissini veriyorlar.Bakýr fiyatlarý dün Çin kaynaklý epeyi düþtü.Bugün toparladý.
Antibakteriyel özelliklere sahip bakýrýn neredeyse kullanýlmadýðý alan yok.Ancak,gel gör ki, Sarkuysan borsada iki tane çakalýn eline kalmýþ ve onlarla dans etmek zorundayýz.
Ne demiþ Namýk Kemal;
Felek her türlü esbab-ý cefasýn toplasýn gelsin
Dönersem kahbeyim Sarkuysan yolunda bir azimetten.
Dünya borsalarýnda bakýr fiyatlarýnýn düþmesi sarkuysan için iyi bir geliþme çünkü iþlemek ve talebe yetiþmek için devamlý bakýr ithal ediyor. nekadar ucuz alýrsa o kadar iyi.
Gerçi Çaycý her ihtimale karþý devamlý Hedge ediyor ve vadeli kontratlarý Londra borsasýnda iþlem gören tek Türk þirketi.
Gelelim Çakal konusuna. Kaðýtta hiçbirzaman ciddi satýcý yok. Kimse yeteri kadar alamýyacaðýný bildiði için ciddi giriþ yapmýyor. Çaycu benzeri Alýcýlar da zorda kalanlarý ve kurucu hissedarlarýn mirasyedilerini payýný topluyor.
ABD (iki fabrika) ve ABde (Almanya Ýtalya ve Bulgaristan) kurulu 8 alt þirketli, 7 milyar cirolu bir þirketin piyasa deðeri halen 200 milyon dolar civarýnda. (Tasarruf amaçlý istanbuldaki binlerce dönüm arazi bina vs de unutmamak gerekir)
Batan geminin malý olsa, yolda bulunsa yine kimse bu fiyata satmaz. mesele alýcýda deðil satýcý olmamasýnda.
( yatýrým tavsiyesi deðildir Bunlar benim hayali düþüncelerimdir.)
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Yer Ýmleri