Yedikçe daha azgýnlaþan ve dahasýný isteyen tek þey NEFÝS Miþ...
Bizlerin çoluk çocuðunun rýzký, birilerinin çoluk çocuðuna Nema oluyorsa bu iþ bir yerde düzelir... Ya sabýr demeye devam,... Allah bize , bizim rýzkýmýzý yiyenlerin sonunu gösterecektir...
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Sarkuysan'da normal olmayan birçok hesabýn olduðu apaçýk görülüyor. Yönetim kurulu üyesi hukuk profesörü bile olduðu halde,yeminli mali denetim'e raðmen bunlarýn olmasý hakikaten ürkütücü.Gerektiði taktirde hem maliye bakanlýðýna hem SPK'ya þikayete konu da olabilir.Ancak,bunlarýn yasalara aykýrý hiçbir iþlemde bulunacaklarýný sanmýyorum.Bunlar yasalardaki açýklardan yararlanýyorlar diye düþünüyorum.
Bilindiði gibi üç ayýklar denetimsiz.6 aylýklarý beklemek gerek...
9 Haziranda KAP'a bir alým satým haberi düþtü.Haberde Cenap Taþkýn hesabýna BÝST dýþýndan 1.000.000 lot virmanlanmýþ.Payý %2,31'e çýkmýþ.
Senet hareketinin býkrýýrýcýlýðýný þöyle bir örnekle açýklamaya çalýþayým;
Elimde CELHA vardý.Geçenlerde bir haberde bizzat Aydýn Doðan'ýn "Çelik halat piyasasýnda büyük fýrsatlar var" sözü üzerine biraz daha aldým.Ama nafile borsa çýksa da düþse de hep 9,85-10.04 arasýnda sürünüp duruyordu.Bir de hem geçen yýl hem de bu yýl üç aylýkta zararda olduðu için de aslýnda bu fiyat bile yüksek gibi görünüyordu.Cuma günü yine sürünmeye devam edince biraz Sarkuysan ve Cemtaþ almak için hepsini 10 TL den sattým.Ne mi oldu? tavan yaptý.Evet tam 11.01 TL den kapattý.
Ýþte arkadaþlar,bunlar böyle sabýrlýlar.
Sarkuysanda da durum farklý deðil.Mal toplamaya can atýyorlar.Faiz devri bitti.Devir hisse devri.
Behzat abi sizi destekleyecek birkaç deneyim paylaþmak istiyorum. Sarky de zaman zaman biraz yüksek hacimli bir satýþ yaptýðýmda bir kaç kez yukarý sýçrama yaptýðýný gördüm, yukarý mal yazýldýðýnda da % 2 civarý bir marj içindeyse zýplayýp kaptýklarýný da görüyoruz. yýlbaþýndan itibaren çok hareketli olduðu zamanlar oldu bir haftayý unutmuyorum, þubat sonlarýydý 5 tl ile 6 tl arasýnda çok sert hareketleri kaç kere tekrarladý. Ýþte bu Cenap Taþkýn a gelen 1.000.000 lotun belirli bir zaman diliminde bir taþerona toplattýrýldýðýný düþünüyorum. Bence bu toplattýrma iþlemi hala devam ediyor. Hissenin peþinde olan güç sahipleri kap a bildirerek almak yerine daha profesyonel birilerine toplatýyor, sonra kendine aktarýyor malý. Burda belirli pay sahipleri arasýnda rekabet mi var, birbirleri ile eþgüdümlü mü hareket ediyorlar bilmek zor. Þirketin yönetiminde olan inanlarýn hissenin bu kadar peþinde olmasý güzel bir durum. Bu þirketin geleceðine tam bir güvenin olduðunu gösterir.
Eskiler Çaycý yý ve avanelerini pek sevmiyor, ama ben borsadaki diðer þirketlerin patronlarýna bakýnca daha güvenilir buluyorum. Tabi bu tecrübeye dayalý bir algý ben bu hissede olumsuz tecrübelerle fazla karýlaþmadým. Ýnþallahta bundan sonra güzel deneyimlerimiz olur.
Çok deðerli kardeþim; gözlemlerinize içtenlikle katýlýyorum.Ýnsanlarda sürekli ayný konuya odaklandýklarýnda bazý melekeler oluþur. 28 yýla oldu.Sürekli elimde tuttuðum senet hareketlerini eskiden seans salonondaki tahtadan,son 14 yýldýr ise bilgisayar ekranýmdan takip ediyorum.Ve süreki hareketleri anlamlandýrmaya çalýþýyorum. Bu senette de trade amaçlý haraketten ziyade ,toplama amaçlý hareketler öne çýkýyor.
Þimdi biz ky'ler olarak bu senete yatýrýmcý olarak demir attýk.Neden? Çünkü düþük faiz ortamýndayýz ve böylesine gelecek vadeden saðlam bir senede yatýrýmý en akýlcý gördük.
Þu an piyasa deðeri 170 milyon dolar gibi komik bir seviyede olan bu þirket aslýnda 6 ay öncesi çok çok daha komik seviyelerde idi.Ve Sarkuysan'ý iyice tanýyan birisi olarak sizin çok çok paranýz olsa Sarkuysan'da yüzde ile ifade edilen hisse sahibi olmak sanýrým büyük bir arzunuz olurdu.
Ben hep ülkemiz zenginlerine þaþarým.Böyle bir kuruluþun senetleri beava iken nasýl olur da senet toplamazlar diye...Ýþte, Cenap Taþkýn gibiler sanýrým benim gibi düþünüp profesyonellere hisse toplatýyorlar.Bravo doðrusu.Ýþte bu tip senet toplayanlar bir yerde bizler için de güvence sayýlýr.Bu kiþiler eminim Çaycý'yý bizden iyi tanýyorlar ve þirketin faaliyet ve bilançolarýný çok daha iyi takip ederler diye düþünüyorum.
Selam ve sevgilerimle deðerli kardeþim.Saðlýk dileklerimle...
Sayýn behzat ve cover13 arkadaþlarým, hatýrlatsýnýz Zarrab haðýda girdiðinde çok profosyonelce üç dört ay gibi bir sürede %1.5 yakýn kaðýt topladý ve fiyat %100 arttý. Benim bile 20-30 bin lotluk al satlarýmda 6-7 kademe oynuyor. Milyar dolarýn da olsa bu fiyata bu kaðýdý en çok Binde bir oranýnda alabilirsin.
Bundan birkaç yýl önce Erbakýr ýn sahibi, çaycý bu fiyata versin hepsini hemen alalým dedi. Ayrýca sarkuysanýn bu düþük deðeri yüzünden biz de halka açýlamýyoruz dedi.
Yani her koldan tescil edilmiþtir ki bu kaðýtta bir virgül hatasý var. Baský ile fiyat düþük tutulup toplanýyor. 6-7 milyar cirolu bir þirkette týrtýklanacak neler neler olduðunu bütün ortaklar görüyor ve aðzý sulanýyor. Çaycý bilinen %10 hisseyi nerden topladý? Nasýl topladý? Acaba veli efendide ve huriye hanýmda nekadar var ve hangi yollarla alýndý?
Ha bir de aydýn doðanýn bulunduðu þitketlerde çok dikkatlli olmak gerek. Onlar çaycýdan daha beterler hem þirketi hem küçük yatýrýmcýyý öpüyorlar. Behzat kardeþin çelik halatta yaþadýðý olayý ben yýllar önce yaþadým. Adam koskoca petrol ofisini boþalttý da kimse birþey diyemedi.
Sabýr....![]()
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Yer Ýmleri