Behzat abim siz, gerekenden fazla satmadýysanýz sorun yok, lütfen yanlýþ anlamayýn ben de nasýl trade ettiðimi anlatayým rakamlar gerçek deðil sembolik olacak. Diyelim elimde 10.000 birim var 200 Luk birimlerle her 5 ya da 10 basamakta ilk tavanda 3000 birimi verdim.(yani 7.75 tavanýnda). Sonra 8.52 tavanýna kadar yaklaþýk 2000 birim daha sattým. 9.37 tavanýnda ise 2500 birim daha sattým. Elimde kaldý sadece 2500 birim. Bu iþlemleri yaparken sürekli en son sattýðým yerden 10 - 15 basamak düþtükçe 200 birimler þeklinde geri aldým. Mesela belki 5 -6 kez 9 Lara yaklaþtýkça topladým 9.3 Lara gelince sattým. Ýki kez 8.7 kere gevþedi oradan da aldým geri verdim. En son çökünce tabi yukardan en son aldýklarým mecbur elde kalýyor. 8.7 den aþaðýda zaten trade ettirmedi. 8.13 e kadar yeniden 6000 birimim oldu. sonuc olarak þu sarky den o 4000 lotu 9 ortalama ile satmýþým gibi bir durum var ortada. Aslýnda ortalamada malýn çoðunu 9 TL lerin baya altýnda satma raðmen trade karý ile 9 üstü satmýþ gibi oluyor. Burada hisse dinlenirse eðer kotalý al satlarla maliyeti daha da aþaðý çekmeye çalýþacaðým.
Bu anlattýklarým için sürekli ekran baþýnda olmak lazým.saniyelik izlemek lazým ve bu gerçekten zor.
Sayýn cover
O dediðin birimler sarkuysanda ölçü deðildir.
biraz gerçeðe yakýn olarak konuþalým
Yani 10 bin 20 bin li rakamlarla burada yapamazsýnýz.
Krd d de yaparsýnýz Petkim'de yaparsýnýz.
20 binli rakamlar sarkuysanda 4 , 5 kademeye tekabül ediyor.
Diyelim ki tavandan 50 bin sattýnýz.
Dün hariç bunu size yerine koydurmazlar...
Sarkuysan düþtüðü yere bir daha gelmiyor gelse de bir umut diye size yine aldýrmaz dönüpte yine almak istemezsiniz.
Ufak rakamlar müstesna...
Pazartesi siz 50 bini hangi kademeden alýrsýnýz..
Pazartesi en az 8,50 den açýlýr açýlmasa dahi 50 bin için kaðýd bulamazsýnýz
Eðer Yönetim Kurulundaki YKB iþin içinde bir oyunda deðil ise
YKB 2milyon satmýþ
Ýþ 2milyon 900 almýþ
Doçe 1 milyon 300 almýþ
Var bir hareket ama ne...
Makas mý makasa mý
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Cevahir yaptýðýn þeyleri anlattým zaten ama rakamlar temsili, çok parasý olan daha çok lotla yapar az parasý olan az lotla yapar. Tabi ne kadar çok lotla yaparsan bu iþlemleri sizin burnunuzdan getirmeleri olasýlýðý artar. Son iki gün hariç sarky hacimsiz olduðu için yüksek lotla al sata girerseniz yakalanýrsýnýz bu konuda Cevahir e katýlýyorum.
Anlattýðým bir al sat stratejisi hareketli olan her kaðýtta yapýlýr ama tavan tavan giden kopan hisse de geride kalýrsýn (Ki bir tavan daha yapmaya kalksa sarky benim elimde tek lot sarky kalmayacaktý belki). Yada sürekli düþen hisse de elinde sürekli alýp satamadýðýn lotlar biriktiði için yine bu iþlemler elde patlar. Hisselerini yazdým daha önce. Bu hisselerde benim sistemim týkýr týkýr iþliyor. En güzel de link te,
Cover bir tavan daha olsa ben yoktum dedi.
Ki Behzat da tavan olsa olmayacaktý. Yada ciddi yara alacaktý.
Kim bunlar
Daha var mý...
Forsa_c ve bepanten de Balboa da yok oldu....
Keza Bizi de hýrpaladýlar...
Adamlar uzun bir grafik çizmiþler ...
Ama sanki Mart kapýdan baktýrýr kazma kürek yaktýrýr.
Hazýr mýyýz...
Adet önemli deðil...
Büyük ormanlar bir kývýlcýmla yanar yok olur..
Yeter ki kývýlcým olalým.
Koskoca bir þirketi bir mühendis iken sonradan GM olan biri ki rabak ý yutmuþ biri yönetebiliyorsa biz neden yapabilmeyelim...
3 ay daha sabýr...
Daha bol kablolu elektrikli yerli arabayý üreteceðiz.
Daha nükleer santralin bol kablolara ihtiyacý olacak.
Bu þirketi yerli yapmanýn zamaný geliyor.
Krdm den sonra......
Yükselis dalgasi bitmis..
Sayýn behzat, Cover, cevahir,
Dediklerinizi anlamak için yüksek matamatik bilmek de yetmez, al sat yapan robot yazýlým olmak lazým. Kalsýn.
Fazla kafanýzý yormayýn nasipte ne varsa o olur. Piyasa deðeri 50 milyon dolar iken bende de Hatýrý sayýlýr kaðýt vardý. neyse yine de iyiyiz.
Gözümü kýrpmadan 9 dan kaðýt kapattým daha ne yapayým.
R-E-X de yükseliþ dalgasý bitti demiþ.
Merak ettim neye göre bitti. Alacak olan alacaðýný tamamladý mý?
Ne oldu da bitti?
Ya sabýr diyip bekleyip göreceðiz.
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
R.e.x gibileri bitirmek için trend çizmiþler demek ki...
Kard d de birisi var o da trend bitti dedi.
Ondan sonra aldý yürüdü.daha da yolu var.
Geçelim efendim.
Neyi çiziyorlar gaybi mý..
Yer Ýmleri