Burva gibi kaðýttan karla Rtalb a geçip en fazla % 20 artý görüp sonra hedefim büyük olduðu için düþüþe tradeyi görünce býkýp buraya geldim. Rtalb gibi bir þirkette düþüþe tradeyle aðzým yanýnca investing de sarkuysan topiðinde rtalb ý satýp sarkuysaný alacaðým sabah rtalb ýn taktiðini sarkuysasna uyarlayarak yorumlar yaptým. hepsi bir bir olunca bir þeyler bildiðini düþünen 10 kadar arkadaþ "olumsuz hava yaratýyorsun ondan oluyor" der gibi küfürle falan beni tehdit ettiler. Ama tavan bozulacak az sonra 8.70 i görecek dediðimde çýkýnca rtalbý iyi fiyat verince anýnda sattým. ama 8.70 ten yeniden 9 a gelmesi 3 dk da oldu galiba epey yüksek fiyat verdiðim halde sn veya bir kaç kademe ile kaçýrdým. sonra 9- 9.10 arasý sabitlenince sakin bir þekilde aldým.
Amacým o günkü karý düþünmeyip almýþ olmaktý. Ama malesef tarzým yine yanýltmadý. Ben en çok spek tarzýna bakarým. Yani girer girmez rtalb daki düþüþe oynamanýn trade nin kralý oldu ve % 10 dan fazla zarara girdim.
Yani Þirket tekniði þu temeli þu takasý þu iyide Yani sarkuysan gibi bir yýldýz kaðýtta ayný hep bana taktiðini uygularsa Bist yamyamlarýn eline geçmiþ demektir.! Kral olsan bu taktiðe kimse dayanamaz! öyle para giriþi yatýrýmcý giriþi çomuþ falan 98 99 yýllarýndaki gibi olmuyor bu. Burada yeni geleni yeme taktiði var gibi geliyor bana. Bana öyle geliyor deðil bence öyle yani.
O zaman covid kiti ihtiyacý olsa ne olur bakýr ihtiyacý bin bir çeþit olumlu iþ haberi olsa ne olur..!! Vala ben buna inanmaya baþladým ve tecrübeli bir borsacý olarak gözüm korktu.! EEe benim denemediðim taktik mi kalmýþ, düþüþe bile oynamýþ bir yatýrýmcýyým. Yahu bu spekleri alt edemeyiz! ister paralel trade yapmaya çalýþ ne yaparsan yap Trend amaçlarý yoksa ejder kapaý gibi bir taktik varsa Borsa Bist bitmiþ demektir. ! Burvada biraz belimi doðrulttum bu düzende bir daha hayatýmýn hatasýný yapýp kaybetmek istemiyorum !
Yani sizler ne düþünüyorsunuz bu konuda? Akýl akýldan üstündür. sizce söylediklerim yanlýþmý? siz böyle görmüyormusunuz? Hepsini ben kazanmadým ama yýllýk bazda 45 kat artmýþ bir kaðýttan geldim ben buralara sarkuysan gibi bir kaðýdýn böyle son günkü davarnýþý haklý olduðum fikrini uyandýrdý bende. yýllýk bazda % 160 prim yap sapýr sapýr tradeyle geri gel bu nasýl yýldýz kaðýttýr bu nasýl borsadýr..?!
Bu yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Yer Ýmleri