Halkbank teknik açıdan fena durmuyor![]()
Yatırım tavsiyesi değil elbette. Teknik analiz eğitim çalışması.
![]()
Halkbank teknik açıdan fena durmuyor![]()
Yatırım tavsiyesi değil elbette. Teknik analiz eğitim çalışması.
![]()
Manzaralar baktığımız pencereye göre değişiyor. Bu nedenle birimiz için iyi,
güzel olan öbürümüz için kötü ve çirkin olabiliyor.
40 kere magazin gazetecisi olmak istiyorsanız yakın çekimler yapmayın,
sosyete güzellerinin selülitlerini teşhir etmeyin dedim. Geçen de MACD tetik
çizgisinin altındaysa grafiğe bakıp incelemekle, akıl yürütmekle vakit
kaybetmeyin yazdım. Lakin ne söyleneni dinliyor, ne yazılanı okuyorsunuz.
Dediğiniz gibi matah bir kağıt olsaydı yatırımcısını 29 Aralık-29 Mayıs
tarihleri arasında % 25 zarara uğratmazdı.
![]()
https://twitter.com/DonKisot_BIST1
Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni
Sevgili üstat,
Zarara uğratan kağıtların önde gideni bu değil ki sadece. %100'den daha fazla kaybettiren hisseler de mevcuttur. Ancak kısa vadeli göstergeleri otomatik olarak "al" vermektedir. Zira bu al sinyali zararı çıkartacak büyüklükte değildir. Ancak ilerleyen zaman içerisinde haftalık ve aylık trendi olumlu etkileyebilir. Etkilemezse, yeniden "sat" sinyaline döner. Teknik açıdan farklı açılardan baktığımız kesin. Şöyle söylemek istiyorum müsaadenizle;
Benim önceden klasik teknik analiz anlayışıma göre; hareketli ortalamalar birbirini keser, MACD al verir, hisseye en az %70 paragirişi olur, ben ondan sonra alırdım.... Aldığım hisseleri ya zararına satardım ya da maliyetine verebilmek için haftalarca beklerdim. Bu durum uzun zaman hep böyle sürdü, gitti...
Belli bir yerden sonra farkettim ki bir hisse, göstergeler al konumuna geçtikten sonra kâr satışları geliyor ve ne yaparsam da eksiye geçiyorum. Artık bunun formülünü aramaya başladım. Sizin de dediğiniz gibi MACD sıfırın altında da olsa, stochastic sat konumunda iken, - "buradan döneyim mi dönmeyeyim mi" diye kararsızlık çekerken alım yapmayı denedim. Ve gördüm ki, kısa vadeli (günlük-saatlik) bir miktar da olsa kazandım.
Burayı takip eden dostlar dikkat etsinler; Dip çalışması yapmamış veya düşmeye devam eden enstrümanlarda dip çalışmasının bittiğini görmek uzun zaman alır ve sakın dip burasıdır diyip yanılmasınlar. Dibin daha da dibi olabilmektedir.
Benim kombinasyon yaptığım göstergelere göre, dip çalışmasının bitip hisse yukarı dönmüşse; bu dönüşün ne kadar sağlıklı olup olmadığını başka göstergelerle teyit etmekte fayda görürüm. Böylelikle çıkışın, kısa vadeli olup olmadığına bakarım.
Saygılar.
Yer İmleri