ben nakitim gaplerin tersinide düzünüde sevmedim.
Ýlk kez nakitte gireceðim bir gap olacak.
Yönün ne olacaðý hiçbirþekilde belli deðil.
RTE seçilirse mecliste AKP olursa yukarý gap gelip tekrar düþebilir.
RTE seçilir mecliste güçsüz kalýrsa yukari gap gelir tekrar düþebilir.
RTE seçilmez mecliste AKP olursa Aþaðý gap gelip tekrar yukarý kýrabilir.
RTE seçilmez meclistede güçsüz kalýrsa Yukarý gap gelir ve bir süre gidebilir.
Kýsaca her kim seçilirse seçilsin meclis karýþýk olma ihtimali çok yüksek dolayýsýyla ha ince ha erdoðan seçilsin meclis karýþýk olacaðýndan piyasanýn hangi yöne tepki verip vermeyeceði hiç belli deðil.
Biz sistemciler için trend önemli bu GAP ne tarafa olursa olsun hangi senaryo çýkarsa çýksýn gapýn oldugu yone týkýr týkýr bir trend oluþmayacaðini düþünüyorum yani gap ayný gün hiç olmamýþ gibi eski seviyesine indirecekler bence.
Piyasa her halukuarda düþecek Faiz beklentim 40 lara çýkmasý yönünde ekonomýk kriz beklentým var ve bu krýzý ne ince ne erdoðan hiçbiri engel olamaz. dolarýnda kriz dibinde 10 lýraya anlýk olarak dokunacaðýný düþünüyorum.
2018-2019 LONG yönlü tüm pozisyonlar zararla sonuçlanmasý çok yüksek hele hele hisse piyasasýna hiç bulmaþmamak lazým.
Ocaktan beri düþen bir piyasa var tepki amaçlý ciddi bir alýþ gelebilir yani 5-10 bin puan aralýgýnd abir çýkýþ hareketi görsekte bunun devamý olmayýp satýþ firsatý olarak görecekler. sonrasýnda xu100 85,000 civarýna kadar geriler ilk etapta krizin þiddetlenmesiyle.
85,000 kýrýlýp 65,000 lere kadar piyasanýn göçeceðini düþünüyorum o noktada sonra artýk dibi bulmuþ olabiliriz.
Bunu ciddiye almamasý saglayan bazý cýkarýmlarým var.
1-Fedin faiz arttýrmasý, parayý geri çekmesi
2-Bu durum geliþmekte olan ülkelerden para çýkýþýnýa dolayýsýyla dolarýn güçlenmesini saðlýyor.
3-Dolarýn güçlenmesini durdurmak için geliþmekte olan ülkeler faiz arttýrýyor ancak faize giren para yok çünkü geliþmekte olan ülkelere güven yok.
4-Ülkemizde faiz 2000 yýlýndan bu yana en yüksek yeni rekorlarý 13 seviyesini kýrarak baþladý ve bu durmaksýzýn devam edýyor
5-Ülkemiz þirketlerinin çok büyük bir çoðunluðu dolar borçlusu ayrýca üretilen mallarýn büyük bir çoðunlugu malesef dolara endeksli. Kýsaca dolarýn yukarý gitmesi demek enflasyonun uçmasý halkýn parasýnýn pul olmasý demek.
6-Bunu engellemek ve durdurmak için faiz artýþý gerekiyor ancak faiz artýþý faize para girdiðinde etkilidir. Peki yüksek faize raðmen yeterli talep oluþuyor mu ? oluþmuyor. Dolayýsýyla faiz artýþý ekonomiyi düzeltmekten çok iç talebi durduruyor. Ýç talep durgunlaþýnca þirketlerimiz ikinci bir darbe daha yiyor.
7-Zaten dolar yüzünden yüksek maliyetle ürettikleri malý kar marjlarýný düþürerek satacak talepte yok çünkü kredi talebi düþük faiz yüksek oldugundan.
8-Bu durumlarýn hepsi birleþince ülkenin aslýnda bir krize doðru sürüklenmeye baþlayacaðý aþýkar.
9-TÜm bunlar olurken ve yaþanýrken borsada hangi þirket kar açýklayabilir ki ? Sadece ihracat yapan þirketler ile çok fazla dolar borcu olmayan ve/veya dolar fazlasý olan þirketler valeyi vuracaktir.
Ekonomýk bilgim yok denecek düzeyde sadece basit mantýk kurarak böyle argumanlar cýkardým yanlýþ cümleler eksýk cumlelerde kurmuþ olabilirim. Ancak beným gördüðüm hissettiðim bu.
NOT:bir ihtimalde 2000 puanýn altýnda bir gaple açýlabýlýr pýyasa. bence en tehlikeliside bu gap büyük olmazsa yön belirsizleþir ve biranda sert hareketlere gebe kalýrýz ve yönü belirlemek imkansýzlaþýr. eðer bir gap olacaksa o gapýn tersine oynamak lazým oynanacaksa býle.
Ben illa bu seçimden sonra bir yön belirleyeceksem bu yön þort olmalý. seçim olduktan sonra yukarý yönde büyük gaplý açýlýrsa oradan þortlarým küçük bir gap olursa beklemeyi tercih ederim.
Son düzenleme : erhanacikgoz1; 22-06-2018 saat: 12:44.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri