soylenenlerin büyük bir ksýmýna katýlýyorum.
benim yöntemde nutcrackerin anlattýgý yöntemi gösteriyor. ardýþýk karlarý kýsmen ardýþýk zararlarýda kýsmen ayýklayabildim gibi. ama KISMEN yani bir risk herzman mevcut.
genel olarak gördüðümü bütün sistemler 15,000 puanýn üzerinde zarar yazýyorlar. bu sebeple 5 kaldýraç sorun çýkartýr ve mc ye düþebilirsiniz. bugunku istatistiklerinizde 15,000 yoksa bile gelecekte olmayacaðýnýn garntýsý yok.
gecenlerde dibe vurdugumuzda bir çok sistem max dd yenilemiþti.
sistem bir noktada susmalý yada kapanmalý gibi cunku 3 kaldýraçla 20 bin puanlýk erimeye dayansanýz bile bir gün 21 bin olup batýrabilir.
yada para yönetimiyle bu oraný çok daha yüksek tutabilirsiniz. örnegýn 5 kaldýraç kullanýp her iþlem sonrasý sisteminiz yine 5 kaldýraca göre lot ayarlýyorsa deðil 20 bin 40 bin puan max dd yesenizde mc ye düþmüyorsunuz.
bizimkide zararlý bölgelerle karlý bölgeleri kýsmen ayýkladýktan sonra sermaye hareketine görede kaldýraç belirliyor.
buda kar topu etkisi yaratýyor. 10 20 40 80 160 vesaire hareketine dönüþüyor.
KISACA sermaye eðrisindeki aþaðý salýnýmlarý bir þekilde engellemeli yok etmelisiniz. %100 garanti bir yontem yok ama ne kadar becerebilirseniz karýnýza.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri