Piyasa iki haftadýr benim sistemleri kuruttu.
Kaðýt üstünde ne kadar gösteriþli sistem yapsan da gerçeðe baðlayýnca sýradanlaþýyor.
Bu yüzden en iyisi basit düþünmek, basit olaný implemente etmek.
Tabi bu benim yorumum, bu tarz piyasada fýrtýna gibi esen sistemler de vardýr muhakkak.
vahap beyaz, ahmet çakar ....
sayýn Tiberius
izin veririseniz neden acýk pozisyonlarýmýza neden kolayca stop seviyesi ( þartlý alýþ veya þartlý satýþ ) koyup neden bu seviyeleri grafik üzerinde aþaðý veya yukarý kaydýrmak istediðimi açýklamak isterim
benim þahsi stratejinm trend çizgisi kýrlýmlarýyla pozisyonma girmek
pozisyonumu açtýktan hemen sonra stop seviyemi belirleyip kolayca stop seviyemi sisteme girmek istiyorum
iþler istediðim gibi gitmezse stop seviyem veya þart lý alýþ emrim devreye girecek ve pozisyonum kapanaca k
iþlem istediðim gibi giderse aldýktan sonra fiyat pozisyonuma uygun hareket ederse ilgili stop seviyemei grafik üzerinde yukarý kaydýrarak pozisyonuma devam ediyorum
manuel iþlem yapmak taraftarýyým her daim
çoðu zamanda viop iþlemlerimi u-30 grafik üzerindeki trend kýrýlýmlarýna göre acýyorum
manuel iþlem yapanlar için kolayca stop emri ( þartlý emir ) koyabilmek ve de bu stop emirlerini grafik üzerinden aþaðý veya yukarý kaydýrabilmek bizler için önemli
fazlaca meþgul ettiðimin farkýndayým
hoþgörünüze sýðýnýyorum
saygýlar efendim
Son düzenleme : alekss; 19-09-2018 saat: 19:36.
Stop için, Long pozisyon için, LLV X, short için ise HHV X gibi pratik öneri. veya (hhv,5+llv,5)/2 kullanýlabilir.
Veya trailing stop diye internette araþtýrýn.
Karþýnýzý binbir türlü formülasyon çýkacaktýr.
Hedefin yok ise yardým edecek rüzgarý bulamazsýn.
Ve veya periyoda göre kapanýþýn mov 3, 5, 7 v.s. aþaðý yukarý kesmesi
Hedefin yok ise yardým edecek rüzgarý bulamazsýn.
Þöyle bir durumda var optimize yaparken vade geçiþlerinde indikatörlerin seviyeleri bozuluyor bunun için ya indikatör deðerleri yenilenene kadar iþlem flat olacaðýz veya fiyat boþluðunu bir þekilde indikatör veri seti içerisinden çýkartacaðýz yada vade geçiþleri oluþan boþluklar kadar geçmiþ fiyatlardan çýkarma yapacaðýz bunu aþan var mýdýr ? Vade geçiþleri flata geçmek için arkadaþlardan biri lib.cs paylaþýmda bulunmuþtu onu kullanýyorum. Ama indikatörlerin deðerleri bozuluyor bu da istatistiki bilgileri bence bozuyor.
Eskiler var yeniler var simdi onu bunu bosverin
Gercek hesapta karda olan kimler herkes sorup duruyor.
Yokmu burada karda olan temsili olarak rakamlari belirtmeden gercek hesabinizin kar egrisini bir cizseniz.
Sistem yaratmanin sonu yok PARA NE ZAMAN KAZANACAGIZ
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
burdakileri bilmemde sn keçiyi merak ediyorum ben. )))
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Yer Ýmleri