Originally Posted by
Orhan AKDOÐAN
kýsa dalgalardaki baþarý oraný yeterli deðil veya yeterli olmasýna raðmen komisyon oraný belli eþiðin üzerinde ise kýsa dalgalara duyarsýz kalmak daha karlýdýr.
"ayný" sistemi farklý sermaye yapýlarýnda kullanýrken duyarlýlýðý komisyon oraný üzerinden hesaplýyorum.
20.000 de 1 aldýðým kurum ile 10.000 de 1 aldýðým kurumda çalýþan ayný robotun sinyal noktalarý farklý oluyor.

Originally Posted by
umit_ykoc
Yukarýdaki bölgeye duyarlý olmamasý zaten benim istediðim bir durum. Fiyat açýlýnca hareketi çekti

tmm orhan hocam haklýsýn da sorun þu
þimdi sistem dalgalara duyarsýz davranýyor doðrumu duyarsýz davranan bir sistemim genelde trendlerde de geç sinyal yakar dalganýn büyümesini bekler.
buda totelde kar marjýnýn düþmesine sebebiyet verir.
örnegýn 100 luk ma ile 10 lýk ma yý calýstýrýrsan daha duyarlý çalýþýr. dalgalarý daha erken yakaladýgý gibi daha çok sýnyale gýrerek komýsyon veyahutta çarpýlma ihtimalini arttýrýr.
yanlýz ykoç ile tiberusta yatay piyasada 200 luk 20 lýk ma kesiþimi gibi davranýyor sonra bir bakýyorsun 100 luk ile 10 luk manýn kesiþim yerinde sinyal yakmaya baslýyor.
hareket baslayacagýný biliyormuþ gibi.
duyarýsýzlýktan kastým oydu yani daha duyarsýz bir sistem trendýde daha geç görmesi gerekir. yatayý kurtaralým diye duyarsýz bir sistem yazabiliriz ancak trendýn baslangýcýnýda geç görmeye baslýyor.
ikisini nasýl kombýne edecegýz yatayda yavas hareket et trend olacagý zaman hýzlan ???
benim ilgimi çeken kýsým burasý.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri