Ümit Hocam Twitter'dan dürtünce bir uðrayayým dedim. Ayrý kaldýðým zamaný özetleyecek olursam :
Aslýnda idealde yapmayý planladýðým sistematiði oturtmuþtum, 3+ sistem ile uçmayan kaçmayan ama düzenli getiri saðlayabilen, basit bir para yönetimi algoritmasýný da barýndýran sistemler bütünü.
Bunun ötesinde deep learning/yapay zeka tarafýnda bir þeyler yapmak için iþimi görecek kadar python öðrendim. ufaktan bir þeyler geliþtirip test etmeye baþlýyordum ki, Aileye yeni bir ufaklýk katýldý, sonrasýnda mevcut iþimden çok daha dolgun ücretli ama daha yoðun orta kademe yönetici pozisyonunda bir iþe geçtim. aileye vakit, iþe vakit derken, hayata yeni bir çeki düzen vermek zorunda kaldým. Bazý þeylere daha az vakit kalýr oldu. O yüzden çok uðrayamadým buralara. python iþlerini de yarýda kesmek zorunda kaldým.
Robotlar kenarda çalýþmaya devam eti, uçmadý ama düzenli getiri saðladý. kriterlerim kabaca þöyleydi: yýlýn min. 9 ayýný karda kapatmasý, maxdd %25, ortalama aylýk nominal getiri min %4, (yýllýk %60) pf>1.45 .
Max kaldýraç 6, ortalama kaldýraç 2.5 ile böyle devam etti.
Bu aþamada bakýnca ortada olmadýðým süre boyunca oluþturduðum sistematik optimize ettiðim (2007-2014) verinin altýnda getirmiþ, ancak yukarýda saydýðým performans kriterlerimi saðlamýþ. Yani "ovefit" diyoruz ya sürekli, overfit olmamýþ diyebiliriz. "better than random" bir sonuca ulaþmýþým, düzenli getiri sahibi olmuþum.
Önümüzdeki 6 ay boyunca yeni bir þeyler için uzun vakit ayýrmam zor gibi görünüyor ama sonrasýnda inþallah yine geliriz buralara. Ama Ykoc hocam saðolsun hatýrlattý, arada bir selam vermeye sohbete geleyim. Üstadlarýn yeni gelen arkadaþlarýn hepsine selamlar.
Gerçekten deðerli ve iz býrakan paylaþýmlar yapmýþtýn.
Hoþ geldin üstat.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri