Paradoks (cevap kimden gelecek merak ettim)
Dün pozisyonlarýmý kapatmayarak exercise olmaya býraktým, gece kendiliðinden kapandý.
Benim yüzümden karþýt pozisyonda birini de exercise olmaya mecbur býrakmýþ olmam gerekir.
Oysa her isteyen dün pozisyonunu kapatabilirdi.
Hilbert oteli paradoksu gibi geldi bana
vahap beyaz, ahmet çakar ....
yoo herkes dün pozisyonunu nasýl kapatacak birileri mecburen uzlaþma fiyatýndan kapatacak bekleyecek cunku senin pozu kapatman için uzlaþmaya kalacak birileri lazým o birileri eðer senin kapanan pozu aldýysa ve uzlaþmaya kalmak istimiyor baþka birilerini bulmasý gerekecek.
vadedeki pozsiyonlar birbiriyle karlýþlý oldugu için aslýnda 0 kontrat dönüyor gibi düþünebiliriz.
sen aldýgýn pozýsyon bir baþkasýný uzlaþma kalmaktan kurtarýyor.
dolayýsýyla aslýnda kýmse uzlaþmaya kalmýyor diyebiliriz.
sistem þöyle düþünüyor sona kalan kiþiler zaten uzlaþmanýn oldugu fýyattan deðiþ tokuþunu yapacaktý diyor. Diyelimki vade kapanmayacak olsun zaten o kiþiler uzlaþmanýn oldugu fýyattan birbiriyle pozisyonlarýný kapatacaktý varsayýyor.
senýn beným lotumu alan kiþiler ise uzlaþmanýn çýkaracagý fiyata önceden razý kafasýnca diyorký 110 býnde pozýsyonu kapatmaya razýyým diye alýyor pozýsyonu. Kimsenýn býr mecburiyeti yok aslen herkes razý býr býcýmde pozisyon almýþ oluyor.
buda demek oluyorký birilerinin beklentýsý karþýlýklý olarak uzlaþmanýn oldugu fiyat.
saçmaladým mý acaba :D
daha basit ifade edersek diyelimki saat 5 uzlaþmada 110 býnden olacak varsayalým ancak ben henüz uzlaþmanýn kaç binde kapanacagýný bilmiyorum.
pozu aldým 110 bine gelirse kar al yaparým dedim kafamca. bir baþkasýda 108 býndne þortlamýþ olsun ben onun lotunu aldým.
oda diyorký 107 da kar al yapar 110 býndede stoplarým.
neyse fiyatlar hareket ediyor derken artýk bitecek gün. gün bitiyor uzlaþma 110 býnden oluyor yani tam olarka beným istediðim yer 110 býndý diðerinin ise stoploss noktasý 110 bindi. her iki tarafýnda beklentýlerý gerçekleþiyor. sistemde bunu varsayýyor birileri 110 binde stoplayacaktý birileride kar al yapacaktý zaten diyor bunun uzlaþmayla olup olmamasýnýn bir önemi yok diyor.
tahmýnen uzlaþma dediðimiz þeyde toplam alýþ/satýþ maliyetine göre orta bir rakam belirleniyor her iki tarafýda memnun edecek bir ortalama belirleniyor aðýrlýklandýrýlarak.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Böyle birþeyin mümkünatý yok.
Karþý tarafta alýcý bulamazsan satamazsýn, satýcý bulamazsan alamazsýn.
XU30; Viop iþlemleri arasýnda en yüksek iþlem gören piyasa olduðu için, istediðiniz gibi alýp satabiliyorsunuz,
Yani bizim iþlem adetimiz xu30 da denizdeki kum tanesi gibi ve çok fazla alan satan olduðu için daha rahat pozisyon kapatabiliyorsunuz.
Sýð dediðimiz piyasalarda, özellikle emtia piyasalarýnda felan bukadar rahat alým satým yapamazsýnýz, çünkü orda istediðiniz anda spekülatörler yani alým satým yapan kiþiler yoktur.
Misal gap dediðimiz þeylerin oluþmasýda bu yüzdendir, akþamdan çok kötü bi haber gelir, sabah piyasa bi açýlýr, aþaðý doðru boþluk oluþur, bunun nedeni siz satmak istediðinizde piyasanýn daha aþaðý gitmesini bekleyen kiþiler alýþ tarafýna geçmezler, o fiyattanda alan kiþi olmadýðý için gap dediðimiz bölüm oluþur, tersi iyimser haber geldiðinde pozitif açýlýþlar içinde olur.
Yani kýsaca her isteyen istediði zaman istediði fiyattan pozisyonu kapatamaz.
Mutlaka satan ve alan kiþilerin olmasý lazýmdýr.
Fiyat hareketleride böyle oluþur, Sen kazanýyorsan mutlaka karþýnda kaybeden kiþiler vardýr,
Sen kaybediyorsan mutlaka karþý taraftan biride senin kaybettiðin parayý kazanýyordur.
Piyasa yukarý gidiyorsa mutlaka short pozisyonlarý zararýna kapatan birileri, daha yukarý veya aþaðý gideceðini düþünen baþka birileri tarafýndan alýnýyordur.
Piyasa aþagý gidiyorsada mutlaka zararýna long pozisyon kapatan birileri, daha yukarý veya aþaðý gideceðini düþünen baþka birileri tarafýndan alýnýyordur.
Bu piyasada bir taraf zarar etmeden de asla diðer taraf kazanamaz.
Bununla ilgili ata sözüde vardýr;
Borsa kim kime korsa.
Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!
Arkadaþlar ben bir soru sorsam
akþamdan beri bir türlü beceremedim
alýþta veya satýþta hiç emir yoksa yý bulduramýyorum
debugtan yazýyorum 0 diyor
Sistem.Debug(KF.ToString() + " " + CALLAF + " " + PUTAF + " " + SF + "\r\n");PHP Code:var CALLAF = yuzeyC .BidPrice;
var CALLSF = yuzeyC .AskPrice;
var PUTAF = yuzeyP .BidPrice;
var PUTSF = yuzeyP .AskPrice;
sonuç
karþýlýðý olarak
if ((PUTAF == 0 || CALLAF == 0 ) && Vadesonu >= 4 )
{
//içine girmiyor
}
if ((PUTAF < 0.9f || CALLAF < 0.9f ) && Vadesonu >= 4 )
{
//içine girmiyor
}
bir yerde yanlýþ yapýyorum ama ne ?
kafam durdu
yazýlý LOT yoksa dedim onuda bulduramadým
if ((PUTALot < 1 || CALLALot < 1 ) && Vadesonu >= 4 )
{
}
&& Vadesonu >= 4 mü iþi bozuyor dedim onuda kaldýrdým gene olmadý.
Bear_Bull
@BearBull26
opsiyonlarla ilgili sanirim. onla ilgili herhangi bir kod yazmisligim henuz yok ama, aklima gelenleri soyleyim,
if(true) yazdiginda, if icindeki satirlar isleniyor mu emin misin ustad. belki parantez icindeki ifadeler bir sonuc dondurmuyor.
2.nci aklima gelen sey ise sartlari yuzeyp ve c yi isin icine katarak yazman gerekir gibi geldi.
bang bang you shot me down..
ekranda 0 görünen muhtemelen "null" deðeridir
if ((PUTAF !> 0 || CALLAF !> 0 ) && Vadesonu >= 4 )
þeklinde deneyebilirsiniz
ideal i kapadým, tam bilgisayarýda kapatýp gidiyordum
mesajýnýzý gördüm geri açtým
sabaha kadar kafama takýlacaðýna deneyip bakayým.
teþekkürler.
edit....:
if ((PUTAF !> 0 || CALLAF !> 0 ) && Vadesonu >= 4 )
!> ler hata verdi
== null dedim
== true
== false
hiç birini kabul etmedi
yarýna ve sonrasýna kalsýn
iyi geceler.
Son düzenleme : Bear_Bull; 02-11-2018 saat: 01:42.
Bear_Bull
@BearBull26
Yer Ýmleri