@caglar üstad bahsettiðin yöntemi bir çok kiþi biliyor en azýndan eskiler, sorun þu ki trend follow elimizde tonlarca sistem varken nonlinear calýsan sistem bulmada þahsen ben problem yaþýyorum. yaptýgým çoðu nonlýnear sistem negatif getiri üretiyor.
kar üretende tatmýn edici civarlara yaklaþamýyor.
@Ykoçun sisteminin baþarýsýnýn altýnda yatan sebebin matematiksel farklý sonuçlar oldugunu düþünüyorum tonlarca indikator denedým 1 dakýkalýkta 300 býný doðru durst geçemiyoruz. Bunun sadece piyasanýn 40 ayýný optimize etmekle elde edilebilecek birþey oldugunu sanmýyorum. Bence baþka bir mantýk var ykoçun sistem de iþ sadece trend bulmakla bitmiyormuþ gibi getiri normal deðil anormal çünkü. Ýnþallah böyle gider hayranlýkla izliyorum. Ancak herhangibir mantýk uyduramadým bu kadar yüksek getiri elde etmek gerçekten ilginç.
Ayrýca sorun þu ki 40 ayada optimize etsen full optimize etsen nihayetinde elde edeceðimiz sonuç yine 40 ayda optimize ettiðinle ayný sonuç çýkacaktýr diye düþünüyorum. Çünkü en iyi sistemin o olacak.
Ha 5 ayda bir sistemi optimize ediyorsa çaðlarýnda bahsettiði gibi Walk Forward'a girersin.
@orhan hocam felsefeyi severiz dedikte biraz abartmýþsýn sanki :D
bu arada sayýn tiberusun bahsettiði bölgede fikrini katýlýyorum bahsedilen bölgede birçok sistemin kar ettiði konusunda hem fikirim. ancak kar etmeyen sistem için çaðlar gibi düþünüyorum. Çünkü trend sistemini dengeleyici bir unsur olarak çok iyi iþler baþarabilir. klasik trend follower sistemi oldukça riski düþük bir hale çevirecektir.
En son bizde ana sermaye falan fistan kalmadý baya baya kardayýz. 5 yýllýk emeðin sonuçlarýný nihayet hakkýyla almayý baþarabildik. Geriye her kar sonra dükkandaký karý çekmek kaldý.
2018 yýlýný temsili resimlersek ana sermaye bölgesi kýrmýzý çizgi
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri