KA-TI-LI-YO-RUM
BU sistem %500 totalde zarar ettirir. "BENCE"
Þimdiden uyarayým trade ediyorsan bile 1 lot bagla bu sisteme.
Bizler hani benzer bir çok yöntem denedýk herhalde þu sýralarda en çok iþlem açan sistem bu sayfadakýlere kýyasla benýmkýdýr.
ortalama bir günde 2 bilemedýn 3 sinyal açar aylýkta ortalama 50 iþlem açar.
yani bana göre oldukça yüksek aslýnda bu.
Ben bile ki sistem hem anlýk hemde kademeye önceden emir göndermesýne ragmen bir sürü komýsyon oduyorum ve bazan acaba iþlem sayýsýný biraz indirsem dahamý karlý olurdu diye düþünmüyor deðilim.
bizlerden nacizane bir tavsiye uyarsýn uymazsýn bilmem.
mesela bu sistemin bileþke getiri eðrisinde 0,035 yazýp gönderirmisin bakalým ne deðiþiyor.
veya dur 0,035 çok gelir sana kýyak geçelim 0,025 yaz ve resmi at bakalým eðri nasýlmýþ ve toplam getiri ne olmuþ görelim.
yanlýþ anlama sana bir fikir olsun zarar etme diye söylüyoruz yoksa tabiki karar senin.
grafiðie bakýnca daha iyi anladým aslýnda sistemin çok verimli gibide gelmedi bana.
en büyük karý vade geçiþindeki gapte yapmýþ halbuký orasý gerçek kar deðil.
yani orayý saymazsan getiri eðrisinde öyle ahým þahým yukarý gitmemiþ. üstelik iþlem maliyetleri dahil deðil buna yani getiri eðrisinde iþlem maliyetlerini düþsen ya 0 cýkartacak yada az eksi çýkartacakmýþ gibi görünüyor.
sanký aracý kuruma calýsan robot gibi. yani en azýndan gönderdiðin resimden anladýgým bu.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
arkadaþlar, sistem FLAT olduðunda bar kapanýþýný beklemeyen kodu nasýl yazabilirim.
teþekkürler..
flat olmaya nasýl karar verdýgýne göre yazýp yazamayacagýn anlaþýlýr.
flat olmaya karar verýrken hesaplamalar bar kapanýsýndan hesaplanan býr matematýk ýcerýyorsa durum normalden daha komplýke olacaktýr. Ben üstesinden gelemem ama muhtemelen orhan hocanýn bununla ýlgýlý býr düþüncesi vardýr.
yani bu olayda mesele kullandýgýnýz indikatorun birþeylere onceden karar vermesýyle alakalý bar hareket ederken indikatorunuz bundan etkýlenmemeli eðer etkýlenýyorsa bar kapanýsýndan once karar da vermez.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Merhabalar , bir sistem grafiðinde oluþan sinyalleri (mesela birleþik sistem) baþka bir isimle sistem grafiðine iþleyip bu sistemi tek satýrlýk robot olarak kullanabilirmiyiz?Mesela 1. grafikte sinyal oluþtu diyelim.2 sistem bu sisteme bakýp mümkünse anlýk mümkün deðilse 1 dk.lik 1 bar sonra iþlemi yapsýn.
Tam olarak ne anlatmak istediðini algýlayamadým açýkcasý.
1 sistem grafiðinde ? mesela bileþik sistem ? baþka bir sistem grafiðinde iþleyip ? neyse burayý anlamadýk.
örnektende anlamadým 1. sistem long yaktý farzedelim 2. sistem 1. sistemin neyine bakacak da bir bar sonra iþlem yapacak ?
salaða anlatýr gibi anlatýrmýsýnýz.
Biz çarpýlmaya devam ediyoruz![]()
Merhabalar; evet çok açýk olmadý,daha doðrusu ben yazamadým anlatamadým kusura bakmayýnýz.Bir üstad yardýmýyla birkaç satýr kodla halledilebiliyormuþ çözdük iþi.......
Bu arada sistemlerin bazýlarý long bazýlarý short baþýmýz döndü valla.Total olarak bir öyle dönüyor bir böyle ufak karlar dizisinin ardýndan ufak zararlar dizisi.Resmen pembe dizi gibiyiz.....![]()
Yer Ýmleri