Her ay üstüne koyan sistem (daha doðrusu sistemler kombini) hedefini tutturduk.
Yeni hedef her hafta üstüne koyan veya tolere edilebilir bir zarar yazan yapý kurmak.
Hýzarýn
1/120 min frekans - 1% genlik
1/240 min frekans - 2% genlik
hareketlerini çözdük gibi ancak impulsive fonksiyonuna (nam-ý diðer þelale) henüz net çözüm bulamadýk.
Haftalýk baþarý için resimde kýrmýzý daire ile gösterilmiþ þelale hareketine çözüm bulmak gerekiyor.
Yükseliþ havasý verip çok hýzlý bir þekilde þatýþa geçince sistemler iyi perform etmiyor.
Çözüm önerisi olan varsa dikkate alýnýr.
![]()
vahap beyaz, ahmet çakar ....
ne kadar geç giriyor sinyallerý gorsek sakýncasý olurmu ona gore býr fýkýr verýrýz ?
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
parametreler ne kadar optimize bilmiyorum sanki ucuyla sýyýrarak sinyal açmýyormuþ gibi bir izlenim oluþturdu bende.
mesela ayýn 11 indeki yukarý harekette sistem tepkisiz kalýrken ayýn 12 sinde benzer ama daha düþük boyutlu býr hareket olmasýna raðmen long acýp yakalanmýþ. BU nasýl mümkün olabiliyor hayal gücüm pek yetmýyor.
izleyen stop mantýgýnýnda sýzýn sýsteme uygun olmayacagýný düþünüyorum sýstem bana ilginç geliyor sebebý ýse bazý bolgelerde gerçekten cok tepkýsýz kalmasý izleyen stop olursa sýk sýk stop olma ihtimali yüksek görünüyor bence. zaten basarýsýnýn altýndaký sýrrýnda býraz iþlemleri bekletmesi oldugunu düþünüyorum.
yine mesela ayýn 15 ýndeký sarkma cok buyuk boyutta hemen hemen sýnyal actýgý sevýyeye kadar düþmüþ piyasa ama þort açýp yakalanmamýþ.
hatalarýn oldugu yere gelýrsek sistemin içinde en yüksek (HHV) ve en düþük(LLV) hesaplamalarýda barýndýrýyormuþ gibi geldi ve bu durumda yanýltýcý çýktýlar almaya sebep oluyormuþ gibi.
genel olarka çizdiðin bölgelerde mumlarýn yüksek kýsmýnda bir uzama var ardýndan gelen çöküþte sistem arka plandaký deðerleri mumun yuksek yapmasýndan oturu parametre kesýsýmlerý uzaklaþýyor buda geç geri dönüþ olarak yansýmýþ gibi görünüyor.
ayýn 13 ve 14 undeký gecikmiþ dediðiniz bölgelerde tek bir mumun uzamasý arka plandaký ýndýkatorlerýnýzýn degerden uzaklaþmasýný saglamýþ.
Bunun daha iyi bir testi için el ile veri ekleyebilirsiniz. benzer bir veri oluþturup býr barýn yüksek seviyesini iyice uzatýn sanký 1000 puan yukselmiþte mumun kapanýsý gerisin geri normal bir seviyede olmuþ gibi bir veri yaratýp ardýndan piyasayý çökertin. sistem çok gecikirse mumun yuksek yapmasýndan etkilendiði ortaya çýkar.
Daha kýsa yoldan düzeltmek için verilerin hareketlý ortalamasý kullanýlabilir. sisteme giren veriyi yumuþatarak.
TÜm sistem hesaplamalarýný yumuþatmanýzý saglamýþ olur ORnegýn hhv veriler yüksek yerine. YÜkseklerin 10 luk hareketli ortalamasýnýn HHV si þeklinde. veyahutta mumlarýn direk ortalamasýný alýp HHV veya LLVYI vb diðer parametreleri bu hareketlý ortalamayý baz alarak yazmak gibi. yani giren veriyi yumuþatmak hem sistemin curve fiting ihtimalini düþürecek hemde bazý anlamsýz beklemeleri ortadan kaldýracakmýþ gibi geliyor. Yani o bar yüzünden HHV artýyorsa 5 barlýn ortalamasýnýn HHVsýný aldýgýnýzda daha indikatorun kesýþým noktasýný yakýnlaþtýrmýþ olacagýz buda daha erken sýnyal anlamýna gelecek.
mumun yuksek yaptýgý bolgelerý kontrol ederekte denenebýlýr. þu tarihlerde bir kontrol edin.
12.11.2018 mumun yuksek yapmasý 04.11.2018, 07.11.2018, 30.10.2018
22.10.2018 iyi bir fikir verecektr. yine papazýn salýndýgý gün 12.10.2018 bu günlerdeki mumun yüksekleri genel anlamda tek bar bu geri dönüþleri etkiliyormuþ gibi geldi bana.
Girdi verilerini yumusatmak sistemin erken reverse olmasýný saglýyor olsa bile bazý bölgelerýnde gecikmesine sebebiyet verebilir. Ancak totalde istenen toplam kardan ziyade her hafta kar elde etmek ise girdilerin yumusatýlmasý yani kapanýþ düþük yüksek gibi girdi verilerini yumusatmak tek barlýk abuk subuk hareketlerden sistemin etkilenmemesini saglayacaktýr.
bunun haricinde 2. yöntem eðer iþlem sayýsý bir mýktar arttýrmak getiri aþýrý etkýlemýyorsa parametrelerý bir kaç diþ düþürerek sistemin tepki zamanlamasýný öne çekilebilir. BU bazý yanlýþ sinyallere yol açsada belkide totalde daha linear bir kar grafiðide ortaya çýkarabilir denemek lazým.
Benim fikirlerim bu yönde. BÝr sitem resminden neler çýkarýlabýlýrse onu cýkardým :D
bu arada yýne ayýn 13 ve 14 unde attýgýnýz grafiðin basýndaký tek barlýk düþükler sistemin longa gecerken gecýkmesýne sebep olmuþ görünüyor.
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Pozisyon kardaysa etkili olan halide; Pozisyona giriþ sonrasý max. kardan Binde 6 lýk zarar stopu olabilir hocam.
aþaðýdaki sayfada 2. mesajda buna dair bir þey yazmýþtým.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=17859&page=73
Þöyle de bir deneme yaptým;
Getiri eðrisi cetvelle çizilmiþ gibi linear oldu fakat iþlem sayýsý çok arttý.
Sistem LONG diyelim,
Tepeden binde 6 düþünce FLAT yaptým.
Yeni zirve yapýnca tekrar LONGa geçtim.
Düþmeye devam edip binde 1.2 düþüþ yaparsa tekrar LONGa geçtim.
Zararý yumuþattýðý için muazzam linear bir getiri egrisi elde ettim.
Fakat iþlem sayýsý ayda 30 dan 150 civarýna yükseldi.
Rakamlarla oynayarak un uygun yüzdeyi bulmak için fýrsatým olmadý.
Bir ara yeniden deniyeceðim.
vahap beyaz, ahmet çakar ....
Yer Ýmleri