Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 226/350 ÝlkÝlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 1,801 - 1,808 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

1.  Alýntý Originally Posted by matador38 Yazýyý Oku
    aþaðýdaki linkde nasýl kýrýlacaðý bile tarif edilmiþ. aradan geçen 2 yýlda ideal bu açýða bi çözüm buldu mu acaba?

https://www.hisse.net/topluluk/showt...782#post108782
    biraz dolaylý da olsa kiþisel olarak kullandýðým sistem þu
    ChartSistem folderý windows un "mklink" komutuyla dropbox folderý içine atýlýr . þurada
    dropbox da truecrypt le yaratýlmýþ olan þifreli drive içinde açýlmýþtýr . lib.cs user.dll için de aynýsý yapýlabilir.
    dropbox ayrýntýsý ev bilgisayarýndan düzeltmeler falan yapmak için , ekstra güvenlik saðlayan bi aþama deðil
    truecrypt þifreli drive ý bilgisayarýn kapanmasý yada baþka kullanýcý giriþi durumunda 20-30 gb lýk tek bir dosya olarak görülür , windows/dropbox truecrypt þifreleri güvenli oldukça kimse sistemlerinize eriþemez.

2. Arkadaþlar merhaba, sistemimde barýn kapanmadan sinyal gerçekleþtiðinde emrin iletilmesini istiyorum, aksi halde bar kapanmasýný beklediðimde çok fazla kayma oluyor, bunu nasýl yazabilirim, yardýmcý olabilir misiniz, þimdiden teþekkürler

misal,

MA1[i] > MA2[i] þeklinde stratejimi yazsam kapanýþta emir gerçekleþiyor.

3. Herkese merhaba,

hisse.net te cok yeniyim. Sistem karsilastirma 1 basligini okuyarak geliyorum, Ekim-2017 ayindayim halen. Daha bu baslik var okunacak. Paylasim yapan, cok degerli bilgi ve tecrubelerini paylasan herkese tesekkurlerimi sunuyorum. Gecmiste aktif paylasimda olan arkadaslarimizin halen buralarda oldugunu gormek sevindirici. erhanacikgoz, nutcraker ve matador ilk aklima gelenler...

4.  Alýntý Originally Posted by 3c1a Yazýyý Oku
    Herkese merhaba,

hisse.net te cok yeniyim. Sistem karsilastirma 1 basligini okuyarak geliyorum, Ekim-2017 ayindayim halen. Daha bu baslik var okunacak. Paylasim yapan, cok degerli bilgi ve tecrubelerini paylasan herkese tesekkurlerimi sunuyorum. Gecmiste aktif paylasimda olan arkadaslarimizin halen buralarda oldugunu gormek sevindirici. erhanacikgoz, nutcraker ve matador ilk aklima gelenler...
    bizim tecrübelerimizi sadece oku. ayný yanlýþlarý yaparak para kaybetme bari
    benim en büyük piþmanlýðým þudur: tüm sistemlerin backtestini ne kadar eskiye yaparsam o kadar iyi olur sanmak. backtest yaptýkça sistemin parametreleriyle oynayarak daha iyi backtest sonucu için uðraþýyorsun. tabi haliyle iþ hard optimizeye gidiyor. gerçek uygulamasýnda ise zarar kaçýnýlmaz oluyor.
    2. piþmanlýðým ise viop30 a çok pay ayýrmak yani hisse vadelileri geç keþfetmiþ olmak.

5.  Alýntý Originally Posted by kenten Yazýyý Oku
    biraz dolaylý da olsa kiþisel olarak kullandýðým sistem þu
    ChartSistem folderý windows un "mklink" komutuyla dropbox folderý içine atýlýr . þurada
    dropbox da truecrypt le yaratýlmýþ olan þifreli drive içinde açýlmýþtýr . lib.cs user.dll için de aynýsý yapýlabilir.
    dropbox ayrýntýsý ev bilgisayarýndan düzeltmeler falan yapmak için , ekstra güvenlik saðlayan bi aþama deðil
    truecrypt þifreli drive ý bilgisayarýn kapanmasý yada baþka kullanýcý giriþi durumunda 20-30 gb lýk tek bir dosya olarak görülür , windows/dropbox truecrypt þifreleri güvenli oldukça kimse sistemlerinize eriþemez.
    tþkr ederim.

Alýntý Originally Posted by matador38 Yazýyý Oku
    tþkr ederim.
    hocam pay vadeliler nasýl gidiyordaha öncede attýgýnýz getiri tablonunuzu atma sansýnýz varmý... teþekkürler
    DUHUL 2007...
    BÝZÝ BÝLEN BÝLÝR....

7.  Alýntý Originally Posted by 3c1a Yazýyý Oku
    Herkese merhaba,

Eski topikten itibaren okuyorsan evrim sürecini daha net görürsün. Kabaca bazýlarýndan baþlýklar halýnde bahsedeyim.

*Kayma ve komýsyon maliyetlerinin küçük gibi görünsede büyük bir külfeti oldugunu görmek.
    *Yavaþ sistemin daha iyi olduðunu düþünmek bir yanlýþmýþ yavaþ sistemler de kar ettiriyor ancak vadeyi uzatýyor.
    *Maxdd seviyelerinde sapma ihtimali eski max dd 20,000 ise bunu geçilemez bir duvar oldugunu düþünme en güvenlisi 5000 puan daha ekleyerek kaldýraç ayarla. 25,000 Max dd varmýþ gibi düþün.
    *Sistem dýþý özelliklede sisteme ters hareketlere asla girme. 300 500 puan zararlý sinyalden kurtulacam derken 5000 puan kopup giden grafiðin arkasýnda TERSTE kalarak bakýyorsun. SOnra týpan yemiyor yolun yarýsýnda iken sisteme baðlamaya ya geri gelirse diye düþünüyorsun o sebeple pozuda kapatmýyorsun aldýkça alýyorlar.
    *Bir önceki yaptýðýn manuel müdahleler bir sonraki hamlelerýne etki ediyor. Ne demek istiyorum örnegýn mb kararlarý sonrasý saçma sapan bar oluþuyor ve sisteme braýktýgýn için boþ yere al sat yakarak zarar yazýyor buna bir kaç kere þahit olunca kendini enayi gibi hissediyorsun. Her merkez bankasý kararýnda sistemi kapatýp karar sonrasý oluþan saçma sapan barda sinyalleri uygulamýyor ve zarar etmiyorsun ardýndan sýsteme güvenlice tekrar baðlanýyor 500 1000 puan zararlý sinyalden kurtuluyorsun. Bu baþýna 3 5 kere geliyor. Hepsndede tam da beklediðin gibi zararlý sinyal oluþuyor sende kurtuldum zekiyim diye düþünüyorsun. Bir sonraký hamlendede ayný þeyi uygulamak mantýklý diyorsun. Yine günlerden bir gün mb konuþacak sistemi kapatýyorsun. Senin beklemediðin bir hareket oluþup þelale gibi aþaðý 8000 puan gidiyor sistem hiç zarar etmeden týkýr týkýr götürüyor puaný senýn seneler boyunca 3 4 tane mb kararýnda kurtardýgýn 1000 er puanlarý toplasan 4000 puandan kurtulmuþ sadece bir tanesinden kurtulamadýn ve zararýn -8000 topla nette -4000 zarardasýn onca emek onca merkez bankasý kararýnda sistemi kapataark kazandýgýn hurmalar bir günde gidiyor üstüne exstra zarar yazýyorsun. Demekki neymiþ "Zamanýnda yediðin hurmalar bir gün týrmalarmýþ." Pirince giderken bulgurdan olmamak lazýmmýþ.
    *Sistemin kapanýþla iþlem yapýyorsa son barda AL yakmýþsa ve neredeyse kesinleþecekse bar kapandýðýnda emri yarýna býrakýyor. Yaw dur ertesi güne kalmasýn zaten sabah emir gidecek kapanmadan bir kaç dakýka öncesinde manuel alývereyim demeeeeee. Ben DARBENÝN olduðu günün son barýnda sistem LONG yaktý. Nerden bilecen ertesi gün darbe olacaðýný ve gap oluþacaðýný %0,0000001 ihtimallik birþey dedim yarýna kalmasýn long emir sabah yukarý gaplý maplý acar. boþ yere yukardan mallanmayak nasýlsa al yandý dedim. Piyasanýnda kapanmasýna 1 dakýka kaldý bar kapansa da emri sabah iletecek. bende sabaha kalmasýn dedým manuel alýþ yaptým son 10 sanýyeye aktýften bastým gönderdim emirleri. LONGA geçtim. AKÞAM 9 da DARBE marbe dediler. KISACA SIÇTIM. ertesi gün gapi yedim. YANi ulan ne olacakki en kötü baþýma ne gelebilirki ha sabah göndermiþ emri ha bir gün önce göndermiþ en kötü ne olabilir deme. Öyle bir þansým varki anasýný satayým uzaydan göktaþý düþse bana düþme ihtimal %0,0000000000001 olmasýna raðmen gelip benim baþýma düþer. Ýhtimali bir düþün ya darbenin olacaðý cuma günü sistem tesadüfen o günün son barýna LONG yakýyor bu ihtimal zaten düþük olsada o güne son bara long denk geliyor hadi bunu geçtim O günden önce hiç yapmadýgým bir hareket daha oncede son bara sýnyal denk gelsede sisteme býrakýp sabahtan emrin gitmesini beklerdim o gün neden dur dedim ya manuel geçireyim dedim. Hadi onuda geçtim. birde o günün gecesi tarihinde 25 yýlda bir kere olan darbe olmuþ bir ülkenin baþýna tamda benim manuel iþlem yaptýgým ve sýnyalýn son bara yerleþtiði güne denk geliyor.

*Sistem back testlerinde en yüksek getiriye odaklanma Psikolojýnýn kaldýrýp kaldýramayacaðýný sorgula çoðu klasýk sisteme en az 10 ay tepesini geçemiyor. 10 Ay boyunca trade etmeye devam edeceksen sorun yok o sistemi kullan o sebeple back testi incelerken o anlarý yaþýyormuþ gibi düþün. Eðer hala kendýný ýyý hissediyorsan o sistemi kullan.

*Sistemin seni manuel müdahle ettirecek pozisyonlara giriyor ve içinden bir ses mudahle et diye sesleniyorsa o sistemin o açýðýný mutlaka kapatmaya çalýþ bir kaç kere kendýný disipline edip mudahle etmesen bir ilerde o ses gece ruyalarýna girecek ve bir gün gelecek mudahle etmeye baþlayacaksýn.

*Herþeye mantýklý düzeyde bakma, mantýgý devre dýþý da býrakma, arayý bul Ýstatistiksel ve olasýlýk hesabý yaparak karar ver. Buradan long sinyalmý açýlýr salak makýna dediðin sinyal 10,000 puanlýk trende dönüþür.

*Trend follower sistemler genelelikle baþarýsýz iþlem açar baþarýlý iþlemleri azdýr ancak baþarýlý iþlemlerin getiri yüksek baþarýsýz iþlemlerin götürüsü düþüktür. Bunu asla unutma ve deðerlendirme yaparken bunu göz önünde bulundur. Bune ya 10 keredir ayný hatayý yapýyorsun aptal makýne 5000 puan verdin dersin. 11. aptal dediðin hareket 10,000 puan kazandýrýr. Geçmiþte yaptýgý aptal hareketlerin tüm zararýný cýkartýr.

*Ayda 30 sinyal açan bir sistemin genellikle 25 adet sinyali yanlýþ 5 adet sinyali karlý olacaktýr. Yazacagýn strateji ve filitreler Çoðunlukla yanlýþ olan 25 adet sinyalin bir kýsmýný filitreleyecektir ancak unutmaki araya bir adet doðru sinyali filitrelersen getirisi çok daha büyük bir sinyali elemiþ olursun.

*Yatay piyasada sistem denemek zorunda sinyalleri açmak zorunda çoðunlukla senýn ustune oynanýyormuþ gibi hissedeceksin. Fakat bunlarý sistem yapmak zorunda sende bende kýmse o sýnyalýn trend oluþturup oluþturmayacaðýný býlmýyor. Sistemde bilmiyor sadece denemek zorunda ancak denerse trendý yakalayabýlýr.

*Ýstatistikleri gelecekte çok iyi takip et bütün istatistikleri çýkart aylýk ortalama kar üst üst aylýk zarar üst üste aylýk kar pf oraný vb gibi bilgileri bil gelecekte bu istatistiklerde sapma olacaktýr. ancak bir sýnýr belirle ve gerçekten normal sapmanýn üzerinde bir sapma varsa birþeyler ters çalýþýyordur ve revize etmen gerekebilir.

*Para yönetimi para kazanýnca gaza gelýp para ekleme veya lot yükseltme para kaybedincede karalar baðlama veya para azaltmaya calýsma. Genellikle sistemlerde bir silsile vardýr 3 merdiven týrmanýp 2 merdiven düþer 3 cýkar 2 düþer. 2 merdeven indiðinde sermayen ve kaldýracýn yeterlýyse lot arttýrmayý düþünebilirsin. 3 merdýven cýktýgýnda asla lot arttýrma para arttýrma eðilimine girme.

*Ne anlatýrsak anlatalým bazý þeyleri yaþamadan bilemeyeceksin. Bu iþte hiçbirzaman ben oldum diyemeyeceksin.

*Bugun söylediklerim yarýn deðiþebilir bunu unutmayacaksýn bugun þu yöntemler iyi/kötü diye anlatýyorum ancak yarýn fikrim deðiþebilir öðrenme ve tecrübe süreci hiç bitmiyor çünkü.

*Birazda teknik bilgi verirsem 100 adet indikatorun 95 adeti ayný iþi yapmakta. Boþ yere mýlyonlarca farklý ýndýkatoru iç içe sokmana gerek yok. Birbirinden çok daha farklý karakterdeki indikatorlerle sistem tasarlamaya calýs. Ozman daha verimli olacaksýn.

*Yaratýcý ve hayal gücünü zorlamalýsýn. Mumlarý analiz et yaratýcý olmak adýna saçma sapan indikatorlerý baþka seylerin içine sok deðiþik indikatorler yaratmaya calýs.

*Bazan çok mantýklý dediðin bir strateji test sonrasý berbat bir strateji olarak ortaya çýkar saçma sapan buldugun býr stratejý ýse tam tersi karlý olabýlýr hiçbir fikri küçümseme hiçbir fikrede aþýrý güvenme back test yaptýgýnda hayal kýrýklýgý yaratmasýn. Bundan karmý üretilir saçma bir strateji dediðin stratejiyi test etmeden karar verme.

*Ortalamaya geri dönüþ olayýný araþtýr bir çok yerde iþine yarayabilir. Özellikle gap veya sinyalden aþýrý uzaklaþma vb gibi durumlarda iþe yarar stratejiler bulmaný saðlayacaktýr.

*Sistemi uygulamaya baþladýgýnda gerçek hesapla performans arasýndaký ucurumlarý uzun sure test et eksýk nerden kaynaklanýyor hangý sebeple performanstan uzaklaþtýn bunlarýn farkýnda ol buna göre onlemýný al.

*Kolay bir iþ deðil biz senelerýmýzý verdýk hala buradaysak parayý sýfýrlamamýþýz demektir. Yapýlamayacak bir iþ deðil ancak emek isteyen bir iþ oldugunu unutma öncelikle düþük lotlarla süreci test et psikolojýsýný yaþa neymiþ ne deðilmiþ bunlarý deneyýmle daha sonra lot arttýrmaya baslayabilirsin.

*Her turlu fýkre acýk olmaya calýs her turlu pýyasayýda vaktýn oldugu muddetce deneyýmleyýp birþeyler ogrenmeye calýs.

*Bizim anlattýgýmýz herþeye koþulsuz inanma sorgula düþün deneyýmle ondan sonra haklý gorduysen kabullen.

Çok uzadý çava belaaaaaa......
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. Benim sistem getirisi þöyle oluyor normal mi acaba.

Mesela hafta içinde 5 iþlem günde 1 yada 2 gün kar oluyor 3-4 gün zar oluyor. Yani zararlý gün sayýsý bayaðý fazla oluyor. Bu kar-zarar rakamlarý genelde küçük sayýlabilecek zararlar. Gün oluyor ki büyük trend günlerinde 1 günlük kar 2 hafta içinde oluþan zarar rakamýný kapatýyor.
    Genelde zararlar sinyal deðiþim günlerinde oluyor.Aldan -sata , sattan ala geçerken oluyor.
    Ayný sinyal uzun süre devam ederse karý iyi oluyor.
    Uzun barlarýn oldugu çok votail günler aslýnda iyi gibi gözükse de en çok zararlarý böyle uzun barlarýn oldugu , Gün içinde 2 defa yön deðiþtirdiði günlerde yazýyorum. Üste kar ettigim günler gibi katmerli zarar ediyorum.

Bir yatýrým ürününe robot kurunca genelde zararla baþlýyor, zararla devam ediyor sonra bu zararý toparlýyor.

Benim anladýgým sistemcilikte kar þöyle elde ediliyor heralde. Bir çok günde oluþan küçük kar -zararla (genelde zararlý) portföyü uyuyarak büyük hareketin oldugu günü bekleyeceksin. Bu büyük hareketle hem uykudayken oluþan zararý kapatacaksýn hem de kalan cebe kalacak.

Sayfa 226/350 ÝlkÝlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •