Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
12,32 10% 12,02 Mn 11,20 / 12,32
12,11 9.99% 172,70 Mn 11,03 / 12,11
19,37 9.99% 1,62 Mr 16,95 / 19,37
158,50 9.99% 457,34 Mn 144,10 / 158,50
20,72 9.98% 24,76 Mn 18,84 / 20,72
0,26 -27.78% 57,68 Mn 0,26 / 0,36
11,97 -10% 1,43 Mr 11,97 / 14,24
37,10 -10% 592,67 Mn 37,10 / 39,66
48,42 -10% 17,85 Mn 48,42 / 48,42
11,10 -9.98% 3,08 Mr 11,10 / 12,33
285,00 -4.68% 13,40 Mr 272,50 / 299,75
376,75 5.46% 13,38 Mr 356,00 / 382,75
295,50 -0.42% 9,39 Mr 293,25 / 298,25
96,60 9.96% 7,53 Mr 88,70 / 96,60
66,10 -1.56% 6,60 Mr 65,60 / 67,45
19,96 -1.67% 446,91 Mn 19,88 / 20,34
285,00 -4.68% 13,40 Mr 272,50 / 299,75
380,50 -0.85% 4,57 Mr 379,75 / 387,50
105,90 1.34% 641,01 Mn 103,60 / 107,00
102,00 -0.49% 104,60 Mn 101,30 / 102,90
32,28 -1.22% 71,11 Mn 31,98 / 32,70
10,78 -2.27% 175,99 Mn 10,76 / 11,08
76,65 -0.71% 687,72 Mn 75,65 / 84,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 246/350 ÝlkÝlk ... 146196236244245246247248256296346 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 1,961 - 1,968 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

1.  Alýntý Originally Posted by matador38 Yazýyý Oku
    bendede bu ay kötüydü. sizlerin temmuz ve aðustosu puan ve iþlem sayýsý olarak nasýl?
    Hocam bu tablo sizi , karamsarlýða uðratýyor mu. Ben henüz yolun baþýndayým, bu ay bir sistem oluþturup denemeyi düþünüyorum , ama baþarýlý olmayacakmýþým gibi geliyor.

Piyasa sanki, manuelci, robotcu farketmiyor herkesi çarpýyor gibi.

2.  Alýntý Originally Posted by SSilentmaNN Yazýyý Oku
    Hocam bu tablo sizi , karamsarlýða uðratýyor mu. Ben henüz yolun baþýndayým, bu ay bir sistem oluþturup denemeyi düþünüyorum , ama baþarýlý olmayacakmýþým gibi geliyor.

bence tabloda karamsarlýga itecek birþey göremedim. tek bir aya bakarak karar vermek yanlýþ olur zaten.

bir traderin 1 aylýk iþlemlerine bakýp yaw bu adam herþeyi biliyor demek nasýl yanýltýcý oluyorsa sistemlerede öyle bakmak lazým istikrar kararlýlýk önemli.

Manuel iþlemlerle baþarýya ulaþamayacýðýnýzý kesin olarak kabul ettiyseniz.

geriye 2 seçenek kalýyor ya bu iþi býrakýn yada sistemci olun.

SÝstemcilik beklentilerinizide önce küçük tutun hedefleri tamamlaya tamamlaya yukarýya týrmanýn.

Benim her yeni sistemciye önerim. Önce yýllýk %50 kazanç. Bu hedefi gerçek hesapta gerçekleþtirdikten sonra hedefleri büyüterek argeye ve mevcut sistemin eksiklerinden yola çýkarak iyileþtirmeye baþlayabilirsiniz. Bu yola böyle girilmeli.

Yeni baþlayanlarýn çoðunun hedefleri yok beklentileri var. GÜNLÜK 1000 puan versin yeter diyorlar. EN esiklerimiz bile günlük 1000 puaný hayal edemez hedefleyemezken bile yeni baþlayanlar bu beklentilere yakýn düþünüyorlar bu iþi.

böyle bir dünya yok 30 tane sinyal yakacak ve 20 sinden zarar edeceksiniz. 6 ay hiçbirþey kazanmadan alýp satacaksýnýz. Tam kazandým derken KOCAMAN BÝR GAP DENK GELECEK

Sisteminiz riskleri yani getiri eðrisi ne kadar zigzaglý ve riskli görünüyorsa kazançta kayýpta o derece büyüyecek sisteminiz ne kadar az risk içeriyorsa getiride o derece düþmeye ve faize yaklaþmaya baþlayacak. Faizle risk kýyaslamasý yaparak sistemlerinizi belirleyebilirsiniz.

Faiz 0 riskle size %15 veriyor. Siz riske katlanarak %15 alacaksanýz bir problem var. Bunun gibi belli kýyaslamalar kendinizce risk ve getiri analizi yaptýktan sonra bu risk için bu sisteme deðermi noktasýnda düþünüp bir karar vereceksiniz.

mesela benim sistemlerim þu an yýllýk %400 ila %1500 getiri potansiyeli içeriyor. ancak sermayenizin %90 'ýnýda eritme riski içeriyor. Tabi bunun yanýnda hedeflere hýzlý ulaþmayýda vadediyor.

Biraz piyango misali çalýþýyor bir kere %1500 yakaladýmý iþ bitecek o noktadan sonra 0 rýskle devam edecegým. Parayý çekecegým için.

Yani 200 bin TL sermayen mi var bunu bir sisteme baðlayýp %50 her yýl kazanayým noktasýnda ilerlediðimde zaman çok fazla uzuyor ve parayý belirli bir noktaya getirip artýk harcamaya baþlayayým dedimde büyük ihtimal ya yatalak hasta yada hayattan alacaðým zevk düzeyi düþecek. buda girdiðim risk beklediðim süre vesaireyi hesaplayýnca mantýklý gelmedi bana. Belkide gelecek 15 yýl sonra tüm kazançlarýmý kaybedip batadabilirim. 15 yýllýk yatýrým harcayamadan çöp.

Bunun yerine benim kafam þöyle çalýþýyor. 200,000 TL sermayeyi 20 parçaya böl.

20.000 TL yi koy sisteme bir sene içerisinde %1500 ila -%100 civarý getiri saðlamasý lazým.

eðer her seferinde 0 larsa 20 tane deneme hakkým var.

eðer 3 - 5 kere %100 getiri saðlasa bile toplam deneme sayýmý arttýrýyor.

2 kere %1000 yapsa zaten emekliyim

peki bu çokmu uçuk hayýr deðil. Geçen sene %1500 saðladýk ancak çok düþük boyutta para çekmediðim için gerisin geri aþaðý yuvarlandýk. Her %1000 %1500 den sonra parayý çekip yeniden 20 ile baþlamak gerekiyor.

Zaten bir kere %1000 yaptýgýnda sana 10 tane daha extra deneme hakký doðuyor vesaire.

Buda böyle farklý bir strateji iþte.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    bence tabloda karamsarlýga itecek birþey göremedim. tek bir aya bakarak karar vermek yanlýþ olur zaten.

bir traderin 1 aylýk iþlemlerine bakýp yaw bu adam herþeyi biliyor demek nasýl yanýltýcý oluyorsa sistemlerede öyle bakmak lazým istikrar kararlýlýk önemli.

Manuel iþlemlerle baþarýya ulaþamayacýðýnýzý kesin olarak kabul ettiyseniz.

geriye 2 seçenek kalýyor ya bu iþi býrakýn yada sistemci olun.

SÝstemcilik beklentilerinizide önce küçük tutun hedefleri tamamlaya tamamlaya yukarýya týrmanýn.

Benim her yeni sistemciye önerim. Önce yýllýk %50 kazanç. Bu hedefi gerçek hesapta gerçekleþtirdikten sonra hedefleri büyüterek argeye ve mevcut sistemin eksiklerinden yola çýkarak iyileþtirmeye baþlayabilirsiniz. Bu yola böyle girilmeli.

Yeni baþlayanlarýn çoðunun hedefleri yok beklentileri var. GÜNLÜK 1000 puan versin yeter diyorlar. EN esiklerimiz bile günlük 1000 puaný hayal edemez hedefleyemezken bile yeni baþlayanlar bu beklentilere yakýn düþünüyorlar bu iþi.

böyle bir dünya yok 30 tane sinyal yakacak ve 20 sinden zarar edeceksiniz. 6 ay hiçbirþey kazanmadan alýp satacaksýnýz. Tam kazandým derken KOCAMAN BÝR GAP DENK GELECEK

Sisteminiz riskleri yani getiri eðrisi ne kadar zigzaglý ve riskli görünüyorsa kazançta kayýpta o derece büyüyecek sisteminiz ne kadar az risk içeriyorsa getiride o derece düþmeye ve faize yaklaþmaya baþlayacak. Faizle risk kýyaslamasý yaparak sistemlerinizi belirleyebilirsiniz.

Faiz 0 riskle size %15 veriyor. Siz riske katlanarak %15 alacaksanýz bir problem var. Bunun gibi belli kýyaslamalar kendinizce risk ve getiri analizi yaptýktan sonra bu risk için bu sisteme deðermi noktasýnda düþünüp bir karar vereceksiniz.

mesela benim sistemlerim þu an yýllýk %400 ila %1500 getiri potansiyeli içeriyor. ancak sermayenizin %90 'ýnýda eritme riski içeriyor. Tabi bunun yanýnda hedeflere hýzlý ulaþmayýda vadediyor.

Biraz piyango misali çalýþýyor bir kere %1500 yakaladýmý iþ bitecek o noktadan sonra 0 rýskle devam edecegým. Parayý çekecegým için.

Yani 200 bin TL sermayen mi var bunu bir sisteme baðlayýp %50 her yýl kazanayým noktasýnda ilerlediðimde zaman çok fazla uzuyor ve parayý belirli bir noktaya getirip artýk harcamaya baþlayayým dedimde büyük ihtimal ya yatalak hasta yada hayattan alacaðým zevk düzeyi düþecek. buda girdiðim risk beklediðim süre vesaireyi hesaplayýnca mantýklý gelmedi bana. Belkide gelecek 15 yýl sonra tüm kazançlarýmý kaybedip batadabilirim. 15 yýllýk yatýrým harcayamadan çöp.

Bunun yerine benim kafam þöyle çalýþýyor. 200,000 TL sermayeyi 20 parçaya böl.

20.000 TL yi koy sisteme bir sene içerisinde %1500 ila -%100 civarý getiri saðlamasý lazým.

eðer her seferinde 0 larsa 20 tane deneme hakkým var.

eðer 3 - 5 kere %100 getiri saðlasa bile toplam deneme sayýmý arttýrýyor.

2 kere %1000 yapsa zaten emekliyim

peki bu çokmu uçuk hayýr deðil. Geçen sene %1500 saðladýk ancak çok düþük boyutta para çekmediðim için gerisin geri aþaðý yuvarlandýk. Her %1000 %1500 den sonra parayý çekip yeniden 20 ile baþlamak gerekiyor.

Zaten bir kere %1000 yaptýgýnda sana 10 tane daha extra deneme hakký doðuyor vesaire.

Buda böyle farklý bir strateji iþte.
    Bahsettiðiniz yüzdeler çok yüksek rakamlar , kaldýraçsýz oranla faizin 2 -3 katý bence kafi, iþin içine kaldýraç da girince , yýllýk faiz oranýn yaklaþýk 10 katý bir yüzde elde edilir. Bu rakam hayat standartýný çok çok artýrmaya yeter diye düþünüyorum.
    Siz yýllardýr bu iþin içindesiniz , ben manueli býrakmaya karar verdim ( acý bir deneyimle), bakalým sistem iþinde ne kadar baþarýlý olacaðým.

4.  Alýntý Originally Posted by SSilentmaNN Yazýyý Oku

selamlar
    bu benim viop30 sistemlerimin performansý. viop30 portföyümde %15 lik bölüm iþgal ediyor. %85 i pay vadeli sistemler (ordaki getiriler çok daha iyi) ve manuel döviz/altýn (önemli desteklerde kademeli biriktirme yeni zirvelerde kademeli azaltma þeklinde)

viop30daki bu tablo üzerinden dahi konuþacak olursak ;
    burdaki sistemleri 3 yýldýr reel kullanýyorum ve rakamlar her iþlem baþýna 50 puan düþülmüþ ve ayrýca iþlemlerin tam gerçekleþme fiyatlarýndan oluþuyor(ayrýca bi kayma yok yani).
    3 yýlýn ortalamasý yýllýk NET 20bin puan. yani 1 e 1 kaldýraç için %20 civarý bir getiriden bahsediyoruz. ben 1 e 5 kaldýraç (maxdd ler 25bin puan civarý ancak hepsi ayný anda maxdd ye uðramýyor birbirini dengeleyebiliyorlar.) kullandýðým için yýllýk %100 getiri demek oluyor. buda hiç yorulmadan sadece robotlar ile iyi bir getiri.
    bu iþi yapacaksanýz robot olmazsa olmaz. ancak yeterli deðil. geçmiþi iyi bir sistemi " hah altýn kaseyi buldum" deyip reel uygulamayýn bence. testlerini reel piyasada sanal oalrak yada minik lotlarla yapýn. bu iþde öðrenilecek çok þey, edinilecek çok tecrübe var. acele etmeyin. bol kazançlar

5. Merhabalar, Erhan'ýn düþüncelerinden ise Matadorun düþünceleri benim anlayýþýma daha yakýn gözüküyor. Makul ve istikrarlý bir yýllýk kazancý kaldýraç ile yükseltmek daha doðru olur diye inanýyorum. Çok kötü bir sisteminiz yoksa, seans ortasýnda mudahale etmezseniz makul kazançlar yakalanabilir. Küçük zararlarý küçük kazançlar sýfýrlayacaktýr, size de güzel trendlerin yüksek kazançlarý kalacaktýr. En azýndan benim geçmiþe yönelik testlerimde böyle bir sonuç çýkýyor. Ayrýca, trade psikolojisi ayrý bir konu. Robot kullanmanýn en güzel tarafý bu, trade psikolojiyle baþ etmek zorunda kalmýyorsunuz. Yeni bir sistemci olarak düþüncelerim bunlar, zamanla muhakkak sizlerden çok yeni þeyler öðreneceðim.

6.  Alýntý Originally Posted by HALÝL KALKAN Yazýyý Oku
    Ayrýca, trade psikolojisi ayrý bir konu. Robot kullanmanýn en güzel tarafý bu, trade psikolojiyle baþ etmek zorunda kalmýyorsunuz.
    Keþke dediðiniz gibi olsa yeni olduðunuz için sistemcilik iþide ciddi piskoloji istiyebiliyor, piyasaya bi haber düþüyor, yok savaþ çýkýcak yok ambargo uygulanacak bi an panikliyorsunuz bi bakýyorsun sistem al vermiþ ya diyorsun malmý bu sistem þu durumda al verilirmi, sistemi kapatýp düþüþe geçiyorsun, bi bakýyorsun tek barla 2-3 bin puan piyasa yukarý alýnmýþ, ha döner ha iner diyene kadar kaþla göz arasýnda ralli oluyor terse kalýyorsun, genelde ralliler böyle geliyor en kötü zamanlarda geliyor yada durum tam tersi çöküþler piyasanýn en güzel haberler geldiðinde oluyor, iþte sisteme baðlý kalmak burda önemli, saðlam piskoloji olacak yada faize koymuþ gibi sisteme habere yorumlara bakmýycaksýn býrakacaksýn kendi halletsin.
    Bir diðer konuda max dd olayý bazen sistemlerin kötü zamanlarý oluyor, günlerce haftalarca zarar yazmaya devam ediyor yeri geliyor aylarca yatay takýlýyor , 10-15 bin puan zarar ediyorsun, kayma komisyon derken 20 binleri bulduðu zamanlar olabiliyor, iþte irade burda devreye giriyor, yeter artýk nereye kadar devam edecek zararlarým yeter dediðinde sistemi devre dýþý býrakýyorsun sonra bi bakýyorsun, sistemler karda uçmuþ gitmiþ, tekrar sisteme girsen bi dert girmesen bi dert.
    Benim batýþlarýmdan biride böyle oldu sistem tarihi zarar yazdý - 15 binleri gördü yeter dedim sistemden çýkýp baþka sisteme geçtim buseferde o sistemin en zararlý zamanýna denk gelince sermayeyi baya erittik sistem deðiþtirmesem diðer sistem zararýmý kurtaracaktý ama iþte o anlýk piskoloji herþeyi mahvediyor.
    O yüzden sistemciysen senin de robot gibi olman gerekir, haber, yorum, dünya gündemi, sistemin zarar yazmasý, aylarca yatay takýlmasý hiçbirþeyi takmaman sisteme baðlý kalman gerekir, asýl soru bu böyle durumlarda halen devam edebilecekmisin?
    Kaldýracý iyi ayarla 4/1 veya daha altý olsun.
    Sisteminizede her zaman sadýk kalýn,ozaman sisteminiz iþe yarar ve yapmasý gerekeni yapabilir.

POT-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!

7. Göktürk çok güzel yazmýþsýn, Robot açtýðým 3 günde hiç müdahale etmedim, bundan sonra müdahale etmeyi de düþünmüyorum, hatta seans izlemek dahi sistemci olana zarar. Önümüzdeki günlerde seans izlemeyi de býrakabilirim. Gün sonu kar zarar belli olacaktýr. Max dd geçmiþ testlerden fazla sapmazsa panik olacak bir durum da yoktur, düþük/ makul max dd bir sistem izlemeli, 20 Bin max dd ile tabi ki panik olunur. Erhan'ýn geçmiþ sayfalarda bahsettiði risk yönetimi çok önemli bir konu. Aslýnda söyleyecek çok þey var ama bu söylenenler seans açýldýðýnda önemsiz hale geliyor. Bir makine iyi bir satranç oyuncusunu yenebiliyorsa piyasayý da yenebilir, en azýndan insana göre daha fazla þansý olur.

8.  Alýntý Originally Posted by HALÝL KALKAN Yazýyý Oku
    Göktürk çok güzel yazmýþsýn, Robot açtýðým 3 günde hiç müdahale etmedim, bundan sonra müdahale etmeyi de düþünmüyorum, hatta seans izlemek dahi sistemci olana zarar. Önümüzdeki günlerde seans izlemeyi de býrakabilirim. Gün sonu kar zarar belli olacaktýr. Max dd geçmiþ testlerden fazla sapmazsa panik olacak bir durum da yoktur, düþük/ makul max dd bir sistem izlemeli, 20 Bin max dd ile tabi ki panik olunur. Erhan'ýn geçmiþ sayfalarda bahsettiði risk yönetimi çok önemli bir konu. Aslýnda söyleyecek çok þey var ama bu söylenenler seans açýldýðýnda önemsiz hale geliyor. Bir makine iyi bir satranç oyuncusunu yenebiliyorsa piyasayý da yenebilir, en azýndan insana göre daha fazla þansý olur.
    Son cumlenize bie tanede ben sonuna ekleme yapayiyi hir santranc oyuncusu yene bilir en azindan insan gore daha fazla sansi olur. O mainenin verdigi kararlara mudahle etmezsen.

Yeni iseniz bu cunleyi unutmayin her yeni baslayan mutlaka bir gun mudahle eder sistemine. O gun gelecek olursa bu cumleyi hatirlayin

O makina belkide rakibine karsi butun piyonlarini kalesini kaybediyor. Ancak bir vezirle butun oyunu lehine ceviriyor.

Insanoglu o makineye buna ya piyonlarin hepsini kaybetti diye mudahle etseydi. Bir makina en iyi santranc oyuncusu hicbir zaman yenemeyecekti.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 246/350 ÝlkÝlk ... 146196236244245246247248256296346 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •