Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
67,65 10% 514,47 Mn 61,70 / 67,65
1,65 10% 54,40 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 87,06 Mn 13,54 / 14,75
19,82 9.99% 266,75 Mn 16,22 / 19,82
38,62 9.97% 385,97 Mn 37,00 / 38,62
10,53 -10% 2,11 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 200,70 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 522,85 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,60 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,35 Mn 4,58 / 4,58
324,50 0.31% 11,36 Mr 319,00 / 326,25
221,10 6.35% 9,29 Mr 209,00 / 225,00
267,75 1.81% 6,88 Mr 266,00 / 272,50
3,10 4.38% 6,79 Mr 2,98 / 3,11
78,05 -1.51% 6,66 Mr 77,60 / 79,15
19,12 -0.42% 767,09 Mn 18,66 / 19,26
394,00 -0.63% 6,13 Mr 390,25 / 404,50
221,10 6.35% 9,29 Mr 209,00 / 225,00
757,50 -0.72% 2,47 Mr 747,00 / 761,50
93,35 1.03% 500,70 Mn 91,90 / 93,65
116,70 1.3% 831,39 Mn 112,40 / 119,90
394,00 -0.63% 6,13 Mr 390,25 / 404,50
31,24 -0.19% 125,82 Mn 30,50 / 31,30
10,68 2.79% 178,02 Mn 10,40 / 10,70
81,25 2.85% 472,09 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 250/350 ÝlkÝlk ... 150200240248249250251252260300 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 1,993 - 2,000 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

Alýntý Originally Posted by matador38 Yazýyý Oku
    slm arkadaþlar
    bu hafta sistemler nasýldý?
    son üç gün +2800 5 iþem periyod 5 dk.

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    aradýðýnýz neydi hocam beklentiniz ?
    Est. hocam.
    Matriks bir kütüphane oluþturdu. Benim anladýðým þekilde bir kütüphanemidir bilmiyorum. Ama merak ediyorum.
    Ýdealci olunca, idealdende bekliyoruz, bu sitedende. 5. konu baþlýðý kütüphane olabilir. Matematiksel iþlemler olabilir mesela.

Ben bir robot þablonu istiyorum.
    Misalen
    iki farklý hesap, Anahtar,defa, sinyali geç kontrol etme (dakika veya saniye) emri geç gönderme,
    Baþka neler olabilir?
    hepsi bir robotun içinde açýklamalý, isteyen istediðini kulansýn.
    Yoksa ideal candýr. Destek ekibide.
    Var yazmayý sevenler topluluðundanýz.

3. Bu vadeyide böyle bitirdik, bazý yerlerde trend geliyor düþüncesiyle lot artýrýmýna girince fena çarptý,
    Gerçi hatayý kendimde yada sistemde bulmuyorum, temmuzun ortasýndan beri piyasada can yok, yatay bi trend söz konusu,bazý yerlerde ani hareketler oluyor 4-5 bini buluyor sonra devamýnda yine yataya giriyor, þöyle bi 10- 15 bin puan patlayamadýk gitti.
    Elbet saðlam trendler gelecektir diye düþünüyorum.
    Son vade kaldý, bakalým yýlbaþýndaki hedefimi gerçekleþtirebilcekmiyim.
    Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!

4. sn. göktürk
    1 ocaða göre portföyününz % kaç büyüdü?

5.  Alýntý Originally Posted by matador38 Yazýyý Oku
    sn. göktürk
    1 ocaða göre portföyününz % kaç büyüdü?

Aslýnda portföyü lot artýrým olarak hesaplýyorum, ocak baþýnda 1600 tl param vardý 1 lotla oynarken(kalan 600 tl teminat) sene sonunda 10 lotla oynayabilecek hale getirmek istiyordum,yani 1-10 kazanç.
    Þuan için 5000 tl küsür param oldu yani 5 lot alabilirim buda benim için %500 kazanç demek.
    Çünkü ,ocak ortasýnda sistemi kapatýp büyük trende ters hareket edip, ilk hatayý orda yaptým, sistem þubattan itibaren 900 tl üzerinden deðerlediirsem parayý 5 e katlamýþ vaziyette(yani lotu).
    Yukardaki kar/zarar raporu geçen ayýn 24 üne kadar toplam net kar: 8,317 tl
    Aslýnda görev benim için baþarýlý olmuþtu ana parayla birlikte 1 lotluk miktarý þubattan eylüle 10 lota katlamýþtým,
    ama yine bu ay hata ettim, gereksiz ani hareketlerde aç gözlülükle yüksek lotlarla girdim 7-8 lotla çarpýlýnca karý baya götürdü.
    Sistem açýsýndan bakarsam gayet tatminkar yani yýllýk 1-10 kazanç gayet iyi,
    Ama benim disiplinim açýsýndan pek iyi olmadý,
    Bunlarý yazmamdaki amaçda ilk hatamý söyledim, sistem kapatýp, sistem tersine hareket etmeyin,
    Ýkinciside asla yüksek kaldýraçla girmeyin teminatlarý iyi ayarlayýn.
    Bunlar bana ders oldu,dersimi aldým, umarým burayý okuyan arkadaþlarda bu dersi alýrlar,ayný hatalara düþmezler.
    Bakalým temmuzdan beri piyasalarýn yatay olmasý beni bu vade için tekrardan umutlandýrýyor,
    Umarým yýl sonuna kadar tekrar ana parayý 10 bin tl üzerine atabilirsim,
    Seneye benim için çok farklý þeyler olur.
    Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!

6. tebrik ederim. çok iyi bi getiri. umarým bundan sonrasý sizin için çok daha iyi olur. geliþmeleri de paylaþýrsanýz sevinirim

7. Bu ay 10 000 puan net getirisi oldu sistemin.

8. Yine destan yazmýþým

Alýntý Originally Posted by hasan tahsin Yazýyý Oku
    Est. hocam.
    Matriks bir kütüphane oluþturdu. Benim anladýðým þekilde bir kütüphanemidir bilmiyorum. Ama merak ediyorum.
    Ýdealci olunca, idealdende bekliyoruz, bu sitedende. 5. konu baþlýðý kütüphane olabilir. Matematiksel iþlemler olabilir mesela.

Ben bir robot þablonu istiyorum.
    Misalen
    iki farklý hesap, Anahtar,defa, sinyali geç kontrol etme (dakika veya saniye) emri geç gönderme,
    Baþka neler olabilir?
    hepsi bir robotun içinde açýklamalý, isteyen istediðini kulansýn.
    Yoksa ideal candýr. Destek ekibide.
    Var yazmayý sevenler topluluðundanýz.
    Bende acaba dýþardan bakan birisi ne gibi eksiklikler görmüþ bizim görmediðimiz onu ölçmeye çalýþýyorum aslýnda.

Ýdeal ekibine web site açýp bir eðitim seti oluþturulmasý gerektiðini söyledim daha önce. Hatta bir youtube kanalýnda eðitici kodlamayý da öðreten bir kanal açýlabilir dedim. Bir tane eleman alýn bu elemanýn iþi gücü bu olsun dedim. Bir nevi kývanç bir nevi ufuk olmuþ olacak. BU konuyu düþünüyorlar.

Ancak bir yandanda þu var. Ýnsanlar kod yazmaya veya öðrenmeye meyilli deðil. Ortalama bu iþe baþlama aralýðý 30-35 bu yaþlarda da çoðu kiþi evli barklý iþinde gücünde insanlar. Vakit ayýracak zamanlarý yok kodlama öðrenmek için yeterli motivasyonlarý yok hayat koþuþturmasý para kazanma çoluk cocuk geçindirme ve tabi karý dýrdýrýndan ben saatlerce okuyayým saatlerce video izleyeyimde bu iþi çözeyim diyecek lükse sahip deðiller. Ancak içimizden bizim gibi bu iþi yapmaya hevesli ve herne þartta olursa olsun bu iþi çözmek öðrenmek isteyen kiþi sayýsý %10 civarýdýr. BU sebeple kodlamayla alakalý yapýlacak eðitimler verimlilik açýsýndan sadece %10'u kapsýyor. Geri kalan %90'ý biri bana hazýr kazandýran bir robot eliyle bana teslim etsin bende darphanemle mutlu mutlu para kazanayým noktasýnda bakýyorlar.

BU sadece algo trade için deðil hisse tarafýnda da görüyoruz. Twittera bakýn 10 tane üstad var ancak takipçi sayýlara baktýðýnýzda 100 bin tane hazýrcý var. Ben hazýrcý beleþci diyorum onlara Nye tam tersi oluþmuyor. Niye 100 bin adet üstad olupta sadece 10 ar tane takipçisi olan hesaplar yok yada oluþmuyor. Çünkü beleþi hazýrý seviyoruz tembeliz. Tembel olmayanlarýnda zaman problemleri var hayat þartlarý vesaire sebebiyle birilerinin akýl vermesi hise söylemesi veya sistem vermesiyle para kazanmayý ummaya çalýþýyorlar.

Bunun haricinde matrikste sýnýrlar belli iken idealde bir sýnýrsýzlýk var. Ýdeal için temel mesele C# kodlamasýný öðrenmek bunu öðrendiðinizde zaten ideal için ayrý bir eðitime neredeyse gerek kalmýyor. Bir kodlama dilinden bahsettiðimiz için bazý durumlar deneyimle oluþabiliyor. Yani örneðin bir algorýtma kurma eðitimi sadece mantýðýnýn nasýl olduðu öðretilebilir. Sonrasý tamamiyle sizin tecrübenizle geliþecek birþey.

Verilecek hazýr kalýplar sizi geliþtirmez. Sadece günü kurtarýr yarýn baþka birþey yapmak istediðiniz yine buraya yazmanýz sormanýz gerekir ezbere dayalý olur içindeki kalýplarýn numarlarýný ve parametrelerini deðiþtirmekten öteye gidemezsiniz. Mesela verdiðiniz örnek tamamen algorýtma kurmayla alakalý bir örnek.

Verdiðiniz örnekteki algorýtma tek bir kalýpla oluþmuyor yani bana bunu kur deseniz farklý bir algorýtma mantýgýyla kurarým sezaiye söyleseniz farklý y koça söyleseniz farklý býr algorýtma ile ayný yapýyý yapar. Yani bir tane kalýp yok aslýdna bir sürü farklý algorýtmayla ayný yöntemi kurgulayabilirsiniz. Birisi daha kýsa kurar birisi daha uzun kurar.

Kullanýlan terimler ayný olacaktýr. ancak algorýtmasý yani oraya giden yol farklý þekillerde olacaktýr.

Bir sürü farklý mantýklarda robot kalýplarý oluþturulsa bile bu sizin sisteminizde doðru çalýþacaðý anlamýna gelmeyecektir. Sizin sissteminiz çok farklý bir mantýkla çaýþýyordur. O sistemi bu hazýr robot kalýbýna sokarsanýz sisteminiz saniyede 100 adet emir gönderebilir. SOnrasýnda yaw sizin verdiðiniz robot kalýbý bozuk bir sürü emir gönderdi batýrdý beni dersiniz. Ancak aslýnda sizin kurgunuz yanlýþ kurgunuz bu robot kalýbýna uygun deðil.

Mantýðý algorýtmayý bilmeyen biri hangi hazýr robot kalýbýnýn kendi sistemine uygun ve hatasýz olacaðýnýda bilemeyecek. Bir yeri kolaylaþtýrýyým derken binlerce sorunla uðraþacak baþka bir yan etki çýkabilir ve bunu düzeltmek hazýr kalýp vermekten daha zor bir hal alabilir.

Ve dediðim gibi bu kalýcý bir çözüm deðil. Ýnsanlar yeni fikirler aklýna geldikçe mecburen onun hazýr bir kalýbýnýn olmasýný bekleyecektir. Kimse kodlamalarda yazan mantýðý anlamadýðý ve sadece kopyala yapýþtýrla iþini gördüðü için. yeni fikirler yeni kalýplar için yine çeþitli talepler ortaya çýkacaktýr. Bunun sonunun geleceðini düþünüyorsanýz yanýlýyorsunuz. Bunu sonu hiç gelmiyor. Bir robot tasarlýyorsun. veriyorsun bakýyor bazý bölgelerde sýkýntý göruyor. Yaw hocam buna þunuda ekleyivermisin diyor. Onuda ekleyýveriyorsun. hmm fena deðilde aslýnda þurayýda deðiþtirsek iyiymiþ hocam birde sþunu ekleyiverirmisin. Tamam ekleyivereyim. Bu olmuþta aslýnda bir þöyle çalýþtýrsak daha iyi olabilir hocammmmmmmm hocammmmmmm yaw çok zahmet verdimde yaw surayý da soyle bi deðiþtirsek. HAYDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA iþim gücüm yok senin bir tane sisteminin çeþitli eklemeleriyle benmi uðraþýp duracam kardesým ne bu yaw. Bunun sonu asla gelmeyecek. Yaþadýðýmdan biliyorum. Þunu þunu yapýver diyorlar Yapýyorsun ardýnda birde buna kar al ekleyiver diyor ekliyorum bakýyor yaw stoplosta ekleyelim diyor eklýyorum. bakýyor takýp eden stoploss çevirelim diyor. onu yapýyorum. kestikten 5 sanýye sonra iþleme girsin ekleyiver diyor eklýyorum. vade geçiþlerinde nakýte geçsini ekleyiver diyor. eklýyorum. Bana faydasý ne tüm bunlarla niye bu kadar vakit harcadým iþim gücüm yokmu benim.

neyse bunla bir süre trade ediyor yatýrýmcý 5 ay sonra kapýný çalýyor yaw hocam bu onceký yaptýgýmýz robot iyi ama 200 bin puan uretýyor þunu þunu eklersek 250 býn uretecegýný düþünüyorumda bi el atýversen uzaylýlardan bana gelen bir indikator buldumda söyle bir inceledim güzel bir indikatormuþ twttardan kývanç anlatmýþ robotu çok hoþuma gitti bunuda koyuver. koyuyorsun bakýyor yaw bunu ekledýk ama þu indikator fazla gelmiþ onun iþleme girmesini engellemiþ içinden þu ýndýkatoru cýkartsak mý ?

Aslýnda güzel oldu bu sekýlde ama sanký kar al ýptal etsek daha iyi olacak gibi. birde kar alý ýptal edebilirmisin.

Buyur burdan yak bitmiyor AGA bitmiyor ekledýgým herþeyi geri siliyorum bam baþka bir indikator sokuyorum talep ettiði þeyler bazan öyle zorký kodu tamamen silip yeniden tasarlaman gerekiyor kurguyu ona göre kurman gerekiyor. herþeyi sýfýrdan tasarlaman gerekiyor.

Yani bir kod yazdým onun üzerinden herþey týkýr týkýr eklenir diye birþey yok öyle birþey eklemen gerekiyor ki ta en bastan onu ayrýca belirtmen gerekiyor algorýtmayý kurarken onu basta belirtmediysen tüm kodu silip yeniden tüm satýrlarý yazman gerekiyor.

Uzaktan nolacak kurulup geçecek sanýrsýn öyle deðil. Algorýtma kurmayý öðrendiðinde dediðimi dah iyi anlayacaksýn. Defalarca kez silip silip yeniden yazman gerektiðini öðreneceksin.

Tüm bu deneyimler zaten algorýtma kurarken nelerý düþünmen gerektiðini ve ona göre algorýtmayý bastan herþeye uyumlu býr sekýlde kurgulaman gerektiðini ortaya koyacak.

Kýsaca bir sürü öðrenmeniz gereken þey var. Bunun yerine idealgo modulunu alýp hazýr hiç kodlarla ugrasmadan robot yaratabýlýrsýnýz yok ben daha geliþmiþ birþeyler yapacam dýyorsanýz.

ÖNCE ALGORITMA EÐÝTÝMÝ Daha sonra C# eðitimi almanýzý tavsiye ederim bu ikisi oturdugunda ki algorýtma eðitimi zamanla geliþen birþey bu iki eðitimden sonra ideal için ayrý býr egýtýme ýhtýyaç kalmýyor zaten ne yazman gerekiyorsa þakýr þakýr kodluyorsun idealde. Ne kalýbýymýþ kalýbý sen yazýp buraya yapýþtýrýrsýn. ))

TÜm bunlarýn harýcýnde asýl mesele binlerce farklý mantýk ve kurguyla sistem oluþturmak olmadýðý gerçeðini 3 yýl sonra anlayacaksýn onlarca sistem geliþtirir yüzlerce farklý kalýp yaratýrsýn. Ancak bir bakmýþsýn gelecekte calýsmayacak býr sýstemler sürüsü ortaya çýkmýþ. Herþeyi kodlayabiliyorsun ancak gelecekte calýsacak ve para kazandýracak sistemi bulamýyorsun BU sefer iþin felsefesi ve bilimiyle baþ baþa kalacaksýn. SOnra busayfanýn deðeri daha iyi anlaþýlacak. Çünkü burada gelecekte calýsabýlecek sistem nasýl olmalý nasýl bir mantýgý içermeli nelere dikkat edilmeli gibi konulara daha çok deðiniliyor önce doðru sistem nasýl yaratýlmalý sorusuna cevap bulunmalý daha sonra o sistemi nasýl kodlanýra geçersin. ANcak doðru sistemi kurmayý bilmedikten sorna 100 lerce farklý sistemde kursan gelecekte baþarý elde edemezsiniz.

Yararý olacaksa kýt býlgýmle bir video hazýrladým

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 250/350 ÝlkÝlk ... 150200240248249250251252260300 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •