Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 255/350 ÝlkÝlk ... 155205245253254255256257265305 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,033 - 2,040 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

1.  Alýntý Originally Posted by matador38 Yazýyý Oku
    Tesekkuler Matador hocam.

2. sayfa 3. paragrafta yazildigina gore aksam seansinda sadece limitli ve sartli emirler kullanilabilecek. Tek satir robot mevcut haliyle piyasa fiyatindan emir gondermekte. Tek satir kullanmayan kisilerin cogu da robotarini piyasa fiyatindan emir gondermesi seklinde kurgulasmislar diye tahmin ediyorum. Yani kisaca, robotunuzun surekli muzayede saatlerinde "piyasa", aksam saatlerinde "limitli emir" ile calisacak sekilde yeniden kurgulanmasi gerekecek!

Ideale onerim tum islem saatlerinde calisabilen piyasa ve/veya limit emir secenegi olan yeni bir tek satir robot olusturmasi olur.

2.  Alýntý Originally Posted by 3c1a Yazýyý Oku
    Tesekkuler Matador hocam.

2. sayfa 3. paragrafta yazildigina gore aksam seansinda sadece limitli ve sartli emirler kullanilabilecek. Tek satir robot mevcut haliyle piyasa fiyatindan emir gondermekte. Tek satir kullanmayan kisilerin cogu da robotarini piyasa fiyatindan emir gondermesi seklinde kurgulasmislar diye tahmin ediyorum. Yani kisaca, robotunuzun surekli muzayede saatlerinde "piyasa", aksam saatlerinde "limitli emir" ile calisacak sekilde yeniden kurgulanmasi gerekecek!

Ideale onerim tum islem saatlerinde calisabilen piyasa ve/veya limit emir secenegi olan yeni bir tek satir robot olusturmasi olur.
    Güzel bi konuya deðinmiþsiniz, teþekkür ederim.
    Tek satýr robot kodlarýn, dediðiniz gibi haliyle deðiþmesi gerekecek, yoksa iþlemler havada kalýr.
    Bu konuyu @Tiberius üstada iletmemiz lazým.
    Eminim bi çözüm getireceklerdir.

Birde sormak istediðim; bu tek satýr robot kodunda anlýk emir gönderimi oluyormu, yoksa barýn kapanmasýný bekliyormuyuz?
    Eðer yoksa, bar kapanýþýný beklemeden, sinyal geldiðinde gönderen tek satýr robot tasarlanabilir mi?
    Ciddi anlamda kaymalar yiyebiliyoruz.Bu konuya da deðinebiliriz.
    Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!

3.  Alýntý Originally Posted by Göktürk Yazýyý Oku
    Güzel bi konuya deðinmiþsiniz, teþekkür ederim.
    Tek satýr robot kodlarýn, dediðiniz gibi haliyle deðiþmesi gerekecek, yoksa iþlemler havada kalýr.
    Bu konuyu @Tiberius üstada iletmemiz lazým.
    Eminim bi çözüm getireceklerdir.

Birde sormak istediðim; bu tek satýr robot kodunda anlýk emir gönderimi oluyormu, yoksa barýn kapanmasýný bekliyormuyuz?
    Eðer yoksa, bar kapanýþýný beklemeden, sinyal geldiðinde gönderen tek satýr robot tasarlanabilir mi?
    5 Saniyelik grafikler geldi artýk.

Sisteminizi 5 Saniyeliðe çevirebilirsiniz.

Diyelim 5 dakýkalýkta 10-20 lik MA kesiþtiriyorsunuz.

Bunu ekrana açýn sað tarafa sol tarafada ayný sistemin 5 Saniyeliðini koyun.

Daha sonra sinyaller ayný yere denk getirecek biçimde parametrelerinizi yükseltin.

Böylece 5 dakikalýk sisteminiz týpký anlýk çalýþýyormuþ gibi 5 saniyede ayný bar içinde aldýrmýþ/sattýrmýþ olursunuz. Bir nevi anlýk sisteme dönüþür. Anlýk sistemden tek farký 5 Saniye beklemesi.

Tek satýrlýk robot kodunun mantýðý kapanýþý baz almasý diye biliyorum 5 Saniyelik grafikte kapanýs bazlý olduðu için tek satýrlýk robotta problem çýkarmayacaktýr.

Diðer bir konu ise tavsiyemi daha öncede soyledim.

Yeni bir vadeli endeks grafiði yaratýlmasý yönünde bir opsiyon tanýnmasý.

Yani

VIP-X030 grafiðine gece seanslarý eklebilir sýkýntý yok.

Sistemciler için þu yapýlabilir.

SVIP-X030 grafiðine gece seanslarýnýn hiçbir mumu dahil edilmez.

Böylece sistemlerimiz eski verilerle tam uyumlu halde çalýþmaya devam eder ve revizyon yapmamýza gerek kalmaz.

Sistemimizin gece seanslarýnda davranýþýyla eski þekildeki davranýþý arasýndaki performans kayýp/kazançlarýný görebilir bu durumun lehimize/aleyhimize mi olduðunun ölçümünü kolayca yapabiliriz.

Ýsteyen SVIP-X030 kulanarak gece grafiklerini göremez eski þekilde devam eder.
    Ýsteyen VIP-X030 kullanarak gece grafiklerinide görür ve o þekilde sistemini kullanýr.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alýntý Originally Posted by Göktürk Yazýyý Oku
    ..

PHP Code:
    var Sistem.RobotViopAktif("SistemAdi""BazSembol""EmirSembol""Periyot"Miktar"SANIYE"0)

//-SANÝYE verisi girilmiþ ise, herhangi bir barda sinyal geldiði zaman, barýn kapanmasý beklenmeden emir (barýn kapanmasýna, girilen kadar saniye kala) gönderilir. 
    Tek satir robot ile 1dk lik grafik verisi uzerinden kapanisi beklemeden anlik emir gondermek mumkun. Ancak bar kapanisi olmadan sinyal kesinlesmeyecegi icin ayni bar icerisinde fazlaca al/sat emri gorulebilir. SANIYE degerine en yuksek 60 degeri atanabildiginden dolayi 1 dk uzeri periyotlarda calisan sistemlerde bar kapanisinin sadece son 60 saniyesinde anlik emir gondermek mumkun.
    Son düzenleme : 3c1a; 24-11-2019 saat: 22:09.

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

Yeni bir vadeli endeks grafiði yaratýlmasý yönünde bir opsiyon tanýnmasý.

Yani

VIP-X030 grafiðine gece seanslarý eklebilir sýkýntý yok.

Sistemciler için þu yapýlabilir.

SVIP-X030 grafiðine gece seanslarýnýn hiçbir mumu dahil edilmez.

Böylece sistemlerimiz eski verilerle tam uyumlu halde çalýþmaya devam eder ve revizyon yapmamýza gerek kalmaz.

Sistemimizin gece seanslarýnda davranýþýyla eski þekildeki davranýþý arasýndaki performans kayýp/kazançlarýný görebilir bu durumun lehimize/aleyhimize mi olduðunun ölçümünü kolayca yapabiliriz.

Ýsteyen SVIP-X030 kulanarak gece grafiklerini göremez eski þekilde devam eder.
    Ýsteyen VIP-X030 kullanarak gece grafiklerinide görür ve o þekilde sistemini kullanýr.
    Aksam seanslarinda robotlarimi calistirmayip, seans boyunca olan islemleri yok farz ederek bir sure izlemede kalmayi dusunuyorum. Onerdiginiz bicimde ideal tarafindan yeni bir grafik kodu olusturulmasi gecis doneminde isimizi kolaylastircaktir. Ideal umarim onerinizi dikkate alir. Hic birsey yapilmazsa bear hocamin paylastigi cozum elimizin altinda duruyor.

Ben matrikste islem yapiyorum emiri baglarken alim satimi piyasa seklinde giriyorum, idealde su an bu gece seansinda kullanilacak emir tipi olan limit ve sarta bagla emir olarak bi emir secenegi varmi su an??
    DUHUL 2007...
    BÝZÝ BÝLEN BÝLÝR....

7.  Alýntý Originally Posted by 3c1a Yazýyý Oku
    Aksam seanslarinda robotlarimi calistirmayip, seans boyunca olan islemleri yok farz ederek bir sure izlemede kalmayi dusunuyorum. Onerdiginiz bicimde ideal tarafindan yeni bir grafik kodu olusturulmasi gecis doneminde isimizi kolaylastircaktir. Ideal umarim onerinizi dikkate alir. Hic birsey yapilmazsa bear hocamin paylastigi cozum elimizin altinda duruyor.
    valla genel anlamda konustum da sistemci pazarý %5 ya ediyor ya etmiyor dediler. Yani çok az kiþiyiz. Hani böyle birþey yapmaya uðraþýrlar mý ne kadar iþ yükü yükler yüklemez analiz edecekler bir karara varacaklar umarým istediðimiz þekilde bir geliþme olur. Sonuç olarak bu bir insiyatif.

Þimdi uzun vadede bu grafiklerin yanýna birde pay vadeliler vesaire gibi baþka baþka grafikler içinde ayný talep oluþacaktýr.

Her biri ayrý ayrý programlanmak durumunda kalacaktýr. Bu durumu nasýl otomatize edecekler. Bir baðlatý problemýnde veri kesintisinde ne gibi sorunlarla karþýlýlacak bunun sorumlusu kim tutulacak gibi detaylar var.

Þu anda sorumlu hep BÝST niye veriler oradan geliyor ve oldugu gibi yansýtýlýyor fakat yeni bir endeks yaratýldýgýnda bunun versi önce bistten ideale idealdende eksiltilmiþ biçimde bize gelecek. Bir hata bir yanlýþlýk yapýlýp kazara gece verileri geliverirse herkesýn robotu sapýtýverir sonradan düzeltseler bile. Sorumlu ideal terminali olarak görülecektir.

Serverlarda 2. bir veri bankasý oluþacak Baþýnda S kodlu olan Bunlar her bir periyodu için yani 1-5-30 GUN vesaire için ayrý ayrý datalar tutulacak. Yani azýnlýk olan %5 yani bizler buna ne kadar ihtiyaç duyuyoruz. Konuyu açmasak kimsenin birþey diyeceði yokmuþ Gibi.

BENÝM uykularým kaçtý bu gece saatleri haberinden sonra ancak sistemcilere bakýyorum hiçbirinde kaygý yok gibi. Biran için tüm topýkteki sistemciler ya battý çekti gitti hepsi yada ciddi bir yatýrýmlarý olmadýgý için kimse sallamýyor bu olayý diye düþündüm.

Herhalde benden baþka ideale bu konuda ne planladýklarýný soranda olmamýþ.

Bizim için çok önemli bir konu. GECE datalarý eklenirse ve opsiyon tanýnmazsa iþimiz çok zor, akþam flata geçsek bile indikatorlerýmýzý etkileyecek. Modellerimiz bozulacak. Yeteri kadar GECE verisi elde edene kadar yeni sistem tasarlamak ve bu sistemlerin istatistiklerine güvenmek oldukça zor olacak.

Yeteri kadar gece veriside kimbilir kaç yýllýk Kimiisine göre 2 yýllýk kimsine göre 5 yýllýk. Kaldý ki bu veriler geldiði an belkide geçmiþ verilerimizin hepsini çöpe atmak durumunda bile kalabiliriz.

Bu durumda matrýkstekiler gibi 6 aylýk verilerle overfitting sistemler tasarlamaya baþlar gelecek ayda batarýz.

Hadi bu çok pesimist oldu. Ýyi tarafýndan bakalým.

Bu veriler belkide sistemlerimizi okadar bozmayacak aksine sabah açýlýþ gapleri yemekten bir nebze kurtaracak diyebiliriz.

Ýyiye yormaya çalýþýyorum da abi fiyatlamanýn ve hacmýn yetersiz olacaðýný inanýyorum. Olayýn iyi tarafýndan bakmayý mantýklý görmüyorum çünkü kendim dahi inanamýyorum. DOW ve DOLARA bakýp endeksý fiyatlamaya calýsacaklar bu iki parametre fiyatlama için ne kadar yeterli bari pay vadelileride açsalardý BÝST30 deðilmi fiyatladýðýmýz þey abi þimdi neye dayanarak BÝST30 fiyatlayacaklar SAÇMA!!!

Fiyatlamanýn doðru olmayacaðý bilindiði için hacimsiz bir piyasayla karþý karþýya kalacaz. Buda ikinci bir sorun saçma sapan bar uzamalarý cins cins hareket dahi olabilir.

ÖFF öFFFF Tam parayý vuracam diyom önüme taþ koyuyorlar arkadaþ ne çektim bee

Alýntý Originally Posted by devran42 Yazýyý Oku
    Ben matrikste islem yapiyorum emiri baglarken alim satimi piyasa seklinde giriyorum, idealde su an bu gece seansinda kullanilacak emir tipi olan limit ve sarta bagla emir olarak bi emir secenegi varmi su an??
    su an bekleyen emir yok diye biliyorum algo tarafýnda. Zaten bar kapanmadan emýr yollayamýyorsun ký nasýl olacak algolarý degýstýrmen lazým.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. 1-2 sene önce bu forumda çokca konuþtuk
    fiyatlý emir gönderme seçeneði var , hatta bistech geçiþinde deðiþimler vardý uygulanmasý gereken falan , sorunsuzca yapýldý
    orada sorun yok ama ilerisinde belki var
    emir açýkta kalýrsa beklerse falan
    idealin bekleyen emir okuma yöntemi var, ayrýca C# ýn bütün yetenekleri de elinizin altýnda
    borsa gibi bir kurtlar sofrasýnda , kazancýnýzýn baþkasýnýn kaybýndan gelmesi gereken bir dünyada baþkalarýndan hap gibi çözümler beklemek bence biraz yersiz
    ideal datanýzý saðlýyor emrinizi iletiyor . finansal sorumluluk getirecek yükler üstlenmesini beklememek lazým bence

Sayfa 255/350 ÝlkÝlk ... 155205245253254255256257265305 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •