Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 256/350 ÝlkÝlk ... 156206246254255256257258266306 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,041 - 2,048 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

1.  Alýntý Originally Posted by kenten Yazýyý Oku
    1-2 sene önce bu forumda çokca konuþtuk
    fiyatlý emir gönderme seçeneði var , hatta bistech geçiþinde deðiþimler vardý uygulanmasý gereken falan , sorunsuzca yapýldý
    orada sorun yok ama ilerisinde belki var
    emir açýkta kalýrsa beklerse falan
    idealin bekleyen emir okuma yöntemi var, ayrýca C# ýn bütün yetenekleri de elinizin altýnda
    borsa gibi bir kurtlar sofrasýnda , kazancýnýzýn baþkasýnýn kaybýndan gelmesi gereken bir dünyada baþkalarýndan hap gibi çözümler beklemek bence biraz yersiz
    ideal datanýzý saðlýyor emrinizi iletiyor . finansal sorumluluk getirecek yükler üstlenmesini beklememek lazým bence
    Çok yanlýþ düþünmüþsünüz,
    Kendi düþüncelerimi ifade etmem gerekirse;
    C# bir kodlama programdýr ve bu program üzerinden baþka programlar yaparsýnýz ve C# kendi içerisinde de arayüzleri vardýr misal pencere sekmeleri vardýr ve bu pencere sekmeleri üzerine buton yerleþtirirsiniz sonra o butona kullanýcý týkladýðýnda ne yapmasý gerektiðini kodlamayla yaparsýnýz örnek veriyorum hesap makinesi yapmak istediniz, butonada eþittir iþaretini kullandýnýz, arka planda kodunu yazarsýnýz, kullanýcý eþittire týkladýðýnda algoritma yapmasý gereken matematik hesabýný yapar ve size sonucu yazar.
    Ýdealin sunduðuda kullanýcýya bence bu olmalý, iyi bi arayüz kullanýcýný yükünü hafifletir ki adamlar bu iþi hakkýyla yapýyorlar, misal ideal algo yayýnladýlar, artýk kullanýcý 2 tane ma kesiþtirmek için tek tek kod yazýp arkasýndanda robota baðlamak için tekrardan kod yazmak zorunda kalmýyor videolarýný izledim bence mükemmel uygulama olmuþ.
    Bizlerin istediðide zaten bu arayüzlerdir, bir çok arkadaþ yazdýðý kodlarý, otomatik emire baðlarken sorun yaþýyordu ve tek satýr robot kodu yazýldý buda bizim gibi kullanýcýlarýn iþini büyük oranda hafifletti.
    Yani kýsaca arayüzler nekadar çoðaltýlýr, kullanýcýlya kod kýsmý hafifletilirse tüm kullanýcýlarýn iþ yükü hafiflemiþ olur.
    Tabiki bunun için binlerce seçenek vardýr, hepsine tek tek cevap verilemez bunun için hem fikirim.Ama ortak paydada buluþabileceðimiz, tüm kullanýcýlarý etkileyen sonuçlar için arayüzler olmasý, hepimiz için daha iyi olur.
    Diye düþünüyorum.
    Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    valla genel anlamda konustum da sistemci pazarý %5 ya ediyor ya etmiyor dediler. Yani çok az kiþiyiz. Hani böyle birþey yapmaya uðraþýrlar mý ne kadar iþ yükü yükler yüklemez analiz edecekler bir karara varacaklar umarým istediðimiz þekilde bir geliþme olur. Sonuç olarak bu bir insiyatif.

Þimdi uzun vadede bu grafiklerin yanýna birde pay vadeliler vesaire gibi baþka baþka grafikler içinde ayný talep oluþacaktýr.

Her biri ayrý ayrý programlanmak durumunda kalacaktýr. Bu durumu nasýl otomatize edecekler. Bir baðlatý problemýnde veri kesintisinde ne gibi sorunlarla karþýlýlacak bunun sorumlusu kim tutulacak gibi detaylar var.

Þu anda sorumlu hep BÝST niye veriler oradan geliyor ve oldugu gibi yansýtýlýyor fakat yeni bir endeks yaratýldýgýnda bunun versi önce bistten ideale idealdende eksiltilmiþ biçimde bize gelecek. Bir hata bir yanlýþlýk yapýlýp kazara gece verileri geliverirse herkesýn robotu sapýtýverir sonradan düzeltseler bile. Sorumlu ideal terminali olarak görülecektir.

Serverlarda 2. bir veri bankasý oluþacak Baþýnda S kodlu olan Bunlar her bir periyodu için yani 1-5-30 GUN vesaire için ayrý ayrý datalar tutulacak. Yani azýnlýk olan %5 yani bizler buna ne kadar ihtiyaç duyuyoruz. Konuyu açmasak kimsenin birþey diyeceði yokmuþ Gibi.

BENÝM uykularým kaçtý bu gece saatleri haberinden sonra ancak sistemcilere bakýyorum hiçbirinde kaygý yok gibi. Biran için tüm topýkteki sistemciler ya battý çekti gitti hepsi yada ciddi bir yatýrýmlarý olmadýgý için kimse sallamýyor bu olayý diye düþündüm.

Herhalde benden baþka ideale bu konuda ne planladýklarýný soranda olmamýþ.

Bizim için çok önemli bir konu. GECE datalarý eklenirse ve opsiyon tanýnmazsa iþimiz çok zor, akþam flata geçsek bile indikatorlerýmýzý etkileyecek. Modellerimiz bozulacak. Yeteri kadar GECE verisi elde edene kadar yeni sistem tasarlamak ve bu sistemlerin istatistiklerine güvenmek oldukça zor olacak.

Yeteri kadar gece veriside kimbilir kaç yýllýk Kimiisine göre 2 yýllýk kimsine göre 5 yýllýk. Kaldý ki bu veriler geldiði an belkide geçmiþ verilerimizin hepsini çöpe atmak durumunda bile kalabiliriz.

Bu durumda matrýkstekiler gibi 6 aylýk verilerle overfitting sistemler tasarlamaya baþlar gelecek ayda batarýz.

Hadi bu çok pesimist oldu. Ýyi tarafýndan bakalým.

Bu veriler belkide sistemlerimizi okadar bozmayacak aksine sabah açýlýþ gapleri yemekten bir nebze kurtaracak diyebiliriz.

Ýyiye yormaya çalýþýyorum da abi fiyatlamanýn ve hacmýn yetersiz olacaðýný inanýyorum. Olayýn iyi tarafýndan bakmayý mantýklý görmüyorum çünkü kendim dahi inanamýyorum. DOW ve DOLARA bakýp endeksý fiyatlamaya calýsacaklar bu iki parametre fiyatlama için ne kadar yeterli bari pay vadelileride açsalardý BÝST30 deðilmi fiyatladýðýmýz þey abi þimdi neye dayanarak BÝST30 fiyatlayacaklar SAÇMA!!!

Fiyatlamanýn doðru olmayacaðý bilindiði için hacimsiz bir piyasayla karþý karþýya kalacaz. Buda ikinci bir sorun saçma sapan bar uzamalarý cins cins hareket dahi olabilir.

ÖFF öFFFF Tam parayý vuracam diyom önüme taþ koyuyorlar arkadaþ ne çektim bee

su an bekleyen emir yok diye biliyorum algo tarafýnda. Zaten bar kapanmadan emýr yollayamýyorsun ký nasýl olacak algolarý degýstýrmen lazým.
    Geçiþe kadar vurursun parayi Erhan canini sikma . Karar verici biz olmadiðimiza göre önce durumu görelim sonra da adapte olmaya çaliþalim, zaten baþka yapacak biþey yok þimdilik. Ayrica iþleyen bir piyasayi grafikte yok saymak çok mantikli gelmedi bana. Yine de görmeden biþey diyemeyiz.

3.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    valla genel anlamda konustum da sistemci pazarý %5 ya ediyor ya etmiyor dediler. Yani çok az kiþiyiz. Hani böyle birþey yapmaya uðraþýrlar mý ne kadar iþ yükü yükler yüklemez analiz edecekler bir karara varacaklar umarým istediðimiz þekilde bir geliþme olur. Sonuç olarak bu bir insiyatif.

Þimdi uzun vadede bu grafiklerin yanýna birde pay vadeliler vesaire gibi baþka baþka grafikler içinde ayný talep oluþacaktýr.

Her biri ayrý ayrý programlanmak durumunda kalacaktýr. Bu durumu nasýl otomatize edecekler. Bir baðlatý problemýnde veri kesintisinde ne gibi sorunlarla karþýlýlacak bunun sorumlusu kim tutulacak gibi detaylar var.

Þu anda sorumlu hep BÝST niye veriler oradan geliyor ve oldugu gibi yansýtýlýyor fakat yeni bir endeks yaratýldýgýnda bunun versi önce bistten ideale idealdende eksiltilmiþ biçimde bize gelecek. Bir hata bir yanlýþlýk yapýlýp kazara gece verileri geliverirse herkesýn robotu sapýtýverir sonradan düzeltseler bile. Sorumlu ideal terminali olarak görülecektir.

Serverlarda 2. bir veri bankasý oluþacak Baþýnda S kodlu olan Bunlar her bir periyodu için yani 1-5-30 GUN vesaire için ayrý ayrý datalar tutulacak. Yani azýnlýk olan %5 yani bizler buna ne kadar ihtiyaç duyuyoruz. Konuyu açmasak kimsenin birþey diyeceði yokmuþ Gibi.

BENÝM uykularým kaçtý bu gece saatleri haberinden sonra ancak sistemcilere bakýyorum hiçbirinde kaygý yok gibi. Biran için tüm topýkteki sistemciler ya battý çekti gitti hepsi yada ciddi bir yatýrýmlarý olmadýgý için kimse sallamýyor bu olayý diye düþündüm.

Herhalde benden baþka ideale bu konuda ne planladýklarýný soranda olmamýþ.

Bizim için çok önemli bir konu. GECE datalarý eklenirse ve opsiyon tanýnmazsa iþimiz çok zor, akþam flata geçsek bile indikatorlerýmýzý etkileyecek. Modellerimiz bozulacak. Yeteri kadar GECE verisi elde edene kadar yeni sistem tasarlamak ve bu sistemlerin istatistiklerine güvenmek oldukça zor olacak.

Yeteri kadar gece veriside kimbilir kaç yýllýk Kimiisine göre 2 yýllýk kimsine göre 5 yýllýk. Kaldý ki bu veriler geldiði an belkide geçmiþ verilerimizin hepsini çöpe atmak durumunda bile kalabiliriz.

Bu durumda matrýkstekiler gibi 6 aylýk verilerle overfitting sistemler tasarlamaya baþlar gelecek ayda batarýz.

Hadi bu çok pesimist oldu. Ýyi tarafýndan bakalým.

Bu veriler belkide sistemlerimizi okadar bozmayacak aksine sabah açýlýþ gapleri yemekten bir nebze kurtaracak diyebiliriz.

Ýyiye yormaya çalýþýyorum da abi fiyatlamanýn ve hacmýn yetersiz olacaðýný inanýyorum. Olayýn iyi tarafýndan bakmayý mantýklý görmüyorum çünkü kendim dahi inanamýyorum. DOW ve DOLARA bakýp endeksý fiyatlamaya calýsacaklar bu iki parametre fiyatlama için ne kadar yeterli bari pay vadelileride açsalardý BÝST30 deðilmi fiyatladýðýmýz þey abi þimdi neye dayanarak BÝST30 fiyatlayacaklar SAÇMA!!!
    Erhan hocam ayný düþüncelere bende giriyorum, kafamda deli sorular.
    Piyasayý görmeden de birþey söyleyemiyoruz ki.
    +3 -3 olayýný yapmalarýnýn nedeni piyasa hacimsiz olacaklarýný bildikleri için, extrem hareketlerin yaþanmasýndan korktuklarýndandýr, misal dolarda gece saatlerinde çok anormal barlar oluþabiliyor, bir bakýyorsun 5 de gezinen dolar bir anda 6 küsür olmuþ sonra tekrar eski haline dönmüþ, burdada ayný hareketler olmasý sistemleri fena halde patlatýr.
    Herþeyi geçtim piyasa yatay kalsa bile sistemlerin backtestlerini mutlaka bozcaktýr, ve bu yatay piyasa veya ciddi dalgalanmalý akþam saatleri, sistemlerinde indikatörlerini mutlaka bozacaktýr.
    Birde bunlara ek, þartlý emir koydular, oda sistemler için ayrý bi muamma oldu, gündüz piyasa emir gir, akþam limitliye dön, veyada tamamen limitleye dön ne yapacaðýmýzý þaþtýk kaldýk.
    Madem akþam seansýndan bukadar korkuyorsun, +3 -3 getirme gereði duyuyorsun, yetmiyor, þartlý emir getiyorsun ozaman neden akþam seanslarý açýlýyor? sadece kumarcýlarýn akþam ihtiyaçlarýný karþýlamak için mi?
    Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!

4.  Alýntý Originally Posted by umit_ykoc Yazýyý Oku
    Geçiþe kadar vurursun parayi Erhan canini sikma . Karar verici biz olmadiðimiza göre önce durumu görelim sonra da adapte olmaya çaliþalim, zaten baþka yapacak biþey yok þimdilik. Ayrica iþleyen bir piyasayi grafikte yok saymak çok mantikli gelmedi bana. Yine de görmeden biþey diyemeyiz.
    Bu baslamadan yani mevcut verilerimizi bozmadan bir cozum uretsek daha iyi olacak eski verilerimize gece verisi eklenirse elimizde datalarda bozulacak.

Simdi ben soyle dusundum aslinda bist ne demis.

Istersen katil istersen gece seansina katilma demis yani gece olan hareketler deki kar zarari yansitmam sana aksam kactan kapandiysa uzlasma oradan hesaplanir. Gece isleme girmedigin surece olusacak fiyat hareketlerinden etkilenmezsin kar zarar yazmassin mc yemezsin senin uzlasman aksam bitti. Sabah nerden acilirsa tekrar kar zarar hesaplanir demis.

Bu ne demek bist gece seansina katilmak ve katilmamak seklinde bir opsiyon tanimis yatirimciya zorunlu birakmamis yani.

Gece olusan fiyat hareketlerinde isleme girmedigin sure mc sinirinda bile olsan ve gece olusan fiyattan dolayi mc bile yesen onemi yok ben sabah acilisina bakarim cunku sen islem acmadin gece diyor.

Eger zorunlu biraksaydi mc yerdin olusan fiyat hareketinden dolayi islemi kapatmak degistirmek ve olusan harekete gore strateji gelistirmen gerekirdi cunku olusan hareket senin portfoyunu etkileyecekti.

Fakat girmezsen seni etkilemez demis.

O halde ben sistemcide olsam manuelcide olsam gece islem yapmama ve fiyatlari gormezden gelme secenegim var cunku en basta bist girmezsen pozisyona gormezden gelmis oluruz diyor yani bir opsiyon taniyor. Bist goruyorda biz gormezden gelmis gibi yapmiyoruz aslen yani piyasanin disinda bambaska bir grafikle islem veya strateji uydurmuyoruz.

Bistin bize tanidigi gece seansina katilmak veya katilmama opsiyonunu veri terminalindede boyle bir opsiyon taninsa iyi olur diyoruz.

Ozellikle benim dikkat cekmek istedigim nokta tamda bu.

Bistin opsiyon olarak tanidigi bir grafigi veri terminallerinde de opsiyon olarqk taninmasi.

Dusunun manuel trade eden birisiniz gece seansinda islem acmadiginiz surece fiyat hareketleri ne olmus diye bakmaniza gerek yok cunku sizi etkilemiyor gece fiyat hanyayada ciksa konyayada ciksa sizi tek ilgilendiren sabah nereden acildigi.

Dogrumuyum tam tarif ettigim gibi bistin aciklamasinda yaziyor aynen soyle demis.

"Borsa istanbul tarafindan yapilan duzenlemelerle aksam seanslarina katilmak istemeyen uyelerin fiyat degisimlerinden etkilenMESININ ONUNE GECILECEK"

Yani sen aksam seansinda islem acmassan fiyat degisiminden hicbirsekilde etkilenmezsin diyor

Yani geceyi gormezden gelmis oluyor.

Bu konuda anlastiysak bunun bist tarafindan yatirimciya taninan bir opsiyon oldugunda hem fikir olmusuzdur.

Okey o halde eger idealde uygun gorurse ayni opsiyonu veri olarak bizede tanisin.

Bir ozellik sildirmiyoruz bir ozelligi cope atip diger ozelligi getirmiyoruz.

isteyen ben gece seanslarina opsiyonunu kullanmak istiyorum der sistemini vip-vipx030 a koyar onun sinyallerine veya o grafikteki teknik trendlere formasyonlara gore islemini acar.

Isteyen svip-vipx030 grafigine bakar onu kullanarak cizgilerini cizer sistemini kurar.

Nede olsa ayni opsiyon BIST in kendisi tarafindanda taninmis bir opsiyon yani veri terminali kafasina gore grafik yok etmis olmuyor bistin sundugu opsiyonu terminal olarak sunmus oluyor.

Mantiksiz mi dusunuyorum sizce ?
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum

BÝST'in kendisi bile akþam seanslarý sanki ayrý bir seans ayri bir piyasa gibi deðerlendirmiþ.

2 adet önemli açýklama var.

1- Borsa istanbul tarafindan yapilan duzenlemelerle aksam seanslarina katilmak istemeyen uyelerin fiyat degisimlerinden etkilenMESININ ONUNE GECILECEK.

Yani mc filanda yesen boþ pozu kapatmak zorunda deðilsin seni etkilememiþ gibi varsayabilirsin demiþ.

2- Akþam oluþan fiyat hareketlerinin hiçbirisi gün sonu uzlaþmayý ve vade sonu uzlaþma fiyatlarýnda hesaba katýlmayacak demiþ.

Þimdi DÝKKAT gece oluþan fiyat hareketleri hem MC yedirmiyor hem uzlaþmaya etkisi yok hemde vade sonu uzlaþmasýnda da etkisi yok.

BÝST bu fiyat hareketini görmezden gelmiþ mi gelmemiþ mi ?

Gece seanslarý bu açýklamaya bakýnca yatýrýmcý için bir opsiyon veya ikinci bir piyasa gibi sunulmuþ.

Hani lan býktým sizden GAP oluyor deyip deyip duruyorsunuz. Madem GAP lerden býktýnýz alýn size bir opsiyon geceden iþleme girebilirsiniz demiþ.

Benim anladýgým bu açýklamara göre bu yatýrýmcý için bir opsiyon piyasanýn gerçekliðine etkisi yok gibi.

Yani oluþan birþeyi oluþmamýþ gibi varsayma opsiyonunu BÝST kendisi yapmýþ zaten.

Bu sebeple eðer uygun olursa bence Ýdealde bir opsiyon býraksýn dileyen geceleri dahil olan grafikte strateji teknýk analiz çizsin dileyen gecelerde dahil olanda strateji kursun.

Böyle bir opsiyon açýlmasýnýn kimseye bir zararý olmaz diye düþünüyorum.

Ancka ideal veri terminali bunu uygun gorur veya görmez görmez.

Orasýna birþey diyemeyiz. Tabi takdir idealin biz sadece olursa iyi olabilir diyebiliyoruz.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6. Zayýf bir ihtimalde olsa belkide yeteri kadar derinlik olur ve avantaja çevirebiliriz...
    hemen olmasada bir süre sonra güzel olabilir.

7.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum
    ...
    Erhan hocam cok guzel ozetledin.

Islemler normal seansin devami seklinde kesintisiz olarak 23:00 e kadar devam ediyor olsaydi, aksam seansini gormezden gelmek dogru bir secim olmayabilirdi. Planlanan haliyle aksam seansina katilip katilmamak bence de opsiyon olarak sunulmus bir imkan. Kademelerin bos olmasi durumunda ciddi kayma maliyetleri olusacaktir. Ayrica aksam seansinda Piyasa fiyatindan emir iletimi yok. PYS emir tipinin olmayisinin kademelerin bos olmasinda fazladan bir etkisi olacagini tahmin ediyorum.

Alis/satis kademesinin 20 kademe altina/ustune limit emir gondererek PYS sorunu belki asilabilir ve emirlerin asili kalmasina cozum bulunabilir. Ozellikle hizli sistemler aksam seansinda kayma maliyeti kaynakli ciddi zararlar yazabilir.

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum

BÝST'in kendisi bile akþam seanslarý sanki ayrý bir seans ayri bir piyasa gibi deðerlendirmiþ.

2 adet önemli açýklama var.

1- Borsa istanbul tarafindan yapilan duzenlemelerle aksam seanslarina katilmak istemeyen uyelerin fiyat degisimlerinden etkilenMESININ ONUNE GECILECEK.

Yani mc filanda yesen boþ pozu kapatmak zorunda deðilsin seni etkilememiþ gibi varsayabilirsin demiþ.

2- Akþam oluþan fiyat hareketlerinin hiçbirisi gün sonu uzlaþmayý ve vade sonu uzlaþma fiyatlarýnda hesaba katýlmayacak demiþ.

Þimdi DÝKKAT gece oluþan fiyat hareketleri hem MC yedirmiyor hem uzlaþmaya etkisi yok hemde vade sonu uzlaþmasýnda da etkisi yok.

BÝST bu fiyat hareketini görmezden gelmiþ mi gelmemiþ mi ?

Gece seanslarý bu açýklamaya bakýnca yatýrýmcý için bir opsiyon veya ikinci bir piyasa gibi sunulmuþ.

Hani lan býktým sizden GAP oluyor deyip deyip duruyorsunuz. Madem GAP lerden býktýnýz alýn size bir opsiyon geceden iþleme girebilirsiniz demiþ.

Benim anladýgým bu açýklamara göre bu yatýrýmcý için bir opsiyon piyasanýn gerçekliðine etkisi yok gibi.

Yani oluþan birþeyi oluþmamýþ gibi varsayma opsiyonunu BÝST kendisi yapmýþ zaten.

Bu sebeple eðer uygun olursa bence Ýdealde bir opsiyon býraksýn dileyen geceleri dahil olan grafikte strateji teknýk analiz çizsin dileyen gecelerde dahil olanda strateji kursun.

Böyle bir opsiyon açýlmasýnýn kimseye bir zararý olmaz diye düþünüyorum.

Ancka ideal veri terminali bunu uygun gorur veya görmez görmez.

Orasýna birþey diyemeyiz. Tabi takdir idealin biz sadece olursa iyi olabilir diyebiliyoruz.
    Bu kadar uzun yazipta kendini ifade edememen zaten yakiþmazdi , ideal yetkilileri ne karar verir bilemiyorum ama ben durumu görmekten yanayim þimdilik.

Sayfa 256/350 ÝlkÝlk ... 156206246254255256257258266306 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •