valla genel anlamda konustum da sistemci pazarý %5 ya ediyor ya etmiyor dediler. Yani çok az kiþiyiz. Hani böyle birþey yapmaya uðraþýrlar mý ne kadar iþ yükü yükler yüklemez analiz edecekler bir karara varacaklar umarým istediðimiz þekilde bir geliþme olur. Sonuç olarak bu bir insiyatif.
Þimdi uzun vadede bu grafiklerin yanýna birde pay vadeliler vesaire gibi baþka baþka grafikler içinde ayný talep oluþacaktýr.
Her biri ayrý ayrý programlanmak durumunda kalacaktýr. Bu durumu nasýl otomatize edecekler. Bir baðlatý problemýnde veri kesintisinde ne gibi sorunlarla karþýlýlacak bunun sorumlusu kim tutulacak gibi detaylar var.
Þu anda sorumlu hep BÝST niye veriler oradan geliyor ve oldugu gibi yansýtýlýyor fakat yeni bir endeks yaratýldýgýnda bunun versi önce bistten ideale idealdende eksiltilmiþ biçimde bize gelecek. Bir hata bir yanlýþlýk yapýlýp kazara gece verileri geliverirse herkesýn robotu sapýtýverir sonradan düzeltseler bile. Sorumlu ideal terminali olarak görülecektir.
Serverlarda 2. bir veri bankasý oluþacak Baþýnda S kodlu olan Bunlar her bir periyodu için yani 1-5-30 GUN vesaire için ayrý ayrý datalar tutulacak. Yani azýnlýk olan %5 yani bizler buna ne kadar ihtiyaç duyuyoruz. Konuyu açmasak kimsenin birþey diyeceði yokmuþ Gibi.
BENÝM uykularým kaçtý bu gece saatleri haberinden sonra ancak sistemcilere bakýyorum hiçbirinde kaygý yok gibi. Biran için tüm topýkteki sistemciler ya battý çekti gitti hepsi yada ciddi bir yatýrýmlarý olmadýgý için kimse sallamýyor bu olayý diye düþündüm.
Herhalde benden baþka ideale bu konuda ne planladýklarýný soranda olmamýþ.
Bizim için çok önemli bir konu. GECE datalarý eklenirse ve opsiyon tanýnmazsa iþimiz çok zor, akþam flata geçsek bile indikatorlerýmýzý etkileyecek. Modellerimiz bozulacak. Yeteri kadar GECE verisi elde edene kadar yeni sistem tasarlamak ve bu sistemlerin istatistiklerine güvenmek oldukça zor olacak.
Yeteri kadar gece veriside kimbilir kaç yýllýk Kimiisine göre 2 yýllýk kimsine göre 5 yýllýk. Kaldý ki bu veriler geldiði an belkide geçmiþ verilerimizin hepsini çöpe atmak durumunda bile kalabiliriz.
Bu durumda matrýkstekiler gibi 6 aylýk verilerle overfitting sistemler tasarlamaya baþlar gelecek ayda batarýz.
Hadi bu çok pesimist oldu. Ýyi tarafýndan bakalým.
Bu veriler belkide sistemlerimizi okadar bozmayacak aksine sabah açýlýþ gapleri yemekten bir nebze kurtaracak diyebiliriz.
Ýyiye yormaya çalýþýyorum da abi fiyatlamanýn ve hacmýn yetersiz olacaðýný inanýyorum. Olayýn iyi tarafýndan bakmayý mantýklý görmüyorum çünkü kendim dahi inanamýyorum. DOW ve DOLARA bakýp endeksý fiyatlamaya calýsacaklar bu iki parametre fiyatlama için ne kadar yeterli bari pay vadelileride açsalardý BÝST30 deðilmi fiyatladýðýmýz þey abi þimdi neye dayanarak BÝST30 fiyatlayacaklar SAÇMA!!!
Fiyatlamanýn doðru olmayacaðý bilindiði için hacimsiz bir piyasayla karþý karþýya kalacaz. Buda ikinci bir sorun saçma sapan bar uzamalarý cins cins hareket dahi olabilir.
ÖFF öFFFF Tam parayý vuracam diyom önüme taþ koyuyorlar arkadaþ ne çektim bee
su an bekleyen emir yok diye biliyorum algo tarafýnda. Zaten bar kapanmadan emýr yollayamýyorsun ký nasýl olacak algolarý degýstýrmen lazým.
Yer Ýmleri