Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 264/350 ÝlkÝlk ... 164214254262263264265266274314 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,105 - 2,112 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

1. Sistemcilik açýsýndan bayaðý sýkýntýlý günler geçiriyoruz,
    Yani sizi bilmemde bende durum onu gösteriyor,bu nedir aða anlam veremedim,piyasa ölmüþ resmen, aðlayaný yok!
    Temmuzun ortasýndan beri yatay bi piyasa vardý, þimdi iyice abarttýlar son 2 haftadýr, 2-3 bin puan aralýðýnda sýkýþmýþ piyasa beni mahvetti,
    Margin yiye yiye bi hal oldum,ha þurdan döner ha burdan döner,sene baþýnda 1 lotla baþlangýç yaptým 8 lota kadar çýktým hemde temmuz ayýna kadar, 8 lotla oynarkende düþe düþe artýk 3 lota kadar inmek zorunda kaldým,
    Bu kadar içler acýsý piyasa beklemiyordum.
    Bu tarz piyasalar için de yeni bi sistem geliþtirdim,
    Artýk bu yeni sistemle yeni yýlda,
    Ya benim için yeni yýl olacak, yada artýk son.
    Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!

2. Valla göktürk 1 lottan 8 e çýkýyorsan bu müthiþ bir kazançtýr.

Hemen 3 lot parasýný sistemden çekip ,

5 lot parasý hesapta býrakýp 2 lot iþlem yapsan bence yýlý kazançlý kapatirdin,

Umarým tekrar kazanirsin....

3.  Alýntý Originally Posted by oralet Yazýyý Oku
    Valla göktürk 1 lottan 8 e çýkýyorsan bu müthiþ bir kazançtýr.

Hemen 3 lot parasýný sistemden çekip ,

5 lot parasý hesapta býrakýp 2 lot iþlem yapsan bence yýlý kazançlý kapatirdin,

Umarým tekrar kazanirsin....
    Aynen öyle ama piyasada hesaba katmadýðým birþey oldu, çok uzun süre yatay kaldý,
    Bu kadarýný beklemiyordum,
    Tekrardan alýrým sistemime güveniyorum, yeni sistemimde buna da çare ürettim,
    Bunun da üstesinden gelirsem, artýk benim için engel kalmayacak,son engelide aþmýþ olacaðým,
    Düþük lotla oynadýðým için pek dert etmiyorum, amacým zaten sistemcilikte yapabilecekleri görmekti.
    Ýyi temennin için teþekkür ederim.Umarým daha iyisi senin olur.
    Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!

4. Sistemine göre deðiþiyor gokturk.

Farklý iþlem sayýlarýyla bak ayný bolgelere genellikle hýzlý zarar edýyorsa yavaþlar kar ediyordur yavaslar zarar ediyorsa hýzlýlar kar ediyordur.

En kötü ihtimalle hýzlý çarpýlýyorsa yavas tek sýnyal acýp 0 k/z yaratarak parayý korumus olur.

Bunlarýn arasýndaký farklýlýklarý deneyýmlersen doðru zamanda doðru yerde olmayýda öðrenirsin.

Benim sistemimde aktif al gülüm ver gülümlerle geçiyor gerçekten sýnýr bozucu ancak cýddi bir geri çekilmede yok. Parayý korumaya calýsýyor diyelim. Þimdi artýk yýl sonuda geliyor yani yarýn mb bankasý kararýndan sonra hareket oldu oldu olmadý bu seneyý unut uyuz uyuz býr pýyasa goruruz genelde yýl sonlarý uyuzluyor pýyasa.

Ancak bildiðimiz birþey var oda piyasa bu sekilde bir yerde týkanýrsa bir patlama geliyor. O patlamayý kaçýrmamak lazým.

Birde sistem olayýnda lot düþürmek en berbat iþ. riski doðru ayarlayamamýþsýn demektir bu. 8 lotla zarar yazýp 3 lotla kazanmaya calýsýrsan bu ýs matematýksel olarak karlý gýbý gorunmuyor.

Yapman gereken þey basit bu tarz yataylarýn uzamasý durumu sýk sýk karsýlasýyorsan. teminatý býraz fazla tut azýna kadar kaldýraçla girme 12 bin lýran var ve 8 lotla giriyorsa 6 ile devam edýver kaldýracý 1 2 diþ düþür. geri çekilme devam ederse lot düþürmek zorunda kalmazsýn para kazandýkça kaldýracý korudugun surece bileþke yapabilirsin.

Tahmýn edýyorum zaten bu tarz býr temýnat ayýrdýn ancak evdeki hesap çarþýya uymadý. O halde bu stratejýn calýsýyor ancak para yönetimin doðru degýl anlamý cýkar demekki teminat olarak ayýrdýgýn mýktarý býraz daha fazla tutman gerekiyordur.

Yaptýgýmýz iþ istatistik matematik ve bilim içerdiði için elde ettiðin kötü ve iyi sonuclara bakýp hatalarý düzeltip tekrar devreye alýnarak daha ýyýye dogru yol alýnabýlecek býr ýs.

Hani þöyle düþün Bir araba üretiyorsun dýyelýmký bu aracýn motorunun 95 derece uzerýne cýkmamasý lazým yoksa motor patlýyor 1. denemeyi yapýyorsun 300 km sonra patlýyor motor. Bunun sebebý ne verýler elýnde bakarsýn su tesýsatý sýkýntý daha kalýn ve genýs borular lazým onu duzeltýrsýn tekrar test edersýn 500 km de patladý. Sorun ne efendým pýstonlarýn þekli yanlýs su sekýlde cevýrýrsen daha iyi rüzgar alýr boylece ýsý yukselmez. Ona gore tekrar retir tekrar alýrsýn gibi gibi yaptýgýmýz iþ böyle bir iþ veriler ýþýgýnda yanlýslarý duzelte duzelte yaný aslýnda arge yaparak daha ýyýye dogru yol alabýlýyoruz. Bu iþin güzel tarafý bu.

Diðer türlü elýnde býr verý olmuyor manuel trade ederken neye gore aldýn ne hatasý yaptýn algýn ne durumdaydý mehmetýn analizi kafanýmý karýstýrdý iþ yerinde ahmet buradan alýnmaz demesý senin pozisyonunu nasýl etkiledi. Okadar cok parametre ve deðiþken varký bu verilerde beynimizin bir yerlerde cd ye kopyalayýp bilgisayara atýp sorun suradaymýs dýyemýyoruz. haliyle hatayý tespit edip duzeltme sansýn neredeyse yok. Zaten o anký ruh halýný duygularýný ve algýlarýný anlama ýhtýmalýn býle yok.

Ýþin özü yatýrýmcýmý dersýn trader mý dersýn býlmem her kim olursan ol alým satým kararlarýný geçmiþe dönük veriler ýþýgýnda inceleyip hatalarýný gorup tekrarlammamak üzerine kurmalýsýn. Bunu yapabýlmek ýcýnde sýstematýk býr býcýmde yatýrým tarzý benýmsemelýyýz. Ki elde ettýgýmýz veriler analiz edilebilir olmalý.

Ýnsan beyni herþeye bir parametre olarak atayýp olaslýk atýyor. Dolayýsýyla hata hangi parametre tespit edemiyorsun.

Ýþ yerinin maaþý 2 gun geçiktirmesi beynýne býr parametre olarak giriyor. Hmm maaþýmý gecýktýrdýler acaba ekonomý kotumu daha once hýc gecýktýrmezlerdý ozman demekký borsa düþecek bu parametreye %2 aðýrlýkla þort yonlu pozisyon veriyor beyin. bloomberg ýzlerken barýs ozcan ekonomýde kotuye gýdýs bencede devam edýyor dedi. Hmm beyin hemen parametre atýyor barýs ozcan parametresý %0,02 ihtimalle þort atamasý yaptý.

beyin oyle býr calýsýyorký sýz deyýn 100 ben dýyeyým 200 parametre. Ekrana bakarken uzaklara dalýyorsun geçmiþ günlere gidio aralýk ayýný hatýrlýyorsun. bundan 5 yýl once izlediðin blommberg anýsý aklýna gelýyor orada birilerinin aralýk aylarýnda genellýkle borsa düþer dediðini hatýrlýyorsun beyýn hemen bunu parametre olarak alýp %3 agýrlýkla ÞORT hanesine yazýyor.

Falan yaný býr suru parametre beynýne boyle iþliyor sonra yarýn ekran baþýna gecýp bu parametrelerýn ürettiði toplam long ve þort agýrlýgýnýn hangisi fazla ise o yönde pozýsyon acma eðilimi gösteriyorsun. Beynimizin atadýgý tum parametrelerý býr yere not alýp hangý parametre yanlýs karar aldýrýyor olcemeyecegýmýz kadar cok parametre oldugu ýcýn su parametreyý eleyeyým dýyemýyorsun. Rasyonel kararlar alamýyorsun halýyle baþarý elde etme ýhtýmalýn cok zayýf. Býr basarý elde ettsen býle bunun tesadüf olup olmadýgýný anlayamayacaksýn.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Bugun nefes aldik cok sukur )
    DUHUL 2007...
    BÝZÝ BÝLEN BÝLÝR....

6. Erhan hocam yazýnýz için çok teþekkürler, elinize saðlýk, sizin bütün yazýlarýnýzý keyifle okuyorum.
    Yazmýþ olduðunuz yazýlardan sadece muhatap aldýðýnýz kiþi deðil, tüm forum istifade ediyor,
    Yani bizim her yanlýþýmýz, aslýnda potansiyel olarak her sistem kullanan kiþilerin baþýna gelebilecek þeyler,
    Ben sadece ocak ayýnda sistem kapattým, daha doðrusu ocaktaki büyük trende ters oldum, aðzýmýn payýný aldým, o günden sonra bir daha sistem kapatmadým,
    Þimdide hatamýn en büyük payý, teminat ayarlayamamaktan kaynaklandý,
    Her bir kaç puanlýk harekette tamam dedim bu sefer trend baþlýyor, lot yükselttim, terse dönünce de piyasa bana bir kez daha dersini verdi, ve bu yatay süreçte uzun sürdükçe habire lot düþürerek yoluma devam etmek zorunda kaldým.
    (Geçenlerde de ufak bi aksilikle karþýlaþtým, aracý kurumun þifre deðiþtirme süresi dolmuþ, sistem sat sinyali vermiþ ama sistem satmamýþ, bende trend gelebilir düþüncesiyle hemen þifre deðiþtirip en dipten sisteme baðlanmak zorunda kaldým, sonra piyasa tekrar yukarý ve testere devam, hem puaný kaçýrdým hemde gereksiz yere fazladan puan yedim.)
    Bundan sonra yatay piyasalar içinde geliþtirdiðim sistemim var, kaldýraç düzenlemesi yaptým, daha sistematik gideceðim, bakalým her þey düþündüðüm gibi olursa seneye bir çok hatadan arýnmýþ olarak devam edeceðim, bakalým ondan sonra bizleri ne bekleyecek.
    Bu sene içinde biraz umut bugün baþladý gibi, eðer bu trend noel rallisine dönerse en azýndan kaybettiðimi bi miktar geri alýrým, yýlý yinede iyi bir sonuçla kapatabiliriz.
    Bekleyelim görelim.

7.  Alýntý Originally Posted by Göktürk Yazýyý Oku
    Erhan hocam yazýnýz için çok teþekkürler, elinize saðlýk, sizin bütün yazýlarýnýzý keyifle okuyorum.
    Yazmýþ olduðunuz yazýlardan sadece muhatap aldýðýnýz kiþi deðil, tüm forum istifade ediyor,
    Yani bizim her yanlýþýmýz, aslýnda potansiyel olarak her sistem kullanan kiþilerin baþýna gelebilecek þeyler,
    Ben sadece ocak ayýnda sistem kapattým, daha doðrusu ocaktaki büyük trende ters oldum, aðzýmýn payýný aldým, o günden sonra bir daha sistem kapatmadým,
    Þimdide hatamýn en büyük payý, teminat ayarlayamamaktan kaynaklandý,
    Her bir kaç puanlýk harekette tamam dedim bu sefer trend baþlýyor, lot yükselttim, terse dönünce de piyasa bana bir kez daha dersini verdi, ve bu yatay süreçte uzun sürdükçe habire lot düþürerek yoluma devam etmek zorunda kaldým.
    (Geçenlerde de ufak bi aksilikle karþýlaþtým, aracý kurumun þifre deðiþtirme süresi dolmuþ, sistem sat sinyali vermiþ ama sistem satmamýþ, bende trend gelebilir düþüncesiyle hemen þifre deðiþtirip en dipten sisteme baðlanmak zorunda kaldým, sonra piyasa tekrar yukarý ve testere devam, hem puaný kaçýrdým hemde gereksiz yere fazladan puan yedim.)
    Bundan sonra yatay piyasalar içinde geliþtirdiðim sistemim var, kaldýraç düzenlemesi yaptým, daha sistematik gideceðim, bakalým her þey düþündüðüm gibi olursa seneye bir çok hatadan arýnmýþ olarak devam edeceðim, bakalým ondan sonra bizleri ne bekleyecek.
    Bu sene içinde biraz umut bugün baþladý gibi, eðer bu trend noel rallisine dönerse en azýndan kaybettiðimi bi miktar geri alýrým, yýlý yinede iyi bir sonuçla kapatabiliriz.
    Bekleyelim görelim.
    forumdaki yazýlarý þöyle baþtan sona okusak zaten kendi kendini tekrar edip duruyor. Hep ayný terane mudahle sistem tersi iþlem yanlýþ kaldýraç yatay piyasa baþýmýza gelen olmadýk öngörülemez problemler wps kapanmasý þifre süresi vb gibi.

sorunlar hep ayný ancak bunlarý yaþayýp býrdaha dýkkat edecez ve diðer sistemciler bakýn bunlara dikkat edin denmesine raðmen her sistemci bu sorunlarý tekrar yaþýyor yaþayýp deneyým kazananlarda ayný hatalarý bir süre sonra tekrarlýyor. Çok garip bende dahilim yani bunlarýn içine.

yeni yýl hepimiz içi iyi geçer bende yeni bir heyecan içerisindeyim 2020 yýlýnda yený sýstem start verecek bakalým yýl sonunda nerede olacaz göreceðiz.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Öncelikle hisse tarafý için algo tradenin saðlýklý olduðunu sanmýyorum. Piyasa tek yönlü kaldýraç imkanýnýzda yok. Yatay piyasada ciddi zararlar yazacaksýnýz düþen piyasa da zaten parayý koruyabilirseniz þükredin. Tek kazanç yukarý yönde hareket olmasý. Yani baktýðýnýz zaman matematiksel olarak 3/1 þansýnýz var.

Ayrýca veriler ve alým satým sayýsý yetersiz. Ýþimiz istatistikle doðrudan orantýlý oldugunu düþünürsek. Ne kadar fazla iþlem ne kadar uzun data o kadar tutarlý ve güvenilir sonuçlar ortaya çýkacaktýr.

O sebeple paylaþtýðýnýz sistem ve performans aslýnda biraz anlamsýz kalýyor.

Bence hisse tarafýnda sadece temel analizle bile algorýtmalardan daha saðlýklý getiriler saðlarsýnýz. 3/1 olan þansýnýzý zorlamanýn manasý yok.

Pay vadelilerde iþlem yapacaksanýz iþ deðiþir hem kaldýracýn gücü hemde pay vadelilerdeki oynaklýk bist30 dan daha fazla. Sadece yatay piyasada kaybedeceðiniz için kazanç olaslýlýðýnýzý 3/2 ye çýkarmýþ olacaksýnýz.

Yok ben illede hisse tarafýnda iþlem yapacam diyorsanýz. BÝMAS hissesini alýp tutmaktan daha fazla getiri saðlayacak bir algorýtma yazýn BÝMAS hissesine. Uzun süre yatay kalmýs ve büyük hareketler çizen hisselerde hep olumlu sonuçlar göreceksiniz. Ancak totalde yukarý giden ancak yavas yavas giden büyük hisselerde BÝMAS FROTO vb malesef algorýtmalarýnýz tek yonlu calýstýgý için verimli getiriler üretmeyecektir. Yani attýðýn taþ kurbaðayý ürkütmez.

Ýllede yinede hisse dersen algorýtma iþini býrak gel temel analiz öðretelim. Hisse tarafýndan konu açýldýðý için göstereceðim. Teknýk meknýk yok algo yok sadece bilanco karlýlýk vb analizine dayanarak tam 8 yýldýr kendýmý deniyorum. Kafaya göre satmak yok Kafaya göre almakta yok mehmet dedi diye satmak yok. Sadece temel göstergeler ve bir sonraký býlanco donemýne göre alýp sattýðým kendýmce bir kural ve strateji geliþtirdim. Sürekli test edip duruyorum.

Alýþ tarihleride yazmakta.

Ocak 2019 da da Sadece JANTS vardý. Onu satým bunlarý aldým. Aslýnda bu portfoyde de Sadece ODAS vardý. Ancak twitterda yayýnladýðým için riski biraz düþük tutma baðbýnda birden fazla hisse alarak yayýnladým. Hepside sadece temel analiz içeriyor daha eski arþivlerde var jantsanýnda resmý var ama arþivden iki saat araþtýrmak istemedim.

Hisse tarafý benim için BANKO öyle görüyorum çünkü uzun süredir test ettim stratejimi çok rahatlýkla yýllýk ortalama %50 getiri elde edersin bileþkeyle çok daha büyük olacaktýr. Son 5 yýldýr bir fiil algorýtmalarla uðraþsamda bir yandanda çaktýrmadan hisse tarafýnda sürekli temel analiz stratejimi test etmeye devam ettim. son 6 yýldýr hiç hisse senedi yatýrýmý yapmama raðmen bilanco programýna her yýl 500 TL ödeme yapýyorum sýrf Ar-ge amaçlý.

Ýllede Hisse diyorsan gel bunu öðretelim.

Ha bu arada sürekli benim birþeyler biliyormuþçasýna konuþuyor olmam her zaman bana danýþacaðýnýz bana soracaðýnýz en çok ben bilirim gibi bir iddiam yok. Öðretmeyi anlatmayý sevdiðim için sorularý üstlenip cevap yazýyorum. Bu buradakiler hiçbirþey bilmiyor herþeyin en iyisini erhan biliyor anlamýna gelmez gelmemeli de benim tek farkýn cevap vermekten ve öðretmekten haz almam. Birde kanýtlarla hareket etmeyi seviyorum. Yoksa kimseye hava atmak derdinde deðilim. Hoþuma gitmiyor desem yalan söylerim baþarýmý göstermek hoþuma gidiyor.

Ayný þekilde baþarýsýzlýklarýmý da dile getirmekten çekinmem defalarca kez direkten döndüðümüde zaten bu sayfalarda okumuþsunuzdur Herneyse yani kýsacasý buradaki diðer arkadaþlara haksýzlýk etmeyelim onlarýndan görüþleri varsa benden farklý düþünüyor olabilirler onlarýn yöntemlerinide dinleyebilirsiniz. Ben zaten algo iþinde 5 yýlda paranýn %70-%80 ini kaybettim sonra 1 yýlda kaybedelimiþ bu parayý %1500 yaptým bu yýl ise %70 ini tekrar geri verdim. Hani hala daha þöyle tam oturtamadým bir yerlerde hep sorun cýkýyor ancak düzelte düzelte öðrene öðrene düzelterek gidiyorum. O bakýmdan 5 yýldýr bu iþi yapýp totalde karda olan bildiðim en az 5 kiþi var. Yine çok güzel sistemler yaratan ykoç var ve diðer arkadaþlar var. Hani benim üstlenipten cevap veriyor olmam bu iþin en iyisiyim anlamýna gelmesin. Evet bu iþte iyi piþtim ancak ne herkesten en iyiyim nede herkesten en kötüyüm. Ben deneyimlerimi paylaþýyorum olay bu. Daha iyi bir yöntemi olaný dinlemekten keyif alýrým her konuda.

TÜm bunlardan sonra NÝHAYET ana sorulara dönelim )))))))))))))

Yani olay pf þu çýktý öteki bu çýktý meselesi oldugunu sanmýyorum. Mesele gelecekte geçmiþ istatistiklerinin bir benzerini oluþturan sistem kurabilmek. Hani 1 2 sayfa ötede paylaþtým ya slow trade 2014 yýlýnda kurgulanan bu sistem. Getiri ortalamasýný tuturmuþ ancak maxdd yeniledi. Ýþte temel mesele bu. Yani bir sistemin geçmiþ getirisinin bir benzerini gelecektede yaratabilmesi.

Ben inanýyorum ki buradaki ESKÝ tüm sistemciler için ana problem geçmiþte çýkan istatistiklerin gelecekte de aynen devam etmesini saðlayacak sistem/strateji geliþtirmeye çalýþýyorlar. Çünkü temel mesele bu. Yeniler ise çoðunlukla uzaydan twitterdan oradan buradan birilerinin paylaþacaðý hiper indikatörle mukemmel getiri üreten sistemler yaratacaðýna inanýyorlar. Ben böyle bir indikator veya strateji olacaðýný sanmýyorum. Olduðunu varsaysak bile saðda solda gezmeyeceðini garanti ederim.

BU iþin bir sýnýrý bir ucu bucaðý yok aslýna bakarsan bahsettiðim gibi ve gerçek hesapta yaþadýðým gibi %1600 bir yýlda kazanacak bir stratejide yazýlabiliyor gördüðün gibi. Paraný %70 ini kaybettiren stratejide yazýlabiliyor. Bunlar tamamen risk ve getiri anlayýþýna göre deðiþiyor.

Mesele gelecekte aynen çalýþacak bir sistem kurgula gerisi zaten gelecektir. Önce bir kar etmeyi öðrenmek lazým daha sonra karýný arttýracak calýsmalara geçersin. Öyle oradan buraya zýplayayým meselesý deðil bu iþ öyle gibi görünüyor ama oyle olmadýðýný kaybettikçe anlýyorsun

Ben gibi mükemmel sistem yaratmak için zaman kaybetme. En iyisini yaratacam diye daldan dala atlama onu yaptým bundan daha iyi diyip diyip bi ona bi buna atlarsan bu iþ yürümez. Yani yürürde ben gibi 5 yýl da paraný %70 ini kaybedersin.

Yapman gereken hemen basit bir kurguyla sistemi tasarlamak istatistiklerini ölç bak gör slow trade de anlattýðým þekilde bir kurguyla yarat sistemi baðla hemen 1 lot. Tüm herþeyi excele not al hatalarý gör yanlýþlarý gör doðrularý gör daha sonra bu hatalarý düzelterek doðrularý tutarak yeni bir kurgu yaz. SAKIN HA SAKIN 1 lotun üzerine kesinlikle çýkma en az 1 sene boyunca 1 lotla elde ettiðin tüm deneyimleri not al istatistikleri not al gerçek hespala sistem getirisi arasýndaký farklýlýklarý ölç BÝR AR-GE ELDE ET bir veri elde et. Daha sonra otur bunu nasýl düzeltirim nerede hata var bunlara bak 2. sene inandýðýn daha güvenilir hatalarý 0 ladýðýn bir sistem tasarla. Çokta zaman kaybetme artýk bu güvendiðin sisteme baðla paraný. Tabi arge hala devam edecek tüm iþlemleri yine not almaya devam et bakalým hatalarý doðru þekilde analiz etmiþmisin. böyle böyle ilerlersen kýsa sürede baþarýlý bir pasif gelir elde edersin.

Bunun niçin yapman lazým. Doðru sistemi yaratmak ayrý bir külfet iken gerçek hesaba baðlayýpta ayný süreci yaþamak tam 2 kat daha külfetli bu sebeple diyorum 1 lot gerçeðe baðlada gör bi o süreci. Belkide o 1 yýlda vazgeçeceksin bu iþten.

Bu iþte bazý þeyler anlatýlmaz yaþanýr yani yaþayýnca anlaþýlabiliyor. Biz her ne kadar yazarak anlatmaya calýssakta kafalarda herþey hayal edilemiyor. Bu sebeple zaten videolu anlatmlarda yapayým istiyorum. Sizin için en saðlýklý yöntem bu diye düþünüyorum. Ne kadar mantýklý görünüyor bilmiyorum. Ancak önemli olan harekete geçmek hýzlýca BATIP yeni deneyimlerle öðrendýklerýnle tekrar deneyeceksýn TEKRAR HIZLICA BATT tekrar dene. Böylece öðreneceksin. BATMAKTAN KORKMA yani batmak derken 1 lotla batýr parayý onu kastediyorum.

BATMIÞ ADAMDAN KORKMA BATMIÞ ADAM ÝÞÝ BÝLEN ADAMDIR. HÝÇ TOKEZLEMEDEN GIDEN ADAMDAN KORK. CUNKU BUYUK IHTIMAL ASLINDA HÝÇBÝRÞEY BÝLMÝYORDUR
    Ya çok feci grip olmuþum cevabýnýzý yeni okuyabildim. 5 gündür yatakta, kolumu kaldýracak halim yoktu, çok þükür bugün biraz iyi oldum .
    Yaklaþýk 10 senedir hisse senedi piyasasýnda iþlem yapýyorum. Ama pay vadelilerde hiçbir tecrübem yok.(Anlaþýlan ona girme zamaný geldi :D). Az çok bir kurgum var kendime göre. Fakat özellikle bu sene için söylüyorum piyasayý ben daha önce hiç böyle görmemiþtim. Acayip bir seneydi. Ben artýk hisse senedi tarafýnda bile algoritmalar olmadan iþlem yapmanýn mantýklý olmayacaðý bir döneme doðru gittiðimizi düþünüyorum. Ama hisse tarafýnda algoritma yazmak mantýklý deðil diyorsanýz eðer, ki birkaç arkadaþ da aynýsýný ifade etmiþ, doðrudur Ama bir yerden baþlamam lazýmdý. Ondan dolayý size sistemle alakalý þeyler sormuþtum . Ama dediklerinizi kesinlikle dikkate alacaðým. Ama þimdilik hissede de olsa sistemlerle alakalý þeyler sormaya devam edebilirim deðil mi? :D

Ellerinize saðlýk, hiç üþenmeden uzun uzun yazmýþsýnýz. :D Valla video serinizi de merak bekliyorum onu da söyliyim :D

Sayfa 264/350 ÝlkÝlk ... 164214254262263264265266274314 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •