Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 267/350 ÝlkÝlk ... 167217257265266267268269277317 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,129 - 2,136 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

1. Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by devran42 Yazýyý Oku
    Uzun süredir rdp lite ý kullanýyordum gecen baska bi program ögrendem on numurq deneyin derim. RD client Uygulamanýn adý
    Youtube iþleriyle uðraþýrken vds me RD client ile baðlanýyordum. Bir de baþka bir yöntem daha vardý chrome eklentisi var chrome tarayýcý açýksa vps de telefon üzerinden uygulama yardýmýyla baðlanýyordu.

3.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Cok guzel grafik! Erhan hocam yazdiklarina ek olarak, tarihi zirveye cok yakiniz. Bu kadar yaklasmisken test etmesi cok muhtemel. Cok fazla kimsenin ihtimal vermedigi bir bicimde tarihi zirveyi delip yukselis hizlanabilir veya test dahi edemeden paldur kuldur dususe gecebilir. Kim bilir?

Hazir yeri gelmisken cogumuzun zaten bildigi bazi seyleri hatirlatma ihtiyaci duyuyorum:

Gelecegi bilmemiz imkansiz. Klasik teknik analiz, ElliotWave/Fibo analizlerinin yardimiyla daha olasi gorulen senaryolara uygun oyun plani kurgulayabiliriz sadece. Yapmasi kolay mi? Hem evet hem hayir. Manuel islem yapan bir traderin pozisyon actiktan sonra teknige bakisinin objektif kalmasi cok zordur.

Duygularina gore hareket eden ve kaybettikce hirs yapan traderlarin (ister dusus ister yukselis bekliyor olsun) buyuk kayiplar yasabilecegi tarihi gunler yasiyoruz. Dogru oyun planina sahip olan biraz da sansli traderlar ise buyuk kazanclar yazabilir.

Yonu bilmek, dogru oyun planina sahip olmak yetmez bunu tereddutsuz uygulabilmek esas zor olan! Saatler, gunler belki de aylar harcayarak algoritma/sistem gelistirip bunu robota baglayanlar icinse en buyuk zorluk; "bir kac hafta once maxdd gordum 4 gunde bu kadar yeter" veya "artik burdan doner" gibi cok bilmisliklerle robotun fisini cekmek ve ustune bir de ters yonde pozisyon acma gibi guduleri dizginleyebilmektir!

Ister manuel ister algo trader olun, oyun planiniza uyun ve piyasayla asla inatlasmayin!

4.  Alýntý Originally Posted by 3c1a Yazýyý Oku
    Cok guzel grafik! Erhan hocam yazdiklarina ek olarak, tarihi zirveye cok yakiniz. Bu kadar yaklasmisken test etmesi cok muhtemel. Cok fazla kimsenin ihtimal vermedigi bir bicimde tarihi zirveyi delip yukselis hizlanabilir veya test dahi edemeden paldur kuldur dususe gecebilir. Kim bilir?

Hazir yeri gelmisken cogumuzun zaten bildigi bazi seyleri hatirlatma ihtiyaci duyuyorum:

Gelecegi bilmemiz imkansiz. Klasik teknik analiz, ElliotWave/Fibo analizlerinin yardimiyla daha olasi gorulen senaryolara uygun oyun plani kurgulayabiliriz sadece. Yapmasi kolay mi? Hem evet hem hayir. Manuel islem yapan bir traderin pozisyon actiktan sonra teknige bakisinin objektif kalmasi cok zordur.

Duygularina gore hareket eden ve kaybettikce hirs yapan traderlarin (ister dusus ister yukselis bekliyor olsun) buyuk kayiplar yasabilecegi tarihi gunler yasiyoruz. Dogru oyun planina sahip olan biraz da sansli traderlar ise buyuk kazanclar yazabilir.

Yonu bilmek, dogru oyun planina sahip olmak yetmez bunu tereddutsuz uygulabilmek esas zor olan! Saatler, gunler belki de aylar harcayarak algoritma/sistem gelistirip bunu robota baglayanlar icinse en buyuk zorluk; "bir kac hafta once maxdd gordum 4 gunde bu kadar yeter" veya "artik burdan doner" gibi cok bilmisliklerle robotun fisini cekmek ve ustune bir de ters yonde pozisyon acma gibi guduleri dizginleyebilmektir!

Ister manuel ister algo trader olun, oyun planiniza uyun ve piyasayla asla inatlasmayin!
    Tarihi zirveye dolar bazlý hatta bundan önce görülen zirveden buyana geçen enflasyon kadar ilave yaparak bakmak faydalý olur. Algoyla ilgilenen için dip zirve önemli olmamalýdýr.

5.  Alýntý Originally Posted by 3c1a Yazýyý Oku

BU müthiþ yazýný bir kaç arkadaþýma gönderdim.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

6. 3c1a

söyledikleri harika bakýþ açýsýda öyle...

BU bakýþ açýsýný biraz daha geliþtirir bir kaç kelam edemeden duramadým.

Piyasaya bakýyorsun abi FON'lar var bir suru ekonomýstýn çalýþtýgý yok istihdamdýr faizdir ottur boktur gibi binlerce ekonomýk parametreye bakan FOnlar belirli bir performans gösteriyorlar.

Abi borsaya dönüyorsun Ekonomi iyi diyen bir ekonomist yoktur herhalde de. Borsa tarihi zirvesini kýrýyor ?

NE AYAKSIN OLM SEN diyesi geliyor adamýn :D :D :D

Baþarýlý fonlara baktýðýnýz zamanda ekonomýst filan çalýþtýrdýklarýný sanmýyorum çoðalan bir þekilde robotcu algorýtmacý yazýlýmcýlarý toplayýp istatistiksel olarka anlamlý iþlemler yapabilen robot fonlarýna dönüþüyorlar.

Ekonomiye bakmak faikirliðe zenginliðe bakmak ekonomýk parametrelere bakmak filan o kadar aptalca görünüyor ki iþte sonuçlarý, Ekonomide ne deðiþtide borsa tarihi zirvesinde çok anlamsýz.

Bu durumda yatýrýmcýnýn yapmasý gereken ortada Borsanýn istatistiksel olarka anlamlý olan hareketlerine odaklanarak para kazanmaya çalýþmak. Teknik analizde bir noktada aslýnda istatistik demek.

Örnegýn yatay bir destek nasýl belirleniyor geçmiþte ne kadar cok o noktaya temas edip döndüyse orayý destek olarka çiziyoruz teknýk analizde Yani aslýnda geçmiþe dönük istatistik doðrultusunda belirliyoruz.

Buda teknik analizi bir noktada anlamlý kýlýyor.

Tabi klasik teknik analizde genelde pozisyonu sen açtýðýn ve bir beklentin görüþün aðýr bastýðý için buna uygun bir teknik çizmen çok mumkun. Örnegýn youtubede ekonomýstlerýn soyledýði ve ekonominin berbatmý berbat oldugu bir video izledikten sonra oturup teknik analiz çizerken kuvvetle muhtemel ÞORT yönlü teknikler/istatistikler bulma eðiliminde olacaksýn.

Dolayýsýyla iþ dönüp dolaþýp algorýtmalara geliyor bir noktada niye algoritmalara geliyor cunku o youtubede herhangibir ekonomýstý dinlemiyor. O twitterdaki ünlü yatýrýmcýlarýn yön hakkýndaký görüþlerini dinlemiyor.

Odaklandýðý tek þey var objektif bir biçimde istatistiksel olarak anlamlý hareketlere bakmak. BU doðrultuda yönü belirliyor. Öyle veya böyle içerisinde riskte barýndýrsa yatýrýmcýnýn yapabileceði en iyi þey bir algorýtma tasarlayýp buna parayý emanet etmek gibi görünüyor.

Yatýrýmcý için daha mantýklý bir arguman göremiyorum
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

7. Þu resimdede sistem deðil bir istatistik görüyorsunuz aslýnda. Sapmalar var mý var Zaten istatistik bize %100 sonuç vermez bir yaklaþým 3 aþaðý 5 yukarý bir tahmin yetenegi verir. Ýstatistikte veri büyüdükçe sapma düþer. 2018 de de bir sapma var ama en nihayetinde sapmadan öteye gidemiyor ve yine ayný silsile devam ediyor.

Resimde flatlarý bilerek ekledim de Flatlarý kaldýrdýðýmý düþünün.

LONG ÞORT açan mükkemel bir borsa göstergesi gibi duruyor

Bilerek sinyalli bir sisteme çevirdiðim görüntü daha net olsun diye. Genel anlamda kýrmýz üzeri sat sevyeleri yeþil altýda Al seviyeleri.

Ortalama 1 ila 1.5 sene içerisinde Kýrmýzýdan yeþile dönüþ gerçekleþiyor. Yani seneye þubat ayýnda filan yeþile yuvarlanmýþ olabiliriz. Kýrmýzý üzerinde dalgalanma seyride 3 ay civarýnda olabiliyor yani nisan sonuna kadar kýrmýzý üzerinde dalgalanmalar olabilir.

Konumuz istatistik ise buradaki istatistiksel sonuçlar bize 120 123 126 129 132 135 bölgelerinden kademeli ve artan bir kaldýraçla þort açýlabileceðini öngörüyor. yani 135 bin de 8-9 kaldýraca kadar risk alýnabilir gibi görünüyor.

Bu sonuçlar, en iyi twtter üstadýndan, en iyi ekonomýstten, en iyi fondan bile daha anlaþýlabilir ve daha güvenilir görünüyor.

BU sistemi bir düþüþ ve yükseliþ kahini bir ekonomýst veya borsacý gibi düþünebiliriz. BU kahinin tüm yön bilgilerini grafiðe resmettiðimi düþünün. Bu adamýn görüþüne inanmazmýydýk ????

Ýnanýrdýk çünkü bu kahin adam 2007 2010 2012 2017 düþüþleri çok ufak sapmalarla bilebilmiþ. Dipten bildiði yükseliþ tahminlerini saymýyorum.

ANcak bu bir sistem olunca nedense ACABA mý ? tereddütünü yaþýyoruz. Ýlginç Halbuký pýyasadaký ekonomýstler veya twtter ustadlarý olsun. Elimizde geçmiþe dönük bu adamlarýn yön tahmýnlerýnin baþarý oranýný ölçümleyememize raðmen. Ýnanasý geliyor insanýn yani inanma isteði daha çok oluyor.

Sanýrým bunun sebebi robotun/sistemin bu görüþleri belirtirken hiç riske girmemiþ ve sorumluluk taþýmýyor oluþu oysaký býr ýnsan ayný görüþü söylediðinde bir risk alýyor bir sorumluluk alýyor. Belkide bu durum insan psikolojisinde O yöne inanma eðilimini arttýrýyordur.

Sanýrým kriz kahýnlerý twtter üstadlarý bu þekilde türüyor. Mesela dünyanýn en zengin adamý borsada düþüþ bekliyorum derse en iiyi kriz kahinlerinden daha fazla bir inançla inanýrýz çünkü O zengýn Yani çok fazla risk almýþ olacak. YÝne olayý twttera indirgeyelim.

Twtterde 10 bin takipçisi olan kiþi Aþaðý diyor diyelim ki. 20 bin takipçisi olanda Yön yukarý diyor diyelim ki.

Tabii yüksek takipçisi olana daha çok inanacaðýz cünkü o daha fazla kiþiden sorumlu daha fazla risk alýyor olduðu için hata yapma olaslýðý düþükmüþ gibi hissettiriyor.

RObotlar/sistemler ise hiç risk almýyor ona giren yok cýkan yok. Sorumlu hissedeceði hiçbir durum yok robotta duygu yok abi. Belkide bunu bildiðimiz için robota ve sisteme uymakta zorlanýyoruz.

Ne felsefe yaptým be Kendi kendi yazýmý beðeniyorum abi bende bir garibim

NOT PARADOX: Acaba bende robotlara istatistiklere inandýðým için yukardaký tum çýkarýmlarýmý uydurmuþ ve manipule etmiþ olabilir miyim ?

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    BU müthiþ yazýný bir kaç arkadaþýma gönderdim.
    Teveccuhun Erhan hocam.

Dilim dondugunde yazmaya calistiklarim 1 kisiye bile fayda saglamissa bundan mutluluk duyarim.

Isin donup dolasip algoritmalara gelecegi konusundaki tespitine %100 katiliyorum.

Sayfa 267/350 ÝlkÝlk ... 167217257265266267268269277317 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •