Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 271/350 ÝlkÝlk ... 171221261269270271272273281321 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,161 - 2,168 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

1. merhaba,

hedefiniz nedir? ornegin aylik/yillik ne kadar TL?5000, 10 000, 50 000 vs? veya sermayenizi 1 senede kac katina cikarmak 1.5/2/10 vs vs. Bu sorular, kiþilerin mevcut sermayelerine, risk algýsýna vs vs deðiþecektir. twitterda bir çok kiþinin -haklý olarak da- iyi de 1M, 2M yapmak ile 10k'yi 100k yapmak cok farklý dediklerini sayýsýz kere okumusumdur.

bu iþte bir sistem dizayn etmek istediðimde kendime sorduðum en temel soru buydu. bu benim için hem bu iþi neden yapýyorum hem de nasil yapacaðýmýn bir cevabý olacaktý çünkü. ben de kendime "challenge accepted" diyerek 2 hedef koydum.

A. 1 senede sermayeyi enaz 20 kat artýrmak
    B. 1 senede en az 900k kazanmak. (1M de olsa hic fena olmaz)

sizi bilmiyorum ama benim icin kolay bir hedef olmadigini düsünerek motivasyon olsun diye bunu 1 senede deðil de 13 ayda yapacaðým diyerek de 1 ay avans verdim. (her ne kadar hedeflerde ve burada hep 1 senede diye bahsedecek olsam da. yeter ki gerceklestireyim sorun yok )

baþlangýc tarihi: 1 aralik 2019
    bitis tarihi: 31 aralik 2020

hedef1: baslangic sermayesi 5k olacak. sure sonunda hedefin yakalanmasi icin olmasi gereken min 100k. burada trade ederken idealde sistem kullancagim sinyalleri gorecegim ama kendim filtre gorevi gorup poz'u ben acip kapacatacagim.
    hedef2: baslangic sermayesini yazmayacagim (ama hedefin cok cok altinda) ama ayda ortalama 70k kazanmak. bu hedefi gerceklestirirken 2 farkli hesap(araci kurum) kullanacagim. birisi yine manuel trade, digeri ise algo trade olacak.
    hedefler farkli oldugu icin her 2 hedef icin de farli sistemleri kullancagim tabi ki.

tabi ki belirli periyotlarda ilerlememizi/gerilememizi gostermek icin ekstre/excel vs paylasimlarla destekleyecegiz.

neden buraya yaziyorum peki? benim icin bir motivasyon, surukleyici/itici bir guc olur diye. basarirsak veya yaklasirsak da okuyan birilerine ilham olur belki diye. çünkü, "olanýn olmayana, bilenin bilmeyene borcu var" -tabi, bilebiliyorsak eger

Alýntý Originally Posted by ikinciyeni Yazýyý Oku
    merhaba,

hedefiniz nedir? Ornegin aylik/yillik ne kadar tl?5000, 10 000, 50 000 vs? Veya sermayenizi 1 senede kac katina cikarmak 1.5/2/10 vs vs. Bu sorular, kiþilerin mevcut sermayelerine, risk algýsýna vs vs deðiþecektir. Twitterda bir çok kiþinin -haklý olarak da- iyi de 1m, 2m yapmak ile 10k'yi 100k yapmak cok farklý dediklerini sayýsýz kere okumusumdur.

Bu iþte bir sistem dizayn etmek istediðimde kendime sorduðum en temel soru buydu. Bu benim için hem bu iþi neden yapýyorum hem de nasil yapacaðýmýn bir cevabý olacaktý çünkü. Ben de kendime "challenge accepted" diyerek 2 hedef koydum.

b. 1 senede en az 900k kazanmak. (1m de olsa hic fena olmaz)

sizi bilmiyorum ama benim icin kolay bir hedef olmadigini düsünerek motivasyon olsun diye bunu 1 senede deðil de 13 ayda yapacaðým diyerek de 1 ay avans verdim. (her ne kadar hedeflerde ve burada hep 1 senede diye bahsedecek olsam da. Yeter ki gerceklestireyim sorun yok )

hedef1: Baslangic sermayesi 5k olacak. Sure sonunda hedefin yakalanmasi icin olmasi gereken min 100k. Burada trade ederken idealde sistem kullancagim sinyalleri gorecegim ama kendim filtre gorevi gorup poz'u ben acip kapacatacagim.
    Hedef2: Baslangic sermayesini yazmayacagim (ama hedefin cok cok altinda) ama ayda ortalama 70k kazanmak. Bu hedefi gerceklestirirken 2 farkli hesap(araci kurum) kullanacagim. Birisi yine manuel trade, digeri ise algo trade olacak.
    Hedefler farkli oldugu icin her 2 hedef icin de farli sistemleri kullancagim tabi ki.

Tabi ki belirli periyotlarda ilerlememizi/gerilememizi gostermek icin ekstre/excel vs paylasimlarla destekleyecegiz.

Neden buraya yaziyorum peki? Benim icin bir motivasyon, surukleyici/itici bir guc olur diye. Basarirsak veya yaklasirsak da okuyan birilerine ilham olur belki diye. çünkü, "olanýn olmayana, bilenin bilmeyene borcu var" -tabi, bilebiliyorsak eger
    öncelikle inþallah hedeflerine ulaþýrsýnýz ay sonlarý hesap özeti atarsanýz bizide fiþeklersiniz...bol kazanç
    DUHUL 2007...
    BÝZÝ BÝLEN BÝLÝR....

3.  Alýntý Originally Posted by ikinciyeni Yazýyý Oku
    merhaba,

hedefiniz nedir? ornegin aylik/yillik ne kadar TL?5000, 10 000, 50 000 vs? veya sermayenizi 1 senede kac katina cikarmak 1.5/2/10 vs vs. Bu sorular, kiþilerin mevcut sermayelerine, risk algýsýna vs vs deðiþecektir. twitterda bir çok kiþinin -haklý olarak da- iyi de 1M, 2M yapmak ile 10k'yi 100k yapmak cok farklý dediklerini sayýsýz kere okumusumdur.

bu iþte bir sistem dizayn etmek istediðimde kendime sorduðum en temel soru buydu. bu benim için hem bu iþi neden yapýyorum hem de nasil yapacaðýmýn bir cevabý olacaktý çünkü. ben de kendime "challenge accepted" diyerek 2 hedef koydum.

B. 1 senede en az 900k kazanmak. (1M de olsa hic fena olmaz)

sizi bilmiyorum ama benim icin kolay bir hedef olmadigini düsünerek motivasyon olsun diye bunu 1 senede deðil de 13 ayda yapacaðým diyerek de 1 ay avans verdim. (her ne kadar hedeflerde ve burada hep 1 senede diye bahsedecek olsam da. yeter ki gerceklestireyim sorun yok )

Oncelikle basarilar dilerim.

Hedef koymak hatta imkansiz goruneni istemek bizlere calisma azmi verir, odaklanma ve motivasyon saglar. Daha isin basinda gercek hesap uzerinde buyuk hedefler belirlemek asiri risk almayi ve kisa surede oyun disi kalmayi yani batisi getirebilir. Bu yuzden hedef koyarken dikkatli olmakta fayda var.

20 kat kazanilabilir mi ya da 5K yi 100K yapilabilir mi? Ortalamanin ustunde getirisi olan (yillik 40bin diyelim) bir trend takip sistemi ve makul bir kaldirac kullanarak mumkun degil. Yuksek kaldirac ve sermaye birlestirme ile 10 kati asmak hayli guc. Cok cok dusuk bir maxDD, yuksek kaldirac arti birlesik sermaye ile belki mumkun olur. Erhan ustadin gecmis tecrubeleri ile bu konuya guzel yorumlari olur diye dusunuyorum.

hedef1: baslangic sermayesi 5k olacak. sure sonunda hedefin yakalanmasi icin olmasi gereken min 100k. burada trade ederken idealde sistem kullancagim sinyalleri gorecegim ama kendim filtre gorevi gorup poz'u ben acip kapacatacagim.
    Back-testi mumkun olmayan yari manuel bir sistem dusunuyorsunuz. Gecmis verilerle sinanmayan tatmin edici getiri ve MaxDD degeri vadedmeyen bir sistemi kullanmak buyuk bir risk almak olur. Ayrica duygularinizdan ne kadar arinabileceksiniz? Filtre gorevi gorurken piyasanin alginizi bozmasina direnebilecek misiniz? Hemen herkesin duzeltme bekledigi bir ortamda tarihi zirve asilirken eliniz titremeden tereddutsuz uzun acip sisteme mudahale etmeden pozisyonda kalabilecek misiniz?

hedef2: baslangic sermayesini yazmayacagim (ama hedefin cok cok altinda) ama ayda ortalama 70k kazanmak. bu hedefi gerceklestirirken 2 farkli hesap(araci kurum) kullanacagim. birisi yine manuel trade, digeri ise algo trade olacak.
    hedefler farkli oldugu icin her 2 hedef icin de farli sistemleri kullancagim tabi ki.

tabi ki belirli periyotlarda ilerlememizi/gerilememizi gostermek icin ekstre/excel vs paylasimlarla destekleyecegiz.

neden buraya yaziyorum peki? benim icin bir motivasyon, surukleyici/itici bir guc olur diye. basarirsak veya yaklasirsak da okuyan birilerine ilham olur belki diye. çünkü, "olanýn olmayana, bilenin bilmeyene borcu var" -tabi, bilebiliyorsak eger
    Yazdiklarimdan bu isten vazgecin sonucunu cikarmayin. Aldiginiz riskin ve zorluklarin farkinda olun istedim. Umarim yapilamayini yapar, imkansiz gorunen hedeflere ulasir ve burada paylasirsiniz.

4. baþtan yorum yapan/yapacak olan, fikirlerini beðen eden, fikir ileri süren/sürecek olan herkese peþinen teþekkür ederim.

is nedeni ile aralarým olmasýna ragmen, bu piyasa ile ilk 2008'lerde tanýþtým. ne günlerdi ilk tabana yetiþemeyip 2.tabanda malýmýzý sattýðýmýza sevindiðimiz günler. þükür ki o günden bugüne ayakta kalmayý, piyasanýn içinde kalmayý baþardýk.

max dd' ler, back testler yaptým yapmadým deðil ama matematik tarafý daha kuvvetli biri olarak söylemeyelim ki, matematikten önce psikoloji. matematikten çok psikoloji. hep psikoloji, psikoloji kaðýda, koda dökemediðim hususlar vs olduðu için manuel müdahale ediyorum. stop kullanýyorum, kullanmýyor deðilim ki çok çok önemli yazmasý kolay, uygulamasý da zordur (stop, ateþten gömlektir, herkes giyemez ) ama iþte bazý noktalarda da stop patlatýp yoluna devam edeceðini biliyorum, nedir bu? bu yaptýðýn iþte oluþan bir alýþkanlýk. öyle olacaðýný bilirsin ama nedeni söyleyemezsin. iþte öyle bir þey. (güzel de þarký )

bu hedefleri koyarken ve sistem tasarlarken kafamdaki düþüncem trend follower deðil, puan toplayan bir sistemdi, öyle tasarladýk öyle de gidiyor ama trend follower olsaydý þu 2 ayda daha güzel olurdu demeden de geçemiyeceðim.

degerfonks.jpg

resimdeki bu fonksiyon gösteriyor ki:
    * kayýp, eþdeger bir kazançtan daha fazla acý verir. 10 liralýk bir kazanc 1 birimlik mutluluk verirken, 10 liralýk bir kayýp 2 birimlik acý verir.
    * 10 liralýk kaybýn 20 lira olmasýnýn verdiði acý, 1000 dolarlýk bir kaybýn 1010 dolar olmasýndan daha çok acý verir.

kaybetmezsen, her zaman bir þansýn vardýr. ama kaybedersen, hem psikolojik olarak geri düþüyorsun hem maddi olarak geri düþüyorsun. ayrýca kayýptaki bir insn, normalde almaycaðý riskleri almaya baþlar. 10 liralýk bir kayýp sizi 1000 lira veya daha fazla bir zarara sürükleyebilir.sadece 10 liralýk bir kayýpta ýsrar etmeniz. oyunda olmak için kaybetmemen (veya kaybý kýsa kesmen) gerekir. meþelerle, bilyelerle oynan mýyor çünkü

g12.jpg

ekte 5k ile basladigimiz projenin (birinci yeni) aralýk raporu var. ocak bu þekilde deðil maalesef (en azýndan eksi deðil), nasip ay bittiðinde onu da paylaþýrým.
    birinci yeni: 31.12.19 ... 5k --> 9.3k

aralýk ayýnda maalesef not tutmadým ama ocak ayýnda notlar tutup hatalarýmý geri besleme kabul edip iyileþtirme yolunu benimsedim. bundan sonraki paylasimda diðer projenin (ikinci yeni) ekstrelerini de ekleyeceðim.

not: resim neden küçük çýkýyor anlamadým, bir arkadaþ yönlendirse deðiþtirip okunabilir þekilde yeniden yükleyebilirim.
    Son düzenleme : ikinciyeni; 22-01-2020 saat: 16:17. Sebep: resim

5. @ikinci yeni ilgimi çektiniz. Neden ilgimi çektiniz çünkü farklýsýnýz. Herkes sus pus hedef koyan yok þunu hedefliyorum diyen yok kimisi manuel birþeyler yapýyor kimisi sistemsel. Sesiz içine kapanýk bir yýðýn gibi olduk. Ara sýra bir kaç kiþi birþeyler patlatýyorum ama sanki ruhumuz alýnmýþ gibi.

BU açýdan motivasyona ve gerçek hesap paylaþýmlarýna hep ihtiyacýmýz var.

Hedefleriniz için öncelikle baþarýlar dilerim...

Satýrlarý okuduðum kadarýyla tecrübeli birisi var buralar da öyle hissetim en azýndan naptýðýnýzý biliyor gibisiniz bence.

2. hedefte ana sermaye belli olmadýðý için birþey diyemeyeceðim.

1. hedefte ise sabit bir sermayeyle baþlayýp hiç para eklenmeden gidecek anladýðým kadarýyla.

Sanýrým bileþik getiriyle bu þekilde yol alacak benim tahminim bu yönde sakýncasý yoksa sizin için bileþik olup olmadýðýný belirtirseniz seviniriz. Bileþik deðilse, 1 senede 20 ye katlamak elimizde olan teknolojiyle pek olasý deðil. Ama imkansýzda diyemem.

Paylaþýmlarýnýzý büyük bir merakla takip ediyor olacaðim. BU noktada;

Madem siz de hem motivasyona ihtiyaç duyuyor hem de motive edilmek hoþunuza gidiyor. O halde beraber gidelim.

Teklifim þu. 1.hedefiniz için.

Benimde sizinki kadar yüksek hedefler barýndýrmasa da %250 civarý yýllýk getiri hedefim var. Beimki bileþik gittiði için büyük bir risk içerdiði kesin. Bu hedef sistemimin ortalama getirisi Bundan büyükte olabilir oldukça küçüke kalabilir.

Biraz daha uzun vadeyi baz alýrsak tabiki ortalama getiri çok daha fazla artýþ göstermektedir. Ancak hedefleri 13 ayla sýnýrlandýrýrsak sene sonunda sermayenin 250 ye çýkmasý gerekiyor.

Bunu bir yarýþ gibi düþünebiliriz. Kazanmak kaybetmek problem deðil. Önemli olan bir hedef belirlemek ve bu hedefe doðru gidiyor olmak. Bu sebeple teklifim þu bende sizle beraber sermayemin gidiþatýný videolu bir biçimde daha önce paylaþtýgým þekilde paylaþýrým. Böylece hem birbirimizi motive eder hemde diðer arkadaþlara motivasyon saðlarýz diye düþünüyorum. Tabiki bu yolda ilerlemek kolay olmayacak, belkide hiçbirþey yolunda gitmeyecek ama hiçbirþey de bizi yolumuzdan etmeyecek Bu sebeple tökezlediðimiz de en azýndan bunlarda tökezliyormuþ bak dedirtiriz arkamýzdan yani en azýndan ben tökezleyebileceðimi de ihtimaller içine koyuyorum.

Sistemi geçen sene yarýsýnda bitirdim. Diðer yarýda da beta aþamasýnda gerçek hesaba koydum.

ortalama 56 K civarýnda bir parayla baþladý (5 ay civarýnda) sene sonu gibi 119 küsürle bitti.

Videosunu görmek isteyenler þu adresten gidebilir.
    https://twitter.com/erhanacikgoz1/st...263881218?s=20

Bu sene sistemden beklentim bu hesaptaki parayý 250 K ya taþýmasý para eklenmesi planlarýmýn içinde yok ancak olursa ayrýca belirteceðim bilinsin!

Videoyu izleyenler ayrýca arka plandaki müziðinde bir anlamý olduðunu belirtmek istedim.

Önce savruldum yok oldum (Önceki denemelerim ve para kayýplarým)
    Sonra dinlendim duruldum. (silkelendim kendime geldim, düþündüm.)
    Her giden parçam yerine yenisini doðurdum. (her para kaybým ve hatalarýmýn yerine yenisini koydum.)

ve artýk....

DAHA GÜÇLÜ DAHA SAKÝN (Artýk daha saðlam ve biraz daha yavaþ giden bir sistemim var)
    DAHA MUTLU DAHA SUSKUN (Sakin ama daha mutluyum)
    DAHA OLGUN DAHA KIRGIN (Ayaklarým daha çok yere basýyor, ancak bir okadar da kýrýlgan)
    DAHA YANLIZ DAHA YORGUN (Daha tecrübeliyim ve sistem tasarlamaktan yorgun düþtüm)

manasýnda bu þarkýyý seçtim. Bu arada ben darphaneysem siz merkez bankasý oluyorsunuz galiba

Sizde benim gibi ideal deki bu bölümü çekersenýz gidiþatýn nasýl ilerlediði hakkýnda daha fazla fikir verir. Ana sermayede göründüðü için.

Resim yükleyecekseniz. https://hizliresim.com/ adresini kullanýn bence resimler uzun süre silinmez.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6. herkese merhaba, oncelikle 40ýna merdiven dayamis birisi olarak soylemek isterim ki burada yazarken kullandigim ifadeler emir kipi veya ogretici bir uslup gibi gelebilir kimsenin yanlis anlamasini istemem burada kastettiðim hep kendim burayý kendime notlar, yaptýðým hatalarý bir daha yapmama, öðrendiklerimi kendime hatýrlatma gibi görüp o þekilde yazýyorum.

@erhanacikgoz1: öncelikle güzel yanýtlar ve motive edici mesaj için teþekkür ederim. aslýnda istediðim de buydui birbirimizin katalizörü olmak. yazdýklarýna okuyup sýrayla ben de kendi fikirlerimi yazayým.

ikinci yeni icin bir para yazmamýþtým çünkü hem bilemedim yazmak hoþ olur mu hem de orada amacým sermayenin belirli bir yüzdesi kadar kazanmak deðil, her ay ortalama bir getiriyi yakalamak. ama yazayým ve kendi "challenge" imi daha net tanimlayayim.

birinci yeni:
    baþlangýç sermayesi: 5k
    hedef: sermaye x 20 = 100k
    bunu yaparken dýþarýdan sermaye eklemesi yapýlmayacak. tabi ki 5k artarsa, artan sermaye ile devam bilesik faiz hesabý. yoksa bu hedef tutturulamaz. sorunuzun cevabý evet bileþik getiri ile. bu aslýnda iyi bir þey gibi gelse de kulaða tam aksinbe riski ciddi bir þekilde artýrýyor. bu yüzden ikinci yeni de bunun tersine karlarýn dýþarý çýkarýlmasý var.

ikinci yeni:
    baþlangýç sermayesi: 200k (100k + 100k)
    hedef: 900k kar (ulaþýlacak tutar 1.1M yapar) (1M diyelim hadi ulaþýlmasý gereken kara, hayal kurmak bedava çünkü )
    dýþarýdan sermaye ilavesi yapýlmaycak aksine, sermaye artýnca karlar(bir kýsmý/tamamý) parça parça dýþarý çýkarýlacak.(ki mevcutta sürekli dýþarý çýkarýyorum bu projede)

teklifinizi kabul ediyorum. yarýþ deðil elbet aksine katalizör/motivasyon. "Biz koþu bittikten sonra da koþan atlarýz"
    yalnýz þöyle bir durum var. bu 2 proje için 3 aracý kruum kullanýyorum 1+2. birinci yeni için ideal'e girdiðimde bu kurumun bütün hareketleri sekmeleri çalýþýyor hareketleri, bakiyeleri vs görebiliyorum. ama viop nakit kýsmý maalesef bom boþ geliyor.

https://hizliresim.com/dL1ROr

internet þubesini açýp oradan denediðimde ise"türev araçlar nakit harekeler ekstresi" kisminda yazýyor ama komisyon için hesaptan para çekerken, açýklama kýsmýnda "isim soy isim viop teminat çekme" yazýyor. anonim kalmak istediðimden dolayi bunu paylasmak istemem.
    2.proje için diðer 2 kurumla ideale login olduðumda bahsettiðiniz yer çýkýyor ama burada da teminet çekme de isim ve hesap bilgisi yazýyor.

https://hizliresim.com/86VJzk

önerebileceðiniz baþka bir yol varsa o þekilde yapabilirim veya ekstre paylasmaya devam, belki aylik deðil haftalik. önerilere açýðým.

tebrik ederim 5 ayda 56'yý 120k'lara taþýmak gerçekten büyük ve güzel bir baþarý gerçekten bir darphane, daim olsun. ben merkez bankasý diyebilir miyim, henüz bilmiyorum. çünkü yere düþmüþ ama yerden kalkan birisiyim. yiðit, düþtüðü yerden kalkar dý deðil mi arkadaþlar. damdan düþenim ki damdan düþenleri anlýyorum.

7. resim atmayý yine tam beceremedim galiba, bazý þeyler böyle iþte. html,asp.net, csharp web siteleri yazarsýn ama bir foruma resim atamazsýn

yaklaþýk 2.ay gibi bir süre geçmiþ. birinci yeni'de hedefin daha %11leri bitmiþ ki bu kümülatif bir þekilde artmaya devam edecek deðil aksine bu oranlardan geriye de gidebilir. gerçekten zor bir proje. bu proje diyor ki bunu yapabilmen için kaybetmemen lazým. o yüzden daha fazla motivasyon, dikkat vs vs istiyor. týpký viop gibi deðil mi arkadaþlar. kaybetmeyin, lütfen kaybetmeyin. kar bir þekilde elde ediliyor. aracý kuruma çalýþýn, komisyon zararýnýn olsun gerekirse ama zararlý pozu taþýmayýn. döndü, dönecek diye 100 lira için bir bakmýþssýn ne olduðunu anlayamadan 10 000 lira içerdesin.
    zarardan kaçacaksýn, eski sevgilinden kaçar gibi, vebali birisinden kaçar gibi kaçacaksýn. burada düþeni yemek kanun. kurtlar vadisi repliði gibi gelecek küçümsenecek bu söylediðim ama deðil. sizin trend dediðiniz þeyde bu zaten.
    trend arkadýþýnýzdýr = köpek balýklarý kan sever = finansal piyasalar abartmayý sever
    farklý gibi gelse de özünde ayný þeyi anlatýyor. trend deðin þeye, yakýt oluþturan terste kalanlar deðil mi
    ilk attýðým deger fonksiyonu çok bsait gibi gelecek ama çok önemli. ilgilenen arkdaþlar araþtýrsýn. anahtar kelimeler: deðer fonksiyonu, sunk cost, batýk maliyet, endowment effect vs vs.

https://i.hizliresim.com/DOQaA6.jpg

ikinci yeniye baktýðým zaman ise aylýk hedeflere yakýn gidiyor ilk 2 ay hedef tutmuþ gibi tabi burada da bir hata geriye hatta eksiye bile döndürebilir, Allah göstermesin. eller tetikte yüzde 15lik hedef tamamlanmýþ burada da.

https://i.hizliresim.com/Xba5gR.jpg

bu projede karlarý dýþarý çýkartýyorum (bir kýsmý/tamamý). karlarýnýzý dýþarý çýkartýn arkadaþlar. kaydi para ile oynuyoruz cebimizde deðil para kaydi bir para ve bu bizi hataya sevk eder. düzenli olarak karlarýnýzý dýþarý çýkartýn. kazandýðýnýz paraya daha az ehemmiyet vermekten vazgeçin. kazandýðýn anda kazandýðýn para senindir. zihninde "kumarhanenin parasý" ile oynuyorum diyen kumarbaz yanýlgýsýna düþmeyin.

Alýntý Originally Posted by ikinciyeni Yazýyý Oku
    resim atmayý yine tam beceremedim galiba, bazý þeyler böyle iþte. html,asp.net, csharp web siteleri yazarsýn ama bir foruma resim atamazsýn

yaklaþýk 2.ay gibi bir süre geçmiþ. birinci yeni'de hedefin daha %11leri bitmiþ ki bu kümülatif bir þekilde artmaya devam edecek deðil aksine bu oranlardan geriye de gidebilir. gerçekten zor bir proje. bu proje diyor ki bunu yapabilmen için kaybetmemen lazým. o yüzden daha fazla motivasyon, dikkat vs vs istiyor. týpký viop gibi deðil mi arkadaþlar. kaybetmeyin, lütfen kaybetmeyin. kar bir þekilde elde ediliyor. aracý kuruma çalýþýn, komisyon zararýnýn olsun gerekirse ama zararlý pozu taþýmayýn. döndü, dönecek diye 100 lira için bir bakmýþssýn ne olduðunu anlayamadan 10 000 lira içerdesin.
    zarardan kaçacaksýn, eski sevgilinden kaçar gibi, vebali birisinden kaçar gibi kaçacaksýn. burada düþeni yemek kanun. kurtlar vadisi repliði gibi gelecek küçümsenecek bu söylediðim ama deðil. sizin trend dediðiniz þeyde bu zaten.
    trend arkadýþýnýzdýr = köpek balýklarý kan sever = finansal piyasalar abartmayý sever
    farklý gibi gelse de özünde ayný þeyi anlatýyor. trend deðin þeye, yakýt oluþturan terste kalanlar deðil mi
    ilk attýðým deger fonksiyonu çok bsait gibi gelecek ama çok önemli. ilgilenen arkdaþlar araþtýrsýn. anahtar kelimeler: deðer fonksiyonu, sunk cost, batýk maliyet, endowment effect vs vs.

https://i.hizliresim.com/DOQaA6.jpg

ikinci yeniye baktýðým zaman ise aylýk hedeflere yakýn gidiyor ilk 2 ay hedef tutmuþ gibi tabi burada da bir hata geriye hatta eksiye bile döndürebilir, Allah göstermesin. eller tetikte yüzde 15lik hedef tamamlanmýþ burada da.

https://i.hizliresim.com/Xba5gR.jpg

bu projede karlarý dýþarý çýkartýyorum (bir kýsmý/tamamý). karlarýnýzý dýþarý çýkartýn arkadaþlar. kaydi para ile oynuyoruz cebimizde deðil para kaydi bir para ve bu bizi hataya sevk eder. düzenli olarak karlarýnýzý dýþarý çýkartýn. kazandýðýnýz paraya daha az ehemmiyet vermekten vazgeçin. kazandýðýn anda kazandýðýn para senindir. zihninde "kumarhanenin parasý" ile oynuyorum diyen kumarbaz yanýlgýsýna düþmeyin.
    madem birbirimiz motive edecegiz gaz verecegiz bear abinin hazýrladýgý ( izniyle tabi )bir tablo telefonumda kendimi motive etmek için hep bakarým
    ister manule iþlem yapýn günlük 200 puana ekraný kapatýn, ister sistem aylýk 4400 puaný aldýgýn an sistemi kapatýn 10k lýk bir sermayeyle rakamlarýn nerelere ulaþabildigi bir tablo,aslýnda disiplinle yapýlmayacak þey degil ama kanaatkar olamýyoruz bir türlü
    DUHUL 2007...
    BÝZÝ BÝLEN BÝLÝR....

Sayfa 271/350 ÝlkÝlk ... 171221261269270271272273281321 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •