@erhanacikgoz1: oncelikle gecmis olsun. burada siz önceden sinyal yaktýrmak isterken, bir baþkasý da ters sinyal yaktýrmak istemiþ olabilir. bu gerek sizin gibi bir sistemci olabilir gerekse sistemcilere karþý oynayan bir algo olabilir.
Salt bu durum ozelinde soylemek istemiyorum @3c1a ve @kenten'in bahsettiklerine ozellikle dikkat etmek gerekiyor bence. HFT'ler buradan ekmek yiyor iþleri bu. Bir digeri de her ne kadar @kenten "çok ciddiye almayýn ama teorik olarak mümkün " dese de, bence herkes ciddiye almalý. Hiç bir kurum için kotu bir sey soylemem ama her kurumda (salt aracý krumu kastetmiyorum), yapýlanmalarda/organizasyonlarda/teþkilatlarda çürük elmalar vardýr, olacaktýr da. Ordinolarý önceden frontlayanlar, yuksek kredili pozisyonu olanlarýn bilgisini yayýp üzerine oynamalar (https://www.finansgundem.com/haber/a...a-zorda/322082 düþüþe 100milyonluk kredide yakalnamýs tesadüf iþte) dün de vardý, bugün de var, yarýn da olacaktýr. Ayrýca SPK bültenlerinde aracý kurumlarýn aldýklarý ÝPC' ler ortada. Kurum olarak da usulsuzluk yapiyorlar. O yuzden dikkate alýnmalý.
Bütün bunlara ilaveten bizim sistemden genel anladýðýmýz (en azýndan eskiden benim) belli þartlarda (matematiksel iþlemler, indikatorler, kesiþimler vs vs ) alým-satým yapan algoritmalar. Ama, piyasada sistemlere karsi oynayan sistemlerde var. Ne gibi? Butun bu big data'yý analiz edip, sistemlerin çalýþma þartlarýný (alým-satýmýn yapýldýðý yerleri, mantýðý) öðrenip(öðrenme algoritmalarýný kastediyorum), sistemlerin emir vermelerini poz'a girmelerini tetikliyorlar. Bundan sonra 2 devam yollarý oluyor genelde, trende gore. Ya sistemciyi frontlayýp aldýgý malý yuksekten sistemciye veriyor (HFT gibi) ya da ters poza sokuyor, marjla kapanmalarýný saðlýyor sistemcilerin(ozellikle yatay piyasada bunu tercih ediyorlar.)

) dün de vardý, bugün de var, yarýn da olacaktýr. Ayrýca SPK bültenlerinde aracý kurumlarýn aldýklarý ÝPC' ler ortada. Kurum olarak da usulsuzluk yapiyorlar. O yuzden dikkate alýnmalý.
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri