Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 301/350 ÝlkÝlk ... 201251291299300301302303311 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,401 - 2,408 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

Alýntý Originally Posted by TÜRKOÐLU Yazýyý Oku
    bu pay vadelide kar-zarar iþi nasýl oluyor yav? þimdi rastgele elimdeki sistemlerden birisi ile FTHYAO 1 dk test yaptým...

25 aralýktan bu yana 42 iþlem %32.43 getiri, son overall 4,54 diyor...bu ne demek yani?

örneðin 10 kontrat FTHYAO ile ne kazanmýþ olur bu?
    AGA ANLAYACAGIN DÝLDEN DÝYEYÝM SENÝN SÝSTEM 3.5 AYDA 454 KADEME ALMIÞ YANÝ BUNUN 185 KADEMESÝ %100DÜR YANÝ(THY KONT 185 OLDUGU ÝÇÝN ) VÝOB SÝSTEMÝNE KIYASLARSAN SENÝN SÝSTEM ASAGI YUKARI 25K LIK BÝR SÝSTEM ...KISACA 185 KADEME YÜZDE YÜZ 18.5 KADEME YÜZDE 10 GETÝRÝ GÖTÜRÜ... BEN BU ÞEKÝLDE BÝLÝYORUM TEFERUATLIDA ANLATIYORLAR
    DUHUL 2007...
    BÝZÝ BÝLEN BÝLÝR....

2.  Alýntý Originally Posted by bysb Yazýyý Oku
    Yazýlanlarý en baþýndan itibaren okudum, deðerli paylaþýmlarýnýz için hepinize teþekkür ederim. Birçok kiþinin kendine ait kodlama ile yapýlmýþ sistemleri mevcut benim merak ettiðim konu idealin çýkarmýþ olduðu idealgo ile kendi sistemlerini yapan ve bunlardan baþarý saðlayan birileri oldu mu?

Genel itibari ile indikatörler ile yapýlan kurgularýn baþarý oraný düþük olduðu belirtilmiþ, benim çok fazla bir kod bilgim yok, forumlardaki konularda paylaþýlan kodlar ile bir þeyler yapmaya çalýþýyorum fakat kimse kazandýran kodunu paylaþmaz zaten dolayýsýyla bulduðum kodlarda çok baþarýlý deðil.

Ýdealgonun içerisinde de indikatör aðýrlýklý sistemler olduðu için çok baþarýlý sistemler çýkartamadým, çýkartan birileri varsa en azýndan umut olur, denemeye devam ederim diye sormak istedim.

Ýkinci olarak sormak istediðim þey þu, genelde hep olmuþ bitmiþ grafikler üzerinden sistem taramalarý, optimizasyonlarý yapýlýyor ve kurgular tasarlanýyor. Ýdealin oluþturduðu "Grafiklere bar veya patern ekleme" özelliðini kullanarak, grafiklere önümüzdeki günlerde nasýl barlar oluþabileceðine yönelik tahminlerde bulunup hayali barlarý veya paternleri ekleyerek mevcut sistemlerinizi test etmek veya optimizasyon yapsak baþarý oraný artar mý? (tabi sanal bar ekleyip bu þekilde sistemler test edilebiliyor mu henüz denemedim)
    Öncelikle hoþgeldin. Önce baþarýlý sistem ne demek bunu tanýmlamak lazým.

YIlda %20 kazandýran sistem baþarýlý sistem mi senin için ?

Ýndikatörler konusuna gelirsek inikatörler barlarýn yuksek düþük vesairesine bakýlarak oluþturulan matematikle elde edilir.

Bunun dýþýnda senýn ne gibi bir kurgun olabilir. Herne kurarsan kur sonuç olarak bir indikatör yaratmýþ olacaksýn. Çünkü þu barýn yükseði þöyle olmus kapanýsý böyle olmuþsa bunlarý çarp böl yapmýþ olacaksýn ortaya kendi matematiðini koyarak X indikatörü yaratacaksýn. Aslýnda yarattýgýn X indikatörü muhtemelen RSÝ MACD TOMA vb bir indikatörle hemen hemene ayný yerlerde al sat veren bir indikatör olacak.

Dolayýsýyla indikatörler baþarýsýz indikatör olmayanlar baþarýlý diye birþey yok bana sorasan ayrýca baþarý kýstasýda kiþiden kiþiye deðiþir.

ortalama yýlda %50 üreten bir sistem yaratabilirsin. Ancak burada 2 temel sorun var.

1-Sisteme uyabilmek.
    2-Sistemin gelecekte ayný geçmiþteki gibi çalýþabilmesi.

Baþarýnýn temel anahtarý bunlar %100 üreten sisteminde olsa bu 2 maddeden bir tanesi ihlal ediliyorsa sistemin hiçbir önemi yok.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Öncelikle hoþgeldin. Önce baþarýlý sistem ne demek bunu tanýmlamak lazým.

YIlda %20 kazandýran sistem baþarýlý sistem mi senin için ?

Ýndikatörler konusuna gelirsek inikatörler barlarýn yuksek düþük vesairesine bakýlarak oluþturulan matematikle elde edilir.

Bunun dýþýnda senýn ne gibi bir kurgun olabilir. Herne kurarsan kur sonuç olarak bir indikatör yaratmýþ olacaksýn. Çünkü þu barýn yükseði þöyle olmus kapanýsý böyle olmuþsa bunlarý çarp böl yapmýþ olacaksýn ortaya kendi matematiðini koyarak X indikatörü yaratacaksýn. Aslýnda yarattýgýn X indikatörü muhtemelen RSÝ MACD TOMA vb bir indikatörle hemen hemene ayný yerlerde al sat veren bir indikatör olacak.

Dolayýsýyla indikatörler baþarýsýz indikatör olmayanlar baþarýlý diye birþey yok bana sorasan ayrýca baþarý kýstasýda kiþiden kiþiye deðiþir.

ortalama yýlda %50 üreten bir sistem yaratabilirsin. Ancak burada 2 temel sorun var.

1-Sisteme uyabilmek.
    2-Sistemin gelecekte ayný geçmiþteki gibi çalýþabilmesi.

Baþarýnýn temel anahtarý bunlar %100 üreten sisteminde olsa bu 2 maddeden bir tanesi ihlal ediliyorsa sistemin hiçbir önemi yok.
    Hoþ bulduk Erhan hocam. Ýlk etapta baþarýlý sistem benim için karlý kapatýlan pozisyonun, zarar ile kapatýlan pozisyonun getirisinden fazla olmasý benim için baþarýlýdýr, kýsaca totalde zarar ettirmeyen her sistem baþarýlýdýr gözüyle bakýyorum. Elde edilen baþarýnýn faizin altýnda olup olmadýðýna bakýlarak baþarýlý veya baþarýsýz olma olayýna deðinmiyorum, toplamda sermayeyi koruyup üzerinde kar etmesi kabulümdür.

Ýndikatörlerin dýþýnda matematiksel iþlemlere (veya teorilere mi demeliyim tam bilemedim) dayalý olarak yazýlabilen kodlar olduðunu belirtmek istedim, yoksa iki hareketli ortalama ile üretilen indikatörler sonucu oluþturulan kurgular çok mantýklý gelmiyor, hani bir laf vardýr ya, indikatörler iþe yarasa herkes zengin olurdu, çünkü ortalamalar sürekli geriden geliyor. Ýndikatörler direkt baþarýsýzdýr demiyorum yanlýþ anlaþýlmasýn, sadece olayýn bu kadar basit olabileceðini düþünmüyorum. Dediðiniz gibi RSI MACD vb indikatörler hemen hemen yakýn yerlerde sinyal veriyor, o zaman bunu nasýl farklýlaþtýrabiliriz, indikatörlerin dýþýna nasýl çýkabiliriz diye sormak istiyorum, benimde aklýma matematiksel olarak bir kurgu yapýlabilir mi diye fikir geldi.

Kar zarar eðrisini sürekli yukarý giden yönde tutabilmek için, indikatörlerin saðýný solunu deðiþtirerek mi yapacaðýz veya sistemi vade baþlangýç bitiþ zamanlarýnda flata mý geçireceðiz tek çözüm bunlar mý, daha farklý bir þeyler olmalý diye düþünüyorum.

Belirttiðiniz iki temel soruna yönelik, ilki için sisteme uymakta problemim yok her türlü uyarým. Zaten manuel trade ederek kaybettiðim için sistemde kaybetmeyi göze alýyorum, çünkü sistemde illa ki bir yerde kazanacaðýmý biliyorum.

2. kýsým için, oluþturduðum sistemi zaten yaptým oldu her þey tamam gözüyle deðil, her gün zaten hatalarýný eksiklerini kontrol ederek iyileþtirerek ve optimize ederek gelecekte de ayný þekilde çalýþabilmesi için uðraþýyor olacaðým.

Benim amacým olasý büyük düþük veya çýkýþlarda o dalganýn içerisinde sistem ile birlikte olabilmek, sistemi de sadece indikatörler ile tasarlamak mý gerekiyor emin deðilim. https://idealdata.com.tr/idealgo-sab...-indikatorler/ idealgo içerisindeki indikatörleri incelemeye devam ediyorum þimdilik.

Alýntý Originally Posted by TÜRKOÐLU Yazýyý Oku
    bu pay vadelide kar-zarar iþi nasýl oluyor yav? þimdi rastgele elimdeki sistemlerden birisi ile FTHYAO 1 dk test yaptým...

25 aralýktan bu yana 42 iþlem %32.43 getiri, son overall 4,54 diyor...bu ne demek yani?

örneðin 10 kontrat FTHYAO ile ne kazanmýþ olur bu?
    puan testi yaptýðýn için 454 kademe kardasýn demek

ayný þeyi bende sormuþtum ama farklý olarak . garanda % 50 kar. viop xu030 endeks viopta kaç puana denk gelir. ( kazanç anlamýnda )
    Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.

beyler bayanlar..

"PATRON ÇILDIRDI" formasyonu var bende sistemler açýsýndan.

son iki hafta

Alýntý Originally Posted by EMLAK Yazýyý Oku
    beyler bayanlar..

"PATRON ÇILDIRDI" formasyonu var bende sistemler açýsýndan.

son iki hafta
    sistemler son iki aydýr altýn aylarýný yaþýyor maþþallah ...nazar degmesin inþallah..
    elimi deydirmiyorum disiplini bozsam yarýsý boþa giderdi kazançlarýn
    DUHUL 2007...
    BÝZÝ BÝLEN BÝLÝR....

Alýntý Originally Posted by devran42 Yazýyý Oku
    sistemler son iki aydýr altýn aylarýný yaþýyor maþþallah ...nazar degmesin inþallah..
    elimi deydirmiyorum disiplini bozsam yarýsý boþa giderdi kazançlarýn
    son 2 hafta resmen çýldýrdý.

8.  Alýntý Originally Posted by bysb Yazýyý Oku
    Hoþ bulduk Erhan hocam. Ýlk etapta baþarýlý sistem benim için karlý kapatýlan pozisyonun, zarar ile kapatýlan pozisyonun getirisinden fazla olmasý benim için baþarýlýdýr, kýsaca totalde zarar ettirmeyen her sistem baþarýlýdýr gözüyle bakýyorum. Elde edilen baþarýnýn faizin altýnda olup olmadýðýna bakýlarak baþarýlý veya baþarýsýz olma olayýna deðinmiyorum, toplamda sermayeyi koruyup üzerinde kar etmesi kabulümdür.

Ýndikatörlerin dýþýnda matematiksel iþlemlere (veya teorilere mi demeliyim tam bilemedim) dayalý olarak yazýlabilen kodlar olduðunu belirtmek istedim, yoksa iki hareketli ortalama ile üretilen indikatörler sonucu oluþturulan kurgular çok mantýklý gelmiyor, hani bir laf vardýr ya, indikatörler iþe yarasa herkes zengin olurdu, çünkü ortalamalar sürekli geriden geliyor. Ýndikatörler direkt baþarýsýzdýr demiyorum yanlýþ anlaþýlmasýn, sadece olayýn bu kadar basit olabileceðini düþünmüyorum. Dediðiniz gibi RSI MACD vb indikatörler hemen hemen yakýn yerlerde sinyal veriyor, o zaman bunu nasýl farklýlaþtýrabiliriz, indikatörlerin dýþýna nasýl çýkabiliriz diye sormak istiyorum, benimde aklýma matematiksel olarak bir kurgu yapýlabilir mi diye fikir geldi.

Kar zarar eðrisini sürekli yukarý giden yönde tutabilmek için, indikatörlerin saðýný solunu deðiþtirerek mi yapacaðýz veya sistemi vade baþlangýç bitiþ zamanlarýnda flata mý geçireceðiz tek çözüm bunlar mý, daha farklý bir þeyler olmalý diye düþünüyorum.

Belirttiðiniz iki temel soruna yönelik, ilki için sisteme uymakta problemim yok her türlü uyarým. Zaten manuel trade ederek kaybettiðim için sistemde kaybetmeyi göze alýyorum, çünkü sistemde illa ki bir yerde kazanacaðýmý biliyorum.

2. kýsým için, oluþturduðum sistemi zaten yaptým oldu her þey tamam gözüyle deðil, her gün zaten hatalarýný eksiklerini kontrol ederek iyileþtirerek ve optimize ederek gelecekte de ayný þekilde çalýþabilmesi için uðraþýyor olacaðým.

Benim amacým olasý büyük düþük veya çýkýþlarda o dalganýn içerisinde sistem ile birlikte olabilmek, sistemi de sadece indikatörler ile tasarlamak mý gerekiyor emin deðilim. https://idealdata.com.tr/idealgo-sab...-indikatorler/ idealgo içerisindeki indikatörleri incelemeye devam ediyorum þimdilik.
    Yazýda ilk gözüme çarpan ben sisteme uyarým problem deðil oldu. Bunu ilk seferde baþarabilen kimse oldugunu sanmýyorum. Erhan dedi dersin. Mutlaka mudahle edeceksýn ya kardan erken cýkacaksýn yada karý kacýracaksýn. Yada zararda fiþi çekeceksin. Mutlaka en az bir tanesi yaþanacak. Bu konuda büyük konuþuyorum.

Zarar riskine ne kadar alýþýksýnýz. 100,000 TL par akoydugunuzu varsayalým yaklaþýk 70 Bin tl sini kaybedecek sistem hemde 1 ayda fiþi çekmeyeceksin doðru mu anladým ?

Bunu yapan sistem ayný zmanada yýllýk ortalama %50 kazandýrýyor.

Uyar mý mesela size ?

100 iþlem açýp yaklaþýk 70 tanesýnden stoploss olacak. 30 taneden ýse buyuk kar saglayacak. boylece totalde yukarý yonde gýdecek kar zarar egrýsý ama hýsse senetlerýnde olan zýgzaglar mýsalý.

TÜm bunlarý baþarabilen bu sistem ayný zamanda kabaca en az 1.5 yýl boyunca 0 getiri üretecek sadece komýsyon malýyetýný karsýlayacak. Ancak dýkkat et buna ragmen yýllýk ortalama getirisi yinede %50 oluyor. 1.5 yýl %0 ya oteký senelerden býrýnde %100 yaparak diðer seneyý telafý edecek. yani totalde yýllýk ortalamasý %50 cýkacak.

Ýster idealgo yarat ister kendý matematiðini hayal gücünü kullanarak birþeyler tasarlar. 3 aþaðý 5 yukarý bu sonuclardan daha ýyý sonuclar cýkarma ihtimalin zayýf.

mesela ne cýkarabilirsin. 1.5 sene 0 degýlde 9 ay 0 uretýr. 100 bin TL nin 70 býnýný kaybetmez de 55 býnýn kaybeder.

Bu tarz iyileþtirme yapabilirsin en fazla.

Para yönetimi bam baþka bir olay oraya girmiyorum. Þu an yapabýleceklerýn bu sevýyede boyle 5 yýl sonra cok daha ýyýlerýný yaratabilirsin tabi. Tecrübe kazandýkça.

Ama baþlamadan bu iþin olacagýný sanma önce baslamalýsýn býr sýstem tasarlayýp küçük bir parayý koyman lazým.

Para koymadan en mukemmelý tasarlamaya calýsýrsan 20 yýl sonra sen hala yerýnde sayarken býzler emeklý oluruz.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 301/350 ÝlkÝlk ... 201251291299300301302303311 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •