Hoþ bulduk Erhan hocam. Ýlk etapta baþarýlý sistem benim için karlý kapatýlan pozisyonun, zarar ile kapatýlan pozisyonun getirisinden fazla olmasý benim için baþarýlýdýr, kýsaca totalde zarar ettirmeyen her sistem baþarýlýdýr gözüyle bakýyorum. Elde edilen baþarýnýn faizin altýnda olup olmadýðýna bakýlarak baþarýlý veya baþarýsýz olma olayýna deðinmiyorum, toplamda sermayeyi koruyup üzerinde kar etmesi kabulümdür.
Ýndikatörlerin dýþýnda matematiksel iþlemlere (veya teorilere mi demeliyim tam bilemedim) dayalý olarak yazýlabilen kodlar olduðunu belirtmek istedim, yoksa iki hareketli ortalama ile üretilen indikatörler sonucu oluþturulan kurgular çok mantýklý gelmiyor, hani bir laf vardýr ya, indikatörler iþe yarasa herkes zengin olurdu, çünkü ortalamalar sürekli geriden geliyor. Ýndikatörler direkt baþarýsýzdýr demiyorum yanlýþ anlaþýlmasýn, sadece olayýn bu kadar basit olabileceðini düþünmüyorum. Dediðiniz gibi RSI MACD vb indikatörler hemen hemen yakýn yerlerde sinyal veriyor, o zaman bunu nasýl farklýlaþtýrabiliriz, indikatörlerin dýþýna nasýl çýkabiliriz diye sormak istiyorum, benimde aklýma matematiksel olarak bir kurgu yapýlabilir mi diye fikir geldi.
Kar zarar eðrisini sürekli yukarý giden yönde tutabilmek için, indikatörlerin saðýný solunu deðiþtirerek mi yapacaðýz veya sistemi vade baþlangýç bitiþ zamanlarýnda flata mý geçireceðiz tek çözüm bunlar mý, daha farklý bir þeyler olmalý diye düþünüyorum.
Belirttiðiniz iki temel soruna yönelik, ilki için sisteme uymakta problemim yok her türlü uyarým. Zaten manuel trade ederek kaybettiðim için sistemde kaybetmeyi göze alýyorum, çünkü sistemde illa ki bir yerde kazanacaðýmý biliyorum.
2. kýsým için, oluþturduðum sistemi zaten yaptým oldu her þey tamam gözüyle deðil, her gün zaten hatalarýný eksiklerini kontrol ederek iyileþtirerek ve optimize ederek gelecekte de ayný þekilde çalýþabilmesi için uðraþýyor olacaðým.
Benim amacým olasý büyük düþük veya çýkýþlarda o dalganýn içerisinde sistem ile birlikte olabilmek, sistemi de sadece indikatörler ile tasarlamak mý gerekiyor emin deðilim.
https://idealdata.com.tr/idealgo-sab...-indikatorler/ idealgo içerisindeki indikatörleri incelemeye devam ediyorum þimdilik.
Yer Ýmleri