Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 304/350 ÝlkÝlk ... 204254294302303304305306314 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,425 - 2,432 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

1.  Alýntý Originally Posted by 3c1a Yazýyý Oku
    Aksam nakite gecisi sistemlerimde 13 yillik veriyle test ettim; ne maxDD ne de getiriye bir katkisini gormedim. Tersine az islem yapan sistemimde islem sayisindaki artisin toplam getiriyi ciddi oranda asagiya cektigini hatirliyorum (komisyon ve kayma). Bence nakite gecisin tek artisi cok ekstrem bir durumda belki 10/20 yilda birkac defa olabilecek -%10 uzeri gap riskini tasimamak olabilir. Mart ayinda yasayarak gordugumuz uzere sistem her gapte terste kalacak diye bakmamak lazim. Aksam nakite gecis gun ici cok agresif islem yapacak bicimde tasarlanmis sistemler disinda bir fayda saglamaz diye dusunuyorum.

Bence piyasanin gercegi Erhan hocam, en azindan simdilik. Bir cogumuz sistemlerini geriye donuk 13 yillik veriyle test ediyor. Bu veri icerisinde buyuklu kucuklu onlarca gap zaten var. Aksam seansina dahil olmama tercihimin nedenlerinden biri de sistemimin gaplari eskiden oldugu gibi yasamasini istememdi. Aksam seansindaki 5 saat boyunca DOW ve DAX a gore savrulup ertesi sabaha kadar kalan 10 saatte baska bir gap riskini tasimanin kriz donemlerinde bir fayda saglamak bir yana zarar ettirebilecegini yasayarak gorduk. VIOP seans suresi DOW a esitlenirse iste o zaman bakisim degisir.
    katýlýyorum bende daha önce hergun nakýte geçiþi test ettiðimde kayma komýsyondan dolayý net üretim düþtü. Ancak bir yandan da sistemi tasarlarken aslýnda býlerek veya býlmeyerek bu gaplere doðru girmesini saðlýyor. HOÞ ben hiçbir gap için özel bir ayar yapmýyorum ama yinede istemeden de olsa gapleri doðru býlmeye evrimleþmiþ olabilir sistem. Buda sistemi saðlýksýz bir sistem yapar. Kaliteli sistem gün içi hareketlerde para kazanmalý gapler biraz þans eseri kar veya zarar oluþturuyor.

Ýþin felsefesine dalarsak bunlarda piyasanýn bir gerçeði sistemimizde bu gerçek yokmuþ gibi varsaymakta doðru olmayabilir. Sonuç olarak piyasa bir yerlere gidiyor ve geliyor gaplerde nakite geçersek bu git gel olmuyormuþ gibi varsaymýþ oluruz. Ayrýca gapler ek bir fýrsatta tanýyor sistemler için mesela doðru bir gap çok iyi bir noktadan kar al yapmasýný saðlýyor sistemin normalde orada kar al yapma imkanýn olmayabilir. Ama gapler bu nimetten yararlanmaný saðlýyor. Tam tersi senaryoda da hem sistem ters sinyal yakýyor birde tepkiden dolayý bir tam gapý yediðin gibi yarýsýnýda tepkiden veriyorsun. oluyor sana 1,5 gap. Psikolojisine gelirsek. Evet her gun nakýtte olmak çok huzurlu hissetirecektir. Fakat muhtemelen getiriden inanýlmaz fedakarlýk yapman gerekiyor.

Ben bunun yerine þimdilik daha düþük kaldýraçla sistemin nakite geçmemesinden yanayým. Psikolojýk olarak kendýný rahat hýssetmeyenler daha az riske girmiþ olur temel mesele buysa.

Birde þu yöntemde uygulanabilir gaplere ters girmekten korkuluyor ýse her gun aksam ÞORT açsýn sistem. Çünkü Gaplerin büyük bir kýsmý Aþaðý yönlü gapler oluyor en azýndan korkutucu boyutta olanlar. Totalde daha karlý olacaðýný sanýyorum nakýte geçmekten iyidir. Hem iþlem sayýsýnýda nakýte geçmeye nazaran daha az etkiler. Bunu ilerde deneyeceðim.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

... Psikolojisine gelirsek. Evet her gun nakýtte olmak çok huzurlu hissetirecektir. Fakat muhtemelen getiriden inanýlmaz fedakarlýk yapman gerekiyor.
    Her aksam nakite gecis terste kalinilmayan gunlerde cok huzurlu hissedilecektir evet ama -%10 gapli acilista sistem dogru yonde oldugu halde sirf risk tasimamak adina kacan kar goruldugunde negatif psikoloji kacinilmazdir. Illa %10 gap olmasina gerek yok, iki uc kez 1000 puan gap kacirmak bile negatif bir psikolojiye burunmeye yeter. Kacan firsatlar psikolojiyi en az kayiplar kadar olumsuz etkiler. Hele bir de manuel trade varsa kisiyi ardisik sacma sapan zorlama islemler yapmaya iter. Gun ici islemlerde para basan bir sisteme sahipseniz o zaman baska, aksam nakit huzur demek. Hersey bir yana kisinin kendini cok iyi tanimasi, risk anlayisi ve getiri beklentisine uygun bir kurgu yapmasi en dogrusu olur.

Ben bunun yerine þimdilik daha düþük kaldýraçla sistemin nakite geçmemesinden yanayým. Psikolojýk olarak kendýný rahat hýssetmeyenler daha az riske girmiþ olur temel mesele buysa.
    Kesinlikle katiliyorum, nakite gecme durtusune engel olunamiyorsa cozum budur!
    Son düzenleme : 3c1a; 17-03-2020 saat: 21:16.

3.  Alýntý Originally Posted by EMLAK Yazýyý Oku
    haber akýþýna göre sistem yapýlmýyorki en azýndan ben deðil.

veya haberlere bakýp long açma durmadan short aç diye bir sistemde duymadým.

normal piyasa dinamiklerine göre konuþursak sistemler açýksa gece seansýndaki iþlemlerin çoðunda sabah gap açýlýþlarý ters yönde oldu bunu demek istedim.

gap oraný % 2-5 civarýnda.

terse kalan zaten 1 ayýn karýný býrakýr neredeyse. hýzlýymýþ yavaþmýþ bakmaz. 5 tanesinde terse kal zaten % 14 yapar.
    haber akýþýna göre sistem yapýlýyor tabiiki.
    fed'in durduk yere faiz indirdiði günden bu yana yeni trendin aþaðý olacaðý barizdi.
    hýzlý robotlara BarizYonAktif=1 ve BarizYon="S" flaglarýný elle girdik. bu haberi manuel birkez iþleyerek günsonuna long girmesini engellemiþ oluyoruz.

hýzlý sistemler için;
    gaplar normal zamanlarda, toplamda fayda saðlar sisteme.
    Riskli dönemlerde ise yön kontrol edilerek gereksiz riskler alýnmaz.
    ana yönün bariz belli olduðu kriz dönemlerinde ise bir flag kontrol edilerek flag da belirtilen yöne ters ise gün sonu flata geçmesi saðlanýr.

4. Düþün ve baþar

Erhan hocam seni saat 9 da hem bir saðlýkçý olarak hem de azmin çalýþkanlýðýn paylaþýmýn için alkýþlýyorum

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    ben yazý yazarken baþka yazýlarda eklenmiþ :D

doðru tahmýn etmýþým yarý manuel

soruya gelirsek ben tam olarak hedef odaklý gidiyorum. Yaþadýgým deneyýmlerde hatalarý ve kusurlarý bulup onarýyor düzeltiyorum. sonra tekrar yarýþa dönüyorum. hatalar kusurlar her geçen gün azalýyor. Ayrýca bir hedefýn olmasý insaný motive ediyor hayal gücünü geliþtiriyor soru sormaný ve çare üretmeni saðlýyor.

Ayrýca excelde benimde aldýgým bir not var hedeflerle ilgili.

3 adet senaryo hesapladým. kötü senaryo ortalama senaryo süper senaryo diye. paranýn nereye çýkmasý gerektiðiyle ilgili yýl yýl hedefleri yazdým þu yýl paranýn þu olmasý gerekiyor kötü senaryoda gibi.

Gerçek hesap süper senaryonun bir týk üstünde gidiyor þimdilik muhtemelen istatistiksel olarak bu yýl aslýnda sistemin ortalamaya dönmesi için oldukça kötü performans göstermesi lazým. Ancak buna raðmen 250 býný görürüm diye düþünmek istiyorum.

5. [IMG][/IMG]

Ay sonu adetini bozmayalým.

Tam rakamý bilmiyorum ama 12000 tl teminat baðladým. 1 ayda 5500 tl kar üretmiþ.

Bu ay içinde 3-4 gün sýkýntýlýydý. Robotun canlý verisini kapattýgým için robotlar çalýþmadý.

Bir ara -5000 ye kadar zarar yazmýþtý sonra portföy toparladý.

6. bu ay son iþlemlerimi de dun tamamladým. bugun islem acmayacagim icin ben de ekstremi paylasabilirim. burayý ayrýca kendime notlar olarak da kullandigim icin her ay yaptigim hatalarý da yazýyordum, biliyorsunuz. bu ay, kisisel bir hatam olmamak ile birlikte algoritmada beni zora sokan bir hata ile karþýlaþtým. hatta cümlemi düzelteyim, zora sokan hatadan ziyade zarar sokan zarar diyeyim. bu, ikinci yeninin çalýþma algoritmasýndan kaynaklanan bir hata. sistemin içieriðine girmeden kýsaca açýklamaya çalýþayým. su, 100 santigrat dereceye ulaþtýðýnda kaynar. bu cümleyi su, 100 santigrat derece olduðunda long ol(veya short) þeklinde okuyalým öncelikle. þimdi de 100 santigrat derece yerine rsi, ortalama vs vs aklýmýza geleni koyalým. ama burada bir þey eksik. hangi þartlarda su 100 derece kaynar? cevap 1 atmosfer basýnçta. iþte 2.yeni de böyle çalýþýyor, poz'a girmek için belirli deðerlerin belirli þartlara eriþmesi gerekiyor ama salt bu da yeterli deðil bunun yanýnda diðer þartlarda uygun mu atmasofer basýncý gibi bakýyor ve karar verip poza giriyor. bunla da bitmiyor poz'a girdikten sonra hem bu þartlarýn devam edip/etmediðini kontrol ediyor hem de poza girdigi fiyat ile mevcut fiyatý karþýlaþtýrarak stop noktasý belirliyor. bir sürü case için bu böyle düzeltiyorum 1 tek case hariç bütün case'ler için bu böyle idi ve bu ay pc baþýnda deðilken bir toplantýdayken sistem oto plottayken (sistem artýk robotken) bilin bakalým ne oldu hoþ pc baþýnda olsam da ya sinyal bekleyecektim kapanmak için ya da zaten kademe de pek olmadýðý için durum deðiþmeyecekti sanýrým. yani kardan güzel çok güzel zarar yazdýk ay içinde. nasip, her þey nasip.

skor tabelasý ise güzel. bu hata olmasa çok güzel bir ay olacaktý, güzel bir ay oldu diyorum. hedefimizi tutturduk hatta geçtik. sermayemizin %60dan fazlasýný tek 1 ayda kazanc yazdýk. her ay yaptýgýmýz hatalar azalýyor. kazançlarýmýzý aylýk deðil, günlük olarak sistemden çekiyoruz. böylece arkasýndan zarar etsek bile zararýmýzý sýnýrlý tutuyoruz. sisteme kesinlikle dýþarýdan para eklemiyoruz. sadece dýþarý para çýkartýyoruz. bu sebeple kayýplarýmýz sonrasý sisteme uymamak, hýrs yapmak veya sistemin hatalý sinyal üretmesi durumunda sonraký kayýplarýmýz ilk kaybýmzýdan daha düþük oluyor hep. tabi burada kaybederek yeni sermaye eklemedigimiz icin eski sermayeye gelmemiz zaman alýyor ve/veya çok daha fazla iþlem yapmamýza neden oluyor. sonuç olarak bir hedef koymuþtuk, o hedef doðrultunda her zaman riskimizi sýnýrlayarak, riskimizi bilerek, riskimizi ölçerek ilerliyoruz. ozet tablomuza bakarsak:

tabloya mart ayýný yazarken 685TL eksik yazdým tabloya,altýn islemimizdeki kar sonucu 685 TL stop odemiþiz. t=0 anýnda 200k gondererek basladigimiz ikinci yeni projesinde, yaklaþýk 335 000 TL kar yazdýk ve bu tutarýn tamamýný dýþarý çýkardýk, an itibari ile 0 deðil eksi maliyetle oynuyoruz oyunu yýllýk hedefimiz 900k kar ureterek sermayemiz ile birlikte 1.1M' ye ulaþmaktý bu hedefin de üçte birini tamamlamýþ olduk.

birinci yeni projemizde ise durumlar daha farklý onu da bir sonraki postta açýklayacaðým. "birinci yeni, sevdiðimiz bir abimizdi. janti adamdý, adabý giyinmeyi çok iyi bilirdi"

herkese öncelikle saðlýk diliyorum sonra bol ve sürdürülebilir kazançlar dilerim. biriniz, bin olsun inþallah.

7. "birinci yeni, sevdiðimiz bir abimizdi. janti adamdý, adabý giyinmeyi çok iyi bilirdi"

evet sonda söyleceðimi en baþta söylemiþ olayým, birinci yeni projesi sonlandýrýlmýþtýr. sonunu yazdýðýmýza göre, baþa dönüp nedenini nasýlýný yazalým.

geçen ay birinci yeniyi kullandýðým hesabýmdaki müþteri temsilcim deðiþince yeni temsilci ile de sorun yaþayýnca (herhalde hesapta 6-7k olunca pek dikkate almýyorlar ), daha aktif kullandýðým aracý kurumumu arayýp yeni bir hesap açmaya karar verdim. hesabý açtýk da, daha sonra aramýzdaki anlaþmazlýk giderilince de zaten çok küçük bir meblað var yine bu hesapta kalsýn dedim. ama elimde bir kurumdan biri aktif kullandýgým biri de yeni actigim olmak üzere 2 hesabým olmus oldu. böyle de olunca kafamda da baþka bir proje vardý, hadi dedim bu hesapta da bu projenin denemesini yapmýþ olalým ay bitince de oturur duruma bakar, bir karar veririz dedim.

neyse, ikinci yeniden kazandýðýmýz 100k'yý bu yeni hesaba ateþledim bu ay. birinci yeni ise, þubat ayýndan gelen 6-7k bakiye ile devam. bir yandan ikinci yeni projesi devam ediyor, bir yandan bu yeni projenin iþleri ve projeyi tam tanýmlamasý devam ediyor ki bu kýsým hala bitmedi (nedeni yazacagým) bir yandan mevcut iþim, bir yandan tedarik zincirindeki sorunlar, çalýþanlar, ödemeler bu aralar durumlar malum vs vs derken birinci yeniye zaman ayýramadým koca ay sanýrým 2 iþlem yaptým. hem birinci yeni ve hem bu yeni proje dedðimin ekstreleri aþaðýda:

bunlara ilaveten de ben de birinci yeniye zaman ayýrmak istemiyorum çünkü 5kyi 20ye katlamak 1 senede 95k kazanmak beni motive etmiyor. hele ki yaklasýk 125k yi yeni projede bir ayda kazanýnca birinci yeniye vakit ayýrmamaya karar verdim. bu arada, ikinci yeniden kazandýðýmýz 0 maliyetli veya eksi maliyetli 100k'dan 125k daha kazanarak paranýn da ikinci türevini almýþ olduk.

Alýntý Originally Posted by ikinciyeni Yazýyý Oku
    merhaba,

hedefiniz nedir? ornegin aylik/yillik ne kadar TL?5000, 10 000, 50 000 vs? veya sermayenizi 1 senede kac katina cikarmak 1.5/2/10 vs vs. Bu sorular, kiþilerin mevcut sermayelerine, risk algýsýna vs vs deðiþecektir. twitterda bir çok kiþinin -haklý olarak da- iyi de 1M, 2M yapmak ile 10k'yi 100k yapmak cok farklý dediklerini sayýsýz kere okumusumdur.

bu iþte bir sistem dizayn etmek istediðimde kendime sorduðum en temel soru buydu. bu benim için hem bu iþi neden yapýyorum hem de nasil yapacaðýmýn bir cevabý olacaktý çünkü. ben de kendime "challenge accepted" diyerek 2 hedef koydum.

A. 1 senede sermayeyi enaz 20 kat artýrmak
    B. 1 senede en az 900k kazanmak. (1M de olsa hic fena olmaz)
    forumda ilk postum yukarýaki gibiydi. hedefiniz nedir diye soruyordum. bu süreçte, ben kendi hedefimi buldum ve salt onun peþinden gitmeye karar verdim.

gelelim yeni projemize, neden yeni bir proje, farký ne? mesela neden arkadaþlar yeni bir hesap açtým ikinci yeniye 3 hesapla devam edeceðim mart ayýnda buradan da 125k kazandým böylece ikinci yenide bu ayki toplam kazancým 250k'yi gecti hedefe bla bla þeklinde yazmadým da yeni bir proje olarak tanýmladým. en baþta çalýþma mantýklarý, tamamen farklý. ikinci yeni tamamen bir trade projesi. bu yeni tasarlayacaðým proje ise tamemen bir SÝSTEM olacak. burada sistemi bilerek büyük harflerle yazdým. þimdiye kadar sistem, robot kelimelerini kullanýrken bunu hep idealdeki anlamlarý ile kullandým ama büyük harflerle SÝSTEM yazarken kasttetiðim þey, dolaþým sistemi gibi, sindirim sistemi gibi tek bir sistemin içinde olan bütün parçalarý kastetmek istedim. Þöyle ki, yeni projede paylaþtýðým ekstre bu sistemin sadece trade kýsmý (diðerleri daha aktif deðil), bununla iliþkili olarak bir yatýrým kýsmý bir hedge kýsmý vs vs olacak. yani birbirleri ile baðlantý farklý birden fazla black box olacak. anlatamadýysam kusura bakmayýn lütfen. vaktimin bir kýsmýný bunu tanýmlamaya ayýracaðým o yüzden gelecek ay trade kýsmýný çalýþtýrýr mýyým/çalýþtýrmaz mýyým, diðer black box'lar biter mi bilmiyorum. ama sonuç itibari ile ikinci yeni devam edecek güzel de çalýþýyor hatta geliþerek de ilerliyor ama bu son proje salt trade deðil daha komplike bir þey olacak.

tekrardan herkese bol saðlýklý, ve sürdürülebilir bol kazançlar dilerim.

Beyler ömürde az görecegimiz veya görmeyecegimiz uzun bar boylu bir ayý bitirdik þükür.ayýn 15 ine kadar süperdi sonra yarýsýný geri aldý palacan ama olsun yinede güzeldi 7.8k aldýk þükür bu ay sizlerinkiler nasýldý ..
    DUHUL 2007...
    BÝZÝ BÝLEN BÝLÝR....

Sayfa 304/350 ÝlkÝlk ... 204254294302303304305306314 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •