"birinci yeni, sevdiðimiz bir abimizdi. janti adamdý, adabý giyinmeyi çok iyi bilirdi"
evet sonda söyleceðimi en baþta söylemiþ olayým, birinci yeni projesi sonlandýrýlmýþtýr. sonunu yazdýðýmýza göre, baþa dönüp nedenini nasýlýný yazalým.
geçen ay birinci yeniyi kullandýðým hesabýmdaki müþteri temsilcim deðiþince yeni temsilci ile de sorun yaþayýnca (herhalde hesapta 6-7k olunca pek dikkate almýyorlar

), daha aktif kullandýðým aracý kurumumu arayýp yeni bir hesap açmaya karar verdim. hesabý açtýk da, daha sonra aramýzdaki anlaþmazlýk giderilince de zaten çok küçük bir meblað var yine bu hesapta kalsýn dedim. ama elimde bir kurumdan biri aktif kullandýgým biri de yeni actigim olmak üzere 2 hesabým olmus oldu. böyle de olunca kafamda da baþka bir proje vardý, hadi dedim bu hesapta da bu projenin denemesini yapmýþ olalým ay bitince de oturur duruma bakar, bir karar veririz dedim.
neyse, ikinci yeniden kazandýðýmýz 100k'yý bu yeni hesaba ateþledim bu ay. birinci yeni ise, þubat ayýndan gelen 6-7k bakiye ile devam. bir yandan ikinci yeni projesi devam ediyor, bir yandan bu yeni projenin iþleri ve projeyi tam tanýmlamasý devam ediyor ki bu kýsým hala bitmedi (nedeni yazacagým) bir yandan mevcut iþim, bir yandan tedarik zincirindeki sorunlar, çalýþanlar, ödemeler bu aralar durumlar malum vs vs derken birinci yeniye zaman ayýramadým koca ay sanýrým 2 iþlem yaptým. hem birinci yeni ve hem bu yeni proje dedðimin ekstreleri aþaðýda:
bunlara ilaveten de ben de birinci yeniye zaman ayýrmak istemiyorum çünkü 5kyi 20ye katlamak 1 senede 95k kazanmak beni motive etmiyor. hele ki yaklasýk 125k yi yeni projede bir ayda kazanýnca birinci yeniye vakit ayýrmamaya karar verdim. bu arada, ikinci yeniden kazandýðýmýz 0 maliyetli veya eksi maliyetli 100k'dan 125k daha kazanarak paranýn da ikinci türevini almýþ olduk.
forumda ilk postum yukarýaki gibiydi. hedefiniz nedir diye soruyordum. bu süreçte, ben kendi hedefimi buldum ve salt onun peþinden gitmeye karar verdim.
gelelim yeni projemize, neden yeni bir proje, farký ne? mesela neden arkadaþlar yeni bir hesap açtým ikinci yeniye 3 hesapla devam edeceðim mart ayýnda buradan da 125k kazandým böylece ikinci yenide bu ayki toplam kazancým 250k'yi gecti hedefe bla bla þeklinde yazmadým da yeni bir proje olarak tanýmladým. en baþta çalýþma mantýklarý, tamamen farklý. ikinci yeni tamamen bir trade projesi. bu yeni tasarlayacaðým proje ise tamemen bir SÝSTEM olacak. burada sistemi bilerek büyük harflerle yazdým. þimdiye kadar sistem, robot kelimelerini kullanýrken bunu hep idealdeki anlamlarý ile kullandým ama büyük harflerle SÝSTEM yazarken kasttetiðim þey, dolaþým sistemi gibi, sindirim sistemi gibi tek bir sistemin içinde olan bütün parçalarý kastetmek istedim. Þöyle ki, yeni projede paylaþtýðým ekstre bu sistemin sadece trade kýsmý (diðerleri daha aktif deðil), bununla iliþkili olarak bir yatýrým kýsmý bir hedge kýsmý vs vs olacak. yani birbirleri ile baðlantý farklý birden fazla black box olacak. anlatamadýysam kusura bakmayýn lütfen. vaktimin bir kýsmýný bunu tanýmlamaya ayýracaðým o yüzden gelecek ay trade kýsmýný çalýþtýrýr mýyým/çalýþtýrmaz mýyým, diðer black box'lar biter mi bilmiyorum. ama sonuç itibari ile ikinci yeni devam edecek güzel de çalýþýyor hatta geliþerek de ilerliyor ama bu son proje salt trade deðil daha komplike bir þey olacak.
tekrardan herkese bol saðlýklý, ve sürdürülebilir bol kazançlar dilerim.
Yer Ýmleri